12 Декември, 2020 11:50 4 284 40

Върховният съд на САЩ отхвърли иска на Тексас

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • тексас

Правни основания не са открити

Върховният съд на САЩ отхвърли иска на Тексас - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният съд на САЩ отхвърли иска, внесен от щата Тексас, съобщи FOX News.

Прокурорът на щата оспори изборите в четири региона. Твърди се, че там са въведени закони преди вота, които противоречат на правото.

Съдът реши, че искът не е правно обоснован. Той беше подкрепен от американския държавен глава Доналд Тръмп.

Той смяташе, че успех в съда, може да му даде шанс да оспори вота. Оспорени бяха изборите в Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин.

Техни представители заявиха, че твърденията нямат правни основания. Повечето щати вече регистрираха преброените гласове.

Остава само да се проведе гласуването на електоралните представители.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    27 28 Отговор
    направо немога да повярвам!върховния съд на сащ доминиран от републиканци и съдии лично назначени от тръмп отказа да образува дело за измама в усконсин!хаххааха!другари ведна следващата опорка дето ви пратиха от масква!тя е че след този отказ белите американци ще почнат воина и сащ ще стане като русия ,че и по-зле!

    Коментиран от #2

  • 2 сила

    30 17 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    не,просто тексас ще напуснат сащ

    Коментиран от #5

  • 3 Хо хо хо

    10 5 Отговор
    Нормално като набурахте пари на глпаците така става.
  • 4 Жоро

    24 11 Отговор
    Новия дъртак ще устиска ли до края мандата.
  • 5 стоян георгиев

    19 40 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    ще напусната ама друг път!тва да не ти е ссср всеки да иска да напуска!тук всеки иска да влиза.само да ти кажа че ако сащ разрешат цяло мексико ще се пресъедини към тях след седмица напълно доброволно!та вярваите в руските опорки,те много ви помагат в живота.след ладите и панелките сега ви водят хубавите пенсии и приятното управление.смехоранчовци незенмни сте вие посткомунистите и плащате жестоко за тия съветски натрупвания в акъла ,но не се отказвате!та само така,тексас ще излязат от сащ и ще идат на 200 долара заплати и 100 пенсии за да угодят на тръмп ,демек на путин!смях!

    Коментиран от #6, #40

  • 6 А ти всъщност

    39 7 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    защо се вълнуваш толкова? Нещо имот ли имаш в Америка или пенсия чакаш да ти пуснат?

    Коментиран от #7, #14

  • 7 стоян георгиев

    12 38 Отговор

    До коментар #6 от "А ти всъщност":

    вълнувам се щото европа и в частност българия в скачен съд със сащ.имаме обща икономика ,обща отбрана .хиляди българи живеят там включително и мои близки.та ако се прецака сащ ще се прецака целия свят в частност и българия.ако се разпадне нато ни чака доста тежка среща с ердоган и компанията!та вие патриотите дето плачете за тръмп всъщност не сте български такива ,а съветски.желанието на робската ви психика да угодите на цар путин е толкова неадекватно от българска гледна точка че няма накъде.прецакания сащ и разпадналия се европеиски съюз ще са гибелни за българската икономика и държавност.тва ли искате ,другари?

    Коментиран от #9, #10, #11, #12, #18, #19, #20, #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хи хи

    29 6 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Че то Сащ нонстоп прецакват съюзниците си във Франция например.Сащ нямат съюзници а само интереси които често НЕ съвпадат с тези на така наречените им "съюзници"

    Коментиран от #25

  • 10 един от многото

    32 6 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Прости му Боже , то не е виновно. Имали сме обща икономика и обща отбрана. Абе Стоенчо , абе пиле шарено каква обща отбрана те гони не виждаш ли , че прехвалените ти приятели искат да ни направят курбан при евентуална война и да гледат сеир от краварника.
  • 11 Хо хо хо

    23 5 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    За какво ти е отбрана ако нямаш врагове.Прост пример за какво ми е оръжие ако никой не ме напада.Създаването на врагове от Сащ е стар прийом за да страхуват другите и да ги карат да иупуват оръжие естествено от Тях.Американците са подсмихващи се правещи се на хитреци мръсници разчитат на това че ще си подвирш опашката и ще ги слушаш за да им пълниш гушата.По-лош от войната с тия цгани е само съюза с тях.
  • 12 Ясно

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    ще се оправиш. Ще вземаш "Кукумицин" , 3 пъти на ден след хранене. Всеки ден ! Ако не помогне , след нова година отиваш да те набоцкат безплатно и ще се почувстваш доста по-спокоен.Сега си лагай-)
  • 13 Наблюдател

    9 24 Отговор
    Любопитен съм, къде се изпокриха всички привърженици на Тръмпотията в този сайт, които упорито пишеха, че върховния съд щял да отмени изборите и други подобни простотии.
    Искам просто да Ви припомня, че не става дума за Бг и че в САЩ демокрацията работи, а Вие я бъркате с клептокрацията в България.
    Просто така сте устроени, свикнали сте с нея...

    Коментиран от #15

  • 14 Анонимен

    19 8 Отговор

    До коментар #6 от "А ти всъщност":

    Тези избори касаят цял свят... Ако Байдън спечели горко ни... Дяволите ще ни унищожат... Ще настане хаос... Мислете за децата.

    Коментиран от #22

  • 15 Факт!

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    Ху ноуз.Факта е че Байдън ще бачка за Русия
    В крайна сметка той ще разреши довършването на Северен поток 2.Което означава приходи в руският бюджет.Освен това ще премахне огряниченията на Хуавей с което ще направи зависими еврооейските му "съюзници" от китайдките му "врагове".Както казах с американските дбили не ти трябват врагове.Изклчително проста и примитивна нация мислеща макдимум един ход напред.А както казват руднаците нашият единствен съюзник е флотът ни.Не знам кой глпак реши че Тръмп е човек на Путин.Всъщност той беше човек на Израел

    Коментиран от #17

  • 16 А така

    3 5 Отговор
    Дончоо в Долапа и до там. Не случайно помилва себе си и семейството си преди седмици. Знае какво го чака.
  • 17 Наблюдател

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    На този етап от проекта, САЩ вече не могат да спрат Северен поток, а така също и Южен. И това е добре, защото техния втечнен природен газ е много по-скъп. Като толкова искат да продават на терминала в Александруполис. Но проблемът им е, че каквато и цена да обявят, руският природен газа пак ще е по-евтин.
    Просто това са естествени неща, той се транспортира по тръби, на близко разстояние и не се втечнява.
    Защо мислите, че германците се натискат..?
  • 18 Хо хо хо

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Глупости фори и да можеше а тя не може Америка нито иска да унищожи Рудия нито Китай.Америка има нужда от врагове за да оправдава военните си разходи да създава страхове у "съюзниците" си и да си продава военната техника.
  • 19 Антитрол

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    прецакания сащ и разпадналия се европеиски съюз ще са гибелни за българската икономика и държавност.тва ли искате ,другари

    Ало полит-комисарчето можеш ли ми каза каква икономика имаме и каква държавност те тресе че нещо щяло да бъде гибелно за това.

    Ние сме на път да изчезнем като народ и държава под вещото ръководство на краварите и корумпирания Брюксел но това според промитите мозъци не е гибелно - гибелно за тях е само ако някой надигне глас срещу новите ни господари и си потърси интереса.

    Все си мисля че не може да има чак пък толкова промити мозъци.
  • 20 БРАТКО ОТ САЩ

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Ти виждаш ли колко са промили мозъкът ти ? Огледай се наоколо и потърси малките неща и удоволствия , зарежи телевизията и кока колата изаедно с говеждия бъргър , хапни лукака и изпий едно истинско българско вино !
  • 21 xaxaxaxaxa

    6 3 Отговор
    Бантускотските имбецилни Тикви как квичат само... ХАХАХАХАХА!
    Квичете селяндури!
    Една малка подробност е спестила неграмотната журналя.
    ЕДИНОДУШНО са отхвърлени претенцийте.
    А вие помиярчета си лайте там...като останлите гласуващи за Тиква, Оранжев Мамун и.т.н
  • 22 xaxaxaxa

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    "Дяволите ще ни унищожат... "

    Хахахахаха. Бантутиква, реви за празната си кратуна по-добре.
    Хахахахахахахахахахахахахаха
  • 23 Гого

    6 6 Отговор
    Жал ми е за русата перука. Не знам сега как ще връща залозите направени за него. Взел парите и не свършил работа. Работата намирисва на пръст. Лошо. За да драпа толкова много, май има и много милиардни причини. Ама на тръгване да си вземе и Бойко с който се снимаха пред камината. Няма да е лошо.
  • 24 Стоенчо

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Та къде ни е общата икономика? Нещо ти липсва конкретика? Прав си,ако визираш двете Марици( построени от руснаци и руска технология между другото) .Където " общо" ни клатят със договор за преференциално изкупуване ( 45 % по висока цена от средната в България) за 25 г напред.И със " десерта" от т.н Студен резерв- 40%.Казано простичко.Не ги произвежда,но получава пари,като произведена мощност.Дай друго,че аз не помня.Или в отбраната- четири безплатни бази, в който и Премиера не може да влезе без разрешение.Говореха любимците ти,че щели да раздвижат местния бизнес.Така го раздвижиха Стоенчо,че и бутилирана вода не купуват от нас- внасят си.Малии,ама големо зомбирано с,т,адо се навъдихте.Хващай сака ,маратонките и зад Океана.При роднините,цъфвай и вързвай ако щеш в Рая на планетата.Чии дириш тук?

    Коментиран от #29

  • 25 стоян георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Хи хи":

    коментарите ви ясно показват заболяването!нарича се посткомунизъм в остра форма.тва е много по-лошо в някои аспекти от самия комунизъм.пълна душевна разруха ,придружена с физическа такава.тва остава от комунизма на наследниците.та писаното ви е точно отражение на нивото ви.именно за това сте бедни ,болни и импотентни!затова и българия страда вече 30 години.тва дето сега наричате демокрация другари у нас се нарича посткомунизъм и няма никаква връзка с демокрацията.борисов,доган нинова са всичко друго но не и демократи,само че ако излезем от ес ,ще стане в пъти по-зле.нали прочетохте патриотчета в пъти по-зле!парата ще е още по-малко,а тормоза повече.борисов ще ви се види душичка пред переспективата вие безконтролно да избутате поредния ни диктатор !та наистина няма оправия и не се вижда докато не изчезнете или докато поне сериозно не намалеете.до токава болеста ще създава производни ,независимо от липсата на комунистическа практика при тях.жалкото е че нищо не сте научели предвид заболяването ви.
  • 26 Последни Дни

    1 9 Отговор
    Разбира се че опититe за съдебна борба на американския президент Доналд Тръмп щe се оказват неуспешени и безрезултатени , защото Юпитер и Сатурн вече са започнали да се обединяват и дa дeйcтвaт към зодиакалния знак на Водолей, А това в Епохата на Водолея е съпроводено с големи влacтoви неуспехи и обществени катаклизми извън волята на хората и с промени на съществуващото досега статукво, с болезненото разрушаване на старите модели нa миcлeнe и навици на консервативнитe норми и предразсъдъци чийто представител е Тръмп и cъc създаването на условия за нови и свободно либерални обществени закони нa кoитo Бaйдън щe e прoвoдник, a И слънчевото затъмнение, което ще се случи на 14 декември тази година ще съвпадне с Решението на Върховния съд на САЩ, чe Тръмп нe e cлeдвaщия прeзидeнт и допълнително ще нагорещи и нажежи още повече страстите, като периодът 08-23 декември ще бъде най-опасният за активирането на съпротивителните стари и кoнceрвaтивни сили на републиканцитe и влacтoлюбивия Тръмп в САЩ, кoйтo подкрепен от верните му генерали мoжe дa взeмe caмoлюбивoтo рeшниe дa нe ce прeдaвa и дa нe oтcтъпвa влacттa дoбрoвoлнo зa дa унищожи традициите на Американската демокрация и Свобода с последици, които ще се усещат през цялата 2021 година...!!!

    Коментиран от #31

  • 27 Мао

    6 5 Отговор
    Тръмп ще бъде президент а Байдън ще се откаже преди 6 януари!
  • 28 ЦарВул

    5 5 Отговор
    Чухте ли"Победата ми БЕШЕ сигурна"!!!Бай Дончо съвсем изтреще!!Затова пък ПРАВИЛНО СЕ Е ИЗХОДИЛ ПО ВАПРОЗА"Б Е Ш Е!!Кое време е?МИНАЛО СВЪРШЕНО!!ЧАО РАГАЦИ!И ДО СКИФ!!СЛЕД четири години:"я камилата,я камиларя"!!!!!!!!Пий сега една студена вода може и чешмяна и оди да печеш на жена си чушки в/под/ камината!!!!
  • 29 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #24 от "Стоенчо":

    ами интерасуваи се бе другар.освен мариците сащ са инвестирали в огромен брои фирми предимно в компютърния бранш,където млади българи ,вземат сериозни пари.може да провериш да речем в хюлет пакърд българия кви са заплатите и колко хора бачкат!освен това поне 200 хиляди българи нова имиграция работят в сащ и пращат пара в милиони долари към страната ни.част от парите идват и лично до теб дпори и да нямаш преки близки там.продължаваме със сигурността.благодарение на нато на българия не и се налага да потдържа голяма армия за да гарантира националния си сувернитет.нямаме никакви проблеми с цялоста на страната и съседите си ,а имаме под 30000 воиника.и не даваме сериозни пари за армията както бе преди нато!освен това няколко милиона българи бачкат в европа потдържаики семеиства у нас с милиарди евро годишно.стандартите дето ес ни натиска да спазваме са борба с корупцията,равенство пред закона и правова държавност все мерки които са супер полезни за нас, но умници като теб съботират или избутват с избора си политици които ги съботират.резултата е трагичен.и накрая.въпреки всичките неуспехи свързани с посткомунистическото заболяване на народа ни,благодарение на нато и ес, станахме народ които живее със стандарт по-висок от западните балкани.не случаино българите пълнят одрин,анталия,гръцките острови и македонските и сръбски ресторанти щото им е вече по джоба.

    Коментиран от #30

  • 30 Сух

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Не ти изчетах коментара, но определено има нещо объркано в мисленето ти.. Фирмите, за които работят българите можеше да са наши, но не би, големия нов брат не позволява конкуренция. Нато ни охранявала, ми сети се същите тези ни накараха да си унищожим войската. Над 200000 високо образовани специалиста, обучени в Бг (считай това като пари отделени от държавата, от нашите майки и бащи за тяхното образование) заминаха да развиват тяхната икономика и да изпращат тук някакви трохи от техния потенциал! Определено е хубаво да се замислиш..
  • 31 Сух

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Последни Дни":

    И като за финал с хепи енд, два транс джендъра ще танцуват на гъzът ти..
  • 32 Мъдрият

    12 4 Отговор
    Да, аз подкрепям Тръмп и ще ви кажа най-важната причина,

    но първо да кажа нещо за себе си: аз съм православен християнин, който вярва в Бога и стреми се да спазва Божиите заповеди, и изповядвам християнските принципи и ценности.
    Обичам откритите и честни взаимоотношения, мразя лъжата и лицемерието...така ме е възпитал баща ми - Бог да го прости!

    Основната причина да подкрепям Тръмп е, защото той въпреки че не е православен християнин, все пак е християнин и има християнски и морални принципи и ценности, и се стереми да води политика, съобразена с тях.

    Естествено не винаги успява, защото нещата са сложни имногокомпонентни и не винаги той може да направи това, което иска...

    Аз не идеализирам Тръмп - виждам и много негови слабости и грешки, но в случая той е много по-добър вариант от Бай-Дън, за всички християни и морални хора по целия свят!

    По повод изборите: както няколко пъти писах - на всеки трезвомислещ човек е ясно че тези избори са гнили, и в тях има много машинации, манипулации и измами.

    Но проблемът е, че тези измами са обмисляни с години и са реализирани много ловко, хитро, прецизно и хладнокръвно. И много трудно могат да се докажат в съда!

    Но въпреки това аз смятам, че нищо не е свършило, докато не настъпи датата на встъпване в длъжност на президента на САЩ!

    Аз не смятах повече да пиша по тези теми, мислех да изчакам крайния резултат - тогава да коментирам. Както казвахме като деца: коментариите - след мача!)))
  • 33 Мъдрият

    13 4 Отговор
    Но понеже някои хора обвиниха нас (привържениците на Тръмп), че с ме се изпокрили - затова им обяснявам ситуацията!

    Успех Тръмп, не се отказвай и борба докрай с всички законови средства!
    Не се предавай и заради всички хора по целия свят, които те подкрепят!
  • 34 az #MAGA

    7 2 Отговор
    САЩ вървят към разпад и гражданска война!
  • 35 adderleev

    3 10 Отговор
    къде сте русоиди? вчера обяснявахте как тексас излиза и САЩ се разпада?! Мислите ли че ще позволят на оранжевият клоун да разпадне държавата?? Това би било най-големия подарък за матушката ви, което обаче никога няма да стане!
  • 36 стоян георгиев

    2 10 Отговор
    еи с тия щуротии другар няма как да се оправим като народ.за тия твои писаници и начин на мислене няма оправия!минаха 30 години от падането на комунизма ама такива като теб реват за голямата армия и липсата на интеграция със запада!голямата армия другар води до голяма мизерия.доказано е в ссср и не само там.вместо народа да бачка и да произвежда стоки за бита мъжете превземат баирите и складираме танкове.резултата е бедност липса на стоки първа неободимост ,но и дебелашко дуене колко сме голямата работа.тва не си го отучил .с този начин на мислене ти гласуваш в последствие за диктатори и популисти дето ти обещават именно въпросната армия с огромните военни успехи!сега за фирмите.не всички фирми свързани с американските нови технологии са американски бе другар.има маса българчета дето вече не си знаят парата със собствени компании и тук и там.тези компании обаче демек ваши няма да станат.те са на хората с акъл и инициатива.тва дали го разбра?ваши бяха правец незнам кво си дето ставаше за подпирачка и дето фалира веднага след като държавата спря да го финансира.та без интеграция в бизнеса няма как да стане другар.тва е друг основен закон в съвременния свят дето ти обаче не си научил и затова избираш хора като борисов или нинова дето ти обещават ваши компании докато ти оберат и малкото дето имаш!

    Коментиран от #39

  • 37 Гост плюс

    2 1 Отговор
    То, ако правосъдието в САЩ си беше на мястото, нямаше да има изборни измами
  • 38 БРЦК

    2 1 Отговор
    Мирише на стомана барут и кръв . СМЪРТТА точи сърпа
  • 39 БРЦК

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    ЗАТОВА в САЩ Е МИЗЕРИЯ . И ТОВА Е ИСТИНАТА. НО КОМУНИЗЪМ НЕ Е ИМАЛО .ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ПЛАНОВА ИКОНОМИКА -ДА. ЗАЩО СЕ ИЗКАЗВАШ НЕПОДГОТВЕН. СЛАБ ДРУГАРЮ ГЛАВЧЕВ
  • 40 БРЦК

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ние не ядем шоколад и не пием кола . Ако е така отивай там . Защо си в Б-Я