3 Април, 2017 08:52 2 761 1

Ленин става президент на Еквадор

  • еквадор-
  • избори-
  • ленин морено-
  • гилермо ласо

Ленин Морено печели вота в латиноамериканската държава, опонентът му Гилермо Ласо оспорва резултатите 

Ленин става президент на Еквадор - 1
Снимки: БТА/АР

Кандидатът на управляващия ляв блок "Алианс страна", бившият вицепрезидент Ленин Морено, печели втория тур на президентските избори в Еквадор. Това показват първите официални резултати, публикувани от Националния избирателен съвет на южноамериканската страна, предаде ТАСС.

При преброени 94,20 процента от бюлетините, Морено е получил подкрепата на 51,07% от избирателите.

Ленин става президент на Еквадор

Неговият съперник, представителят на десноцентристкото "Движение КРЕО" Гилермо Ласо, е получил 48,93 на сто от гласовете. Ласо заяви, че ще оспори резултатите от вота и ще поиска ново преброяване на гласовете.

И двамата кандидати се провъзгласиха по-рано за победители, позовавайки се на два отделни екзитпола, посочи "Ройтерс".

Ленин става президент на Еквадор

Победа на Морено ще бъде облекчение за основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, след като Ласо се зарече, че ще го изгони от еквадорското посолство в Лондон, ако спечели балотажа. 45-годишният Асандж се укрива в еквадорското посолство в Лондон от юни 2012 г., за да избегне екстрадиция в Швеция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Те тези на световното по футбол имаха в отбора си и Елцин.