Last news in Fakti

18 Декември, 2020 11:22 4 518 3

Асандж предупредил САЩ за изтекла информация

  • джулиан асандж-
  • информация-
  • сащ

Запис доказва този факт

Асандж предупредил САЩ за изтекла информация - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж е предупредил американското правителство за публикуване на голям брой класифицирана информация. Това показва запис на групата Project Veritas.

Записът показва разговор между Асандж и адвоката на държавния департамент Клиф Джонсън. Разговорът се е провел преди девет години.

Асандж заявява, че голям брой данни се разпространяват. Според него скоро те ще станат публично достояние.

Джонсън пита, дали Уикилийкс ще публикува документите. Асандж заявява, че бивш служител на портала планира да го направи, докато той ги редактира.

Става въпрос за Даниел Берг. Основателят на портала препоръчва да се уведомят лица, които може да не са наясно с информацията.

Джонсън пита, дали може да бъде предоставена информация за местоположението на тези данни, на което Асандж отвръща, че негови служители може да направят.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валери Пенев - Дон Стратиджио

    8 0 Отговор
    Автора да си беше довършил подобето на мисъл поне...
    - Момко, като се правиш на журналист, поне си редактирай Гугъл Транслейта...

    "Джонсън пита, дали може да бъде предоставена информация за местоположението на тези данни, на което Асандж отвръща, че негови служители може да направят."

    Коментиран от #3

  • 2 Сензитива информация, естестено

    1 0 Отговор
    са се питали и отговаряли.
  • 3 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Валери Пенев - Дон Стратиджио":

    " ...да ГО направят."