Last news in Fakti

21 Ноември, 2012 08:34 938 0

Провал на европреговорите за Гърция

  • гърция-
  • брюксел-
  • транш-
  • финансиране
Провал на европреговорите за Гърция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финансовите министри от еврозоната не успяха да постигнат съгласие по отношение на разблокирането на спасителното финансиране, нужно на Гърция да избегне банкрута, и заявиха, че ще опитат отново следващата седмица, съобщи бТВ.

В свое изявление, разпространено след края на извънредните преговори в Брюксел, приключили в малките часове, министрите от еврогрупата подчертаха, че не е достигнато споразумение и че ще се срещнат отново следващия понеделник за допълнителна техническа работа по пакета.

Председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер призна пред медиите, че разговорите по отпускането на транш от 31,5 млрд. евро за Атина са много трудни. „Много сме близко до решение, но трябва да се съгласуват редица технически детайли. На този етап е още невъзможно постигането на компромис между 17-те страни от еврозоната и МВФ”, отбеляза Юнкер.

Еврозоната трябва да намери начини за намаляване на огромния гръцки дълг, който заплашва да достигне 190% от БВП през 2014 г. Групата министри вече приветства мерките, предприети от Гърция в замяна на финансовата помощ, но не смятат, че те са достатъчни.

„Тези усилия демонстрират силна ангажираност на гръцките власти за бюджетните корекции”, се казва в изявлението на еврогрупата след срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: