17 Ноември, 2020 13:33 1 231 6

ЕС предоставя €280 милиона за проекти, насочени към околната среда

  • ес-
  • околна среда-
  • пари-
  • инвестиционен пакет-
  • life-
  • проекти

Одобрената сума е с 37% по-висока от сумата, отпусната през миналата година

ЕС предоставя €280 милиона за проекти, насочени към околната среда - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия одобри инвестиционен пакет за повече от 120 нови проекта по програмата LIFE. Отделените над 280 млн. евро ще са част от инвестиции на обща стойност близо 590 млн. евро и ще допринесат за постигането на амбициозните цели на проектите по отношение на околната среда, природата и действията в областта на климата. Одобрената сума е с 37% по-висока от сумата, отпусната през миналата година.

Новите проекти ще помогнат за постигане на целите на Европейския зелен пакт, като подкрепят стратегията на ЕС за биологичното разнообразие и плана за действие на ЕС за кръгова икономика, съдействат за екологосъобразното възстановяване от пандемията от коронавирус и допринасят за превръщането на Европа до 2050 г. в неутрален по отношение на климата континент. Много от тях ще се изпълняват с участието на няколко държави членки.

Приблизително 220 млн. евро са отпуснати за широк набор от проекти в областта на околната среда и ресурсната ефективност, природата и биологичното разнообразие и управлението и информацията, свързани с околната среда; над 60 млн. евро са заделени за финансиране на проекти, насочени към адаптиране към изменението на климата, смекчаване на последиците от него и управление и информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всяка година Фандъкова имитира

    5 1 Отговор
    засаждане на фиданки на едно и също място.
    Това не са фиданки за засаждане, няма корени, това за някакви клонки и чекови които няма как да се развият.
  • 2 адее

    4 1 Отговор
    нашите утайки от герб ги копаят директно с саксиите, и после ми не расте - ееееееее

    Коментиран от #3

  • 3 Centurion

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "адее":

    Да,да също както в Разград в квартал Орел.5.5 милиона на вятъра,а от тях поне 2 Милко в джобовете на ГЕРБ.Крадци!!!
  • 4 Нееее

    0 0 Отговор
    Не отпускайте на България, тоест на Хунтата. Много Ви моля. Първо елате и вижте къде и как се харчат средства по тези програми. Но не Боко да Ви вози в джипката! И после ще ви тегли една дълга ..
  • 5 1234

    3 0 Отговор
    Гадните лицемери. Боли ги дедовия за природата, важно е иконоомиката да върви! ДА живее капитализма- преди догини разправяха колко икономичен и екологичен е дизела, за да си купуват хората дизели. сега тая песен я пеят за ел. автомобилите. Проблема им е ,че големи автомобилни компаний, като мерцедес не могат да продадът и 900хил. автомобила. за год. КАто ни спрат
    бензинките и дизелите искаш, не искаш ще трябва да си купиш скапана електричка.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.