4 Октомври, 2012 08:40 20 922 17

Шейх разпозна терориста от Бургас

  • шейх-
  • ислямист-
  • атентат-
  • бургас-
  • терорист
Шейх разпозна терориста от Бургас - 1
Снимка: "24 часа"


Един от най-радикалните ислямистки лидери шейх Омар Бакри обяви, че е разпознал свой ученик по прякор Абу Ахмед в кадрите на атентатора от Бургас. Става дума за шведския гражданин Махди Газали, разкри вестник "24 часа".


Негова снимка се появи малко след атаката у нас. Тогава версията отпадна бързо, защото шведските власти отрекоха да става дума за бившия затворник от Гуантанамо, без да дадат повече подробности.
“Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед. Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от “Ал Кайда” го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му." Това твърди шейх Омар Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания, предоставено специално на "24 часа".

Духовникът, който в момента живее в Ливан, след като напусна Великобритания заради атентатите в лондонското метро, е убеден, че е видял Газали в кадрите от Бургас.
"Не говоря за снимката на трупа, а за този, който се разхождаше по летището. За мен това е Абу Ахмед. Ако службите отричат, че това е той, защо тогава никой още не го е снимал и не го е интервюирал? След като братята му го почетоха като мъченик, той щеше да им даде знак, ако беше жив", настоява Бакри.

Радикалният ислямист, основател на джихадистката група "Ал Мухаджирун", казва, че е обсъждал със свои съмишленици да бъде изплатена кръвнина на българската жертва в Бургас Мустафа Кьосов. Според шейх Бакри, когато има невинни мюсюлмани, пострадали при атентати, техните семейства трябва да получават обезщетение. Той допълва, че и много други ислямски теолози тълкуват по този начин религиозните закони.
Бакри твърди също, че в интернет програмата за видеоразговори и конферентни връзки Paltalk, чрез която той проповядва вечер пред хиляди привърженици по целия свят, има много последователи, които се включват от България.Ние смятаме България и цяла Източна Европа за ислямска земя, която един ден мюсюлманите са длъжни да освободят, казва шейхът. Според него обаче атентатът в Бургас бил насочен срещу израелците, а сред жертвите имало роднини на много влиятелни хора.


Бакри твърди, че се гордее с всеки свой питомец, извършил атентат срещу ционистка цел, и споменава за двама свои последователи. Единият се взривил в Тел Авив, а другият наскоро атакувал в Тулуза.
През 2005 г. шейхът бе обвинен, че е близък до “Ал Кайда” и е насърчил и благословил атентатите в лондонското метро, за които бяха заподозрени хора от неговата организация “Ал Мухаджирун”. След като напусна Великобритания, роденият в Сирия ислямист се засели в Ливан, където през 2010 г. бе осъден от военен съд на доживотен затвор с тежък физически труд по обвинения в актове на тероризъм.

Няма да изкарам и ден в затвора, защото не вярвам в законите нито на Великобритания, нито на Ливан, заяви тогава шейхът. Днес той живее в охранявана от свои последователи къща в Северен Ливан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 моля?

    11 0 Отговор
    "Ние смятаме България и цяла Източна Европа за ислямска земя, която един ден мюсюлманите са длъжни да освободят, казва шейхът."

    Те били смятали... ами смятайте си. Но е хубаво да си пиете и хапчетата, че като пропуснете сутрешната доза ето такива халюцинации ви раждат главите.

    Как да коментира човек такова малоумие? Ще се спра, че кой знае какви колоритни квалификации ще напиша.
  • 2 никсън

    6 0 Отговор
    боже , колко заблудени хора има на тая земя !!!!!!!!!!!
  • 3 Stuff

    5 0 Отговор
    Смятали,че те могат ли да смятат?
  • 4 JOE

    6 0 Отговор
    Лошото е че нашата държава е малко като разграден двор, арабелите не са пожелали, не са направили още атентати, даже ще се намерят и "услужливи" българи дето да им продадат експлозиви. За това службите като ДАНС и полицията да затегнат ръкави, че сега са заприличали повече на пъдари, не на полицаи.
  • 5 VVV

    7 0 Отговор
    Не съм от привържениците на подобни методи, но от определена географска ширина май само тоталното заливане с напалм оправя нещата. Знам места, където не само че мюсюлмани и християни си живеят мирно и кротко заедно, че дори си честитят едни на други и религиозните празници. За тези, които се опитват да разтурят такова общество, дори смъртното наказание е прекалено милосърдно...

    Коментиран от #6

  • 6 VW&Mercedes

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "VVV":

    Da v Bulgaria ima etnicheski MIR.Tozi koito nasajda omraza trqbva zatvor pone 30g.Kogato osmankata imperia e otstupvala tezi turci koito sa tuk po edin ili drug nachin sa ostanali pri nas.Tvurde e veroqtno kakto sega ima razbiratelstvo v smesenite raioni i tagava da e imalo.Izkluchvam momenti kato batashkoto klane i podobni.No obiknovenniq chovek,e prosto chovek.Nashiqt BOG kazva"pred poga vsichki sa ravni".Rano ili kusno tezi koito seqt omraza (atentati) shte pojunat omraza(napalm).
  • 7 СССР

    5 0 Отговор
    Един от най-сериозните проблеми на човечеството в момента,са точно тези ислямски групировки,плъзнали по цял свят-неусетно за всички ни...Емигранти,бежанци,студенти,гастарбайтери и ето го резултата.Тежко ни горко с такива изроди около нас
  • 8 Иван Костов

    1 1 Отговор
    Mrazya gi tezi arabeli!Naj dvulichnite i marzelivi sa te!
  • 9 гост

    4 1 Отговор
    Борисов ,дюнерджийте Борисив с твойте камъни по нашите глави След изборите при Галеви ли ще ходиш? и тамима дюнери и там!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 theguild

    4 1 Отговор
    "Ние смятаме България и цяла Източна Европа за ислямска земя, която един ден мюсюлманите са длъжни да освободят, казва шейхът. "

    Това казва всичко за политиката на ислямизиране на държавата ни. А нашите "патриоти" начело с Б.Б. си клатят краката (т.е. се занимават с "наше момче да се назначи на работа на летището" или "дай да поиграем футбол в Бургас, но ще отскочим отборно с правителствения самолет")
  • 11 123

    1 0 Отговор
    всички гадости на тази планета са причинени от мръсните безчовечни евреи.затова рязаните полудяват и ще страдаме и ние християните.не оправдавам окастрените но са прави че еврейте им ровят в г.за заедно с братята хамериканци.евреите си го търсят и е време да бъдат унищожени физически тотално.
  • 12 уйо

    1 0 Отговор
    подкрепям 123 напълно
  • 13 Striker64

    1 0 Отговор
    Да бе. Само евреите са виновни за всичко. Я какво се заканва оня фанатик, че това било ислямска земя и трябва да се освободи. Тия където стъпят само смърт и омраза сеят. Докато цяла западна Европа се е развивала културно и технологично ние сме избивани поголовно само защото не сме били "правоверни". Нито будисти, нито хиндуисти или каквато друга религия щете не проповяда омраза както нашите "ислямските братя". И дори да ми докарате най-хрисимият имам да ми разправя колко са толерантни, то истината си остава една, а тя е, че исляма е една враждебна религия в повечето случаи проповядвана от хора с ниво на мислене около 9-10 век. Второто нещо е, че докато ТИ си достатъчно цивилизован за да уважаваш неговото вероизповедание, то ТОЙ отсреща ти казва "ти си неверник и трябва да умреш заради това".....

    Коментиран от #16

  • 14 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Виновни са как да не са .
  • 15 балканец

    1 0 Отговор
    Takivi bokluci kato tozi Bakri puskat drugi hora za terorizam zastho toz muhlyuz Bakri ne doide tuk na Balkanite i da gi vzeme tehnite zemyi ami se krie kato muslimanski plh v dupka i lae kato boklucharsko kuceta. Te koito trsat takivite bokluci kato Bakri sthe go namerat i imaat nasha podrska da mu naplatat za nenormalnite tehni umobolni idei za balkanite
  • 16 Киро Киров

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Striker64":

    не бе те Юдеите не са никакви расисти и са много по добронамерени! защо само срещо мюсюлманите ни настройват а като стане въпрос за евреи и винаги те са изкарвани многострадалните????? холокост и тем подобни глупости с които ни промиват мозъците !!! хора вземете и се събудете!!!!
    Цитати от Талмуд!!!!
    Abhodah Zarah (22 a) Не общувайте с неевреи, те проливат кръв.
    Kerithuth (6 b, p.48) Евреите се наричат хора, християните не са хора.
    Nilkhoth Maakhaloth Християните са идолопоклонници, не общувайте с тях.
    Abhodah Zarah Християните са мръстни, защото те не са от Синайската планина.
    Makkoth (7 b) Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин.
    Zohar (II, 64 b) Раждаемостта на християните трябва да се намали осезателно.
    Iore Dea (142, 10) Стойте физически далече от църкви.
    Iore Dea (335, 43) Изгнание за този евреин, който продаде земя на християнин.
    Iore Dea (154, 2) Забранено е да учите християнин на търговия.
    Babha Bathra (54, b) Всяка християнска собственост принадлежи на този евреин, който пръв предяви претенции.
    Babha Kama (113 b) Позволено е да измамиш християнин.
    Zohar (I, 160 a) Евреите винаги трябва да се опитват да измамят християнина.
    Hilkhoth Akum (X, 1) Не спасявайте християни, когато са в смъртна опастност.
    Hilkhoth Akum (X, 2) Покръстените евреи трябва да получат смъртно наказание.
    Choschen Ham 9425, 5) Тези, които не вярват в Тората трябва да бъдат убити.
    Pesachim (49, b) Не са необходими м

    Коментиран от #17

  • 17 Киро Киров

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Киро Киров":

    Pesachim (49, b) Не са необходими молитви, когато обезглавите някого в деня на Шабат.
    Hilkhoth Akum (338, 16) Или ги отвърнете от тяхната вяра или ги убийте.
    Zohar ( II, 43 a) Изтреблението на християните е необходима жертва.
    Ialkut Simoni ( 245 c) Да пролееш кръвта на неблагочестив е жертвоприношение на Бога.
    Zohar ( L, 38 b,39a) Високопоставеното място в Рая е отредено за тези, които убиват идолопоклонници.
    Abhodah Zarah (26 b) T Дори и най-добрият от гоите трябва да бъде убит.
    Sanhedrin (59 a) Тези, които любопитстват да разберат еврейските закони, да получат смъртно наказание.
    Sepher Or Israel (177 b) Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях.
    Sanhedrin (58 b) Да удариш евреин е все едно да удариш шамар на Бога.
    Obadiam Когато Рим бъде разрушен, Израел ще бъде спасен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове