Last news in Fakti

20 Декември, 2020 13:21 3 181 10

По нов начин броят заразените с коронавирус

  • сащ-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • оставка-
  • ваксина-
  • преброяване

Високопоставен генерал подаде оставка заради ваксините против COVID-19 в САЩ

По нов начин броят заразените с коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американските федерални центрове за контрол и превенция на заболяванията са коригирали системата си за преброяване на потвърдени и потенциални случаи на коронавирус в страната за денонощие. Според нея, общият брой на тези случаи се е увеличил с 403 359 през последния ден, до 17 391 270 от началото на пандемията.

Рязкото нарастване на показателя се обяснява с факта, че е взета предвид новата информация от щата Тексас при изчисленията. Преди това при изчисляването на общия брой бяха взети предвид само данни за потвърдени случаи. Не всички щати публикуват потенциални случаи. Данните, предоставени от Тексас, включват 171 505 нови възможни инфекции.

Без тази нова информация от щата за потенциални случаи на инфекция, общият брой би се увеличил с 231 854 през последните 24 часа.

Генерал, отговарящ за разпространението на ваксини срещу коронавирус в САЩ, призна, че не е успял да постигне първоначалния брой дози, обещани на щатите. Генерал Густав Перна, ръководител на операция "Warp Speed", заяви, че е поел лична отговорност за провала пред губернаторите. "Аз съм този, който одобри прогнозни списъци. Аз съм този, който одобри разпределения", каза той. "Няма проблем с процеса. Няма проблем с ваксината Pfizer. Няма проблем с ваксината Moderna. Аз не успях“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    14 1 Отговор
    Един ще го броят × 2!
  • 2 абг

    22 0 Отговор
    Понеже стадото стои и даже вече и не блее, открито започнаха да заявяват, че в статистиката влизали и потенциално заразените. Ми то потенциално всеки може да е заразен.

    Коментиран от #4

  • 3 Пламен

    14 0 Отговор
    Те тия са болни бе...
  • 4 един от стадото

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "абг":

    в скотобойната стадото дори не блее или мучи. Чака си реда и сякаш усеща края..истина е, не си измислям. Блее когато иска да излезе от кошарата и усеща свободата на полето
  • 5 Антигерб

    14 1 Отговор
    Няма проблем с ваксината Pfizer. Няма проблем с ваксината Moderna. Аз не успях

    Е няма никакви "проблеми" с ваксините - малко припадат още докато ги снимат ама проблеми няма. Няма проблеми и че производителите не носят отговорност за странични ефекти, няма проблеми че тези странични ефекти трябва да са задължително описани всичките за да бъде одобрен даден лекарствен продукт. Няма проблеми че никой не казва какъв имунитет създават тези ваксини и за колко време и изобщо създават ли такъв.

    Посъветвали са го човека да си подаде оставката.
  • 6 Айдее сбогом отивам в бункера

    4 1 Отговор
    Пък стадото да го дооправят касапите......
  • 7 О. Ч. З

    3 2 Отговор
    До един месец 99% от населението ще е болно от вирусат и всички смъртни сличаи ще са приченени от короната без изключение дали го е бласнала кола или някой е скочил от самолет без парашут. И всичко това със цел да се рекламира дефектна ваксина със цел да си я поставите сами
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 неда

    1 0 Отговор
    Ми хубуу - нека се увеличават данните за заразени. Начи стадният имунитет работи добре и няма нужда от ваксина.
  • 10 Рошко

    0 0 Отговор
    Досега ги умножавахс по две, от днес по 4 просто за статистиката