Last news in Fakti

15 Ноември, 2012 12:30 1 726 1

Рапър зае мястото на Бен Ладен

  • осама бен ладен-
  • терорист-
  • рапър-
  • джихад-
  • ислямисти

Млад американец попадна в списъка на най-опасните терористи, заемайки в него челно място, овакантено по понятни причини от Осама бен Ладен, съобщи сайтът на ФБР.

Омар Шафик Хамами, който е израснал в Алабама, представлявал заплаха за сигурността, защото записвал рап с джихадистки текстове, които можели да подтикнат англоезичните младежи да се влеят в редиците на тероризма. Майката на 28-годишния Хамами е американка, а баща му – сириец. И до момента той е американски гражданин, но отдавна не живее в САЩ. След като влязъл в средите на ислямисти салафити по време на следването си, той зарязал университета и от 2006 г. е свързан с терористите, смята ФБР.

Понастоящем Омар Хамами е смятан за лидер на свързаната с Ал Кайда групировка Аш Шабаб, която действа в Сомалия. Американецът записал на английски поне 6 композиции музика в стил рап, пропагандираща джихад, отбелязва Ей Би Си нюз. Спецслужбите се опасяват, че неговото хип-хоп творчество може да е потенциално опасно за малдите хора, тъй като парчетата му били доста популярни в интернет и едно от тях дори в момента можело да се намери в YouTube.

В списъка на ФБР с опасни терористи са включени 31 души, като 10 от тях са отделени като най-опасни. От май 2011 г., когато бе убит Бен Ладен, едно от местата в десетката остана свободно и сега го заема Омар Хамами, твърди „Ню Йорк дейли нюз“.

По-рано през годината ФБР предположи, че Хамами е мъртъв, тъй като в мрежата се появи видео, в което той намекваше за свои сериозни разногласия с ислямистите. Министърът на отбраната на Сомалия отбеляза, че рапърът джихадист може да е загинал в престрелка между националната армия и терористите, но миналия месец Хамами отново се появи жив и здрав в клипче в YouTube.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Сигурно и този съществува колкото и Бен Лайден. Синедриона си прави шоуто по хилядолетния си опит. Ако този наистина съществува, няма да става дума за него и ще го очистят с автомобилна катастрофа.