7 Декември, 2020 15:00 1 437 7

ЕС търси своята автономия

  • ес-
  • жозеп борел-
  • сащ

Голяма европейска среща

ЕС търси своята автономия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Трябва да обсъдим въпроса за стратегическата автономия на ЕС. Това заяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, цитиран от France 24.

Предстои заседание на Съвета на ЕС. Една от основните теми ще са отношенията с новата американска администрация.

Борел заяви, че очаква дълги преговори. Очаква се изясняване на смисъла на ЕС и неговата автономия.

Идеята е след това да се договори следващото развитие. Изработени са предложения за рестартиране на отношенията със САЩ.

Борел преди е признавал, че трудно ще има възстановяване на старите отношения. Предстои изясняване на действията на новата администрация.

ЕС се надява на широк диалог.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    7 2 Отговор
    ЕС се разпада. ЕС губи своето влияние в света и губи пазари и стандарта на живот ще се понижи значително.
  • 2 конфуций

    6 1 Отговор
    ще сте автономни само ако илъчвате справедливост и демокрация,за да ви вярват и следват хората
  • 3 Българина

    6 1 Отговор
    Точно в смисъла на ЕС е проблема??? И той възникна откакто скапания ЕС позволява на сащ и израел да коментират всяко действие или бездействие на всеки член на ЕС и НАТО. Само че не спира само със съвети а нон стоп заповеди и натиск!! Стига лицемерие и шикалкавене! ЕС търси автономност не от Русия Китай или друг а само от сащ и израел! ЕС не е автономен от първия ден на създаването му и така ще си отиде... Сащ за 330 млн а командорят 500 млн, чрез посолства и бази! Махнете базите и цру агентурата превзела скапания ЕС.
  • 4 Нещастник

    6 0 Отговор
    Само едно ще му кажа този, няма съюзник на сащ и израел, който да не изял първо шамари а след това и лопатата от тези две държавици... Сащ срещу всеки и всички, планетата е тяхна докато някой не им го набримчи яко. Но това няма да е ЕС....
  • 5 Сандо

    2 0 Отговор
    То че трябва - трябва,ама щяхте да си изпотрошите краченцата от бързане да се поклоните пред новия Биг Бос.
  • 6 Управлението в Брюксел е излишно...

    3 0 Отговор
    ЕС се управлява от всички външни сили,но само от самият съюз не се управлява нищо..Такова падение на Еврогеовете не е било никога..Една Северна Корея има сто пъти по големи топки от тези джендъри....Жалко!Те затова поляци и унгарци са готови вече на твърди стъпки към напускане на червените фенери...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: