Last news in Fakti

21 Декември, 2020 08:39 6 424 157

Мрежата на ГРУ в България е събирала секретна информация за НАТО

  • василий сазанович-
  • шпионин-
  • шпионаж-
  • българия-
  • нато-
  • гру-
  • русия-
  • външно

Сазанович е ръководил цялата военна секция в посолството

Мрежата на ГРУ в България е събирала секретна информация за НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Пореден руски шпионин беше разобличен от българското контраразузнаване през миналата седмица. Този път става въпрос за полковника от Главното разузнавателно управление на Руската федерация Василий Сазанович. Обявеният за „персона нон грата“ е заемал поста на военен аташе в руското посолство.

Това е поредният случай, в който от страната ни е изгонен руски шпионин, събирал чувствителна информация, която засяга националната сигурност на България. Кой е изгоненият шпионин и какво точно е правил у нас?

Четвъртият случай на разкрит от службите и прокуратурата руски дипломат под пагон, работил срещу сигурността на България, показва дълбочината на разследването, водено срещу руското военно разузнаване. През 2019 г. беше изгонен военния разузнавач Владимир Русяев, а през 2020 г. съдбата му споделиха и акредитираните като заместник-търговски представители у нас Вадим Биков и Сергей Николашин. Според източници от българското контраразузнаване именно Василий Сазанович е бил човекът, ръководил дейността на последните двама. Осветените като офицери от ГРУ Биков и Николашин са събирали сведения за процедурата по закупуването на американски изтребители Ф-16, за проектите за модернизация на Българската армия и работата на Военно-промишления комплекс. Двамата са вербували български граждани с достъп до търсената информация със специфичен характер.

Данните за Сазанович сочат, че военният аташе е курирал противозаконната дейност на изгонените негови колеги, като въпросните са отчитали на висшия офицер резултатите от изпълнените задачи. Източници от Министерство на отбраната на Република България считат, че Сазанович е ръководил цялата военна секция в посолството. От официалната си позиция вече нежеланият дипломат е развивал контакти с лица от военно-дипломатическия корпус и служители в сферата на отбраната. Важната информация за дейността на Сазанович е придобита именно вследствие на разкритията за Биков и Николашин, като от контраразузнаването са се натъкнали на сериозни следи, водещи към текущи операции на ГРУ на Балканите.

Решителните действия спрямо подчинените на Сазанович са повишили бдителността на служители на ведомства и структури, в които се обменя и съхранява класифицирана информация. Мрежата на ГРУ у нас е събирала сведения с класифициран характер за плановете на НАТО, за провеждането на съвместни учения и мероприятия на територията на България и в Черноморския регион. Сред приоритетни цели на руското военно разузнаване са били и звената, организиращи многонационалните учения и осъществяващи взаимодействие със структурите на Алианса. За полк. Сазанович е представлявало и присъствието у нас на въоръжени формирования и военна техника на САЩ.

Осуетяването на руските активни мероприятия чрез предприетите мерки към ключови фигури, дирижиращи процеса, неутрализира и стратегията на Кремъл във водената хибридна война, чиято основна цел е подкопаването на единството в НАТО. В синхрон с нападателното поведение на Русия на тихия фронт, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова публично разкритикува политиката на страната ни и Румъния в областта на отбраната, заявявайки, че на наша територия се разполагат оръжия за нападение по Русия. Колкото и Кремъл да се опитва обаче да се изкара мишена на „плановете” на НАТО за нападение срещу нея, то именно Русия е тази, която анексира незаконно украинския полуостров Крим през 2014 г. Русия е тази, която извършва подривни и агресивни действия срещу свои съседи и не само, и се опитва чрез подобни шпионски операции да подкопае единството на НАТО, към момента без особен успех.

Българските служби показаха, че могат да елиминират националните заплахи за страната ни. България е и ще бъде важен член на НАТО. Свидетели сме как през последните години Русия извършва агресивни действия, включително шпионаж и отравяне на опоненти на властта. Москва ще продължи да действа агресивно, но подобни успешни контраоперации показват решителността да се противодейства на тази агресия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големи

    100 29 Отговор
    секрети , няма що !
  • 2 Последния Софиянец

    131 32 Отговор
    Разобличили военния аташе.Леле майко !Тия ще ме убият от смях!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нато не е същата

    67 14 Отговор
    Има ли я секретната информация за.покушение над каракачанов и валери симеонов инак би била пунта мара

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    52 26 Отговор

    До коментар #4 от "Нато не е същата":

    Да .Покушения с яйца.Ха ха ха
  • 7 rusnak

    97 24 Отговор
    Жалкария до шия, дори не е смешно вече.
  • 8 Ивайло

    93 26 Отговор
    Стига с тия измислици
  • 9 танкист

    98 24 Отговор
    "Мрежата на ГРУ в България е събирала секретна информация за НАТО." ГЛУПОСТИ НА ПИРАМИДКИ!Ако ГРУ е допряло до Бългерията бедна ограбена и изоставена,беше тя!

    Коментиран от #55

  • 10 ЛЛЛ

    71 19 Отговор
    Каква му е работата на едно аташе?
  • 11 Гост

    95 23 Отговор
    Като гледам , статията е пусната от Козяк даже и без редакция.

    Коментиран от #19, #32

  • 12 Лада Веста Крос

    104 21 Отговор
    Такива статии предисвикат пълен смях. Едва ли на някой вече му пука какво се случва тук, особено във военно отношение ние сме на ниво каменна ера.
  • 13 Военен

    88 21 Отговор
    До сега НАТО нищо не е направило за Б-я, само си събират парите.Това което се афишира е поръчково мероприятие.
  • 14 Лошо

    85 21 Отговор
    В страницата на външното министерство на Русия можете да прочетете отговора на Лавров - "Даваме 72 часа в които българснкият посланик в Москва да напусне Русия". Колко просто го е казал, нали ?
  • 15 КОТарАК

    83 20 Отговор
    шпионирал е рисунките на ф16 блок 120 квартал незнам кой си от списание ,,Дъга'' , и после е черпил пияните американци от базите в селската кръчма

    Коментиран от #40

  • 16 БАЙ Х@Й

    75 19 Отговор
    🤔🤔🤔🤔🤔 Посланика на една страна го посочи .... и на другия ден нашите контраразузнавачи го разкрили 😀😀😀😀😀😀😀

    Коментиран от #43

  • 17 Биби Кинг

    19 35 Отговор
    На назе лично дрогара Паси ми е много самнительен! Тейко мо бил саветник на бае Тоше и връл команез! Тоа тулуп от вашите ли е бе източно наведените?
  • 18 Иван

    45 22 Отговор
    Сега остава и да кажете че ГРУ продава човешки органи на Иэраел
  • 19 антисоросоид

    38 22 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Тоя весникПарцал подкрепя сороските протестари тъй като е собственост нсорос
  • 20 Грешка

    62 17 Отговор
    Каскета е сбъркал. Руснаците не се интересуват от F-16, а от нашите два самолетоносача - "Дръзки" и "Слава". По младият от тези самолетоносачи е на 68 години. Някои твърдят, че ако на него се качи Каракачанов той може да бъде потопен. Това няма нищо общо с истината. Огнян Минчев се е качвал и сомолетоносача "Слава" се е над вода. Ако не вярвате питайте едв. Марковски или Шарлатан Александров.
  • 21 3,14К

    52 16 Отговор
    ГРУ се интересува от размера на увисналото съкровище на нашия шеф на военното разузнаване и от нотариалния акт за собственост.
  • 22 pepy

    50 49 Отговор
    До тук - 17 коментара на българофоби...

    Коментиран от #28, #31

  • 23 Сандо

    71 16 Отговор
    Глупостта на българските управляващи е пословична!В един ден гонят руски дипломат,защото си е вършил работата,а друг български министър говори с руския посланик за да моли за туристи,които да спасят загиващия отрасъл.Какъв ще е резултата за туризма всеки може да се досети.Лично мен обаче ме интересува много повече каква е борбата срещу турските разузнавачи,които работят за държава,чиято официално заявена цел е възстановяване на Османската империя,в границите на която е влизала България /ако някой е забравил/.
  • 24 Мимч

    54 16 Отговор
    Русия ни разузнавала и какво има ме ,че се пъчим.Проблема е,че сме им врагове и нато ни използва и нарежда на нашите какво да правят,по точно янките.За Крим ,какви глупости повтаряме.Той си е бил руски и те в един момент си го вземат,като виждат как нато превзе нас и явно искат и Украйна да завземат,а украинците са нож в гърба за руснаците...
  • 25 Грогу

    52 16 Отговор
    Хайде пак ! Дойде Баййдън и се започна .... то ще са конспирации , то ще е чудо ....

    Коментиран от #154

  • 26 Нане

    57 12 Отговор
    смех с тая техника от съветско време (70-те) години. Голямо разузнаване ще е падало ако руснаците не си познават остарялата техника?! Сал идиоти ще верват на внушения от Козяци.
  • 27 Българче

    63 14 Отговор
    Вън чуждите шпиони и шпионки от България , най-вече турските и американските ! Също и тези които са в управлението ни .
  • 28 Иван

    23 48 Отговор

    До коментар #22 от "pepy":

    Чърчил и император Василий са българофили.
  • 29 мародер

    37 17 Отговор
    Те "крадците" де най силно крещят - "дръще крадеца"
  • 30 това е

    47 13 Отговор
    Събират свръх-секретната информация за иновационен чушкопек с три чушки , и технологията на гумените лодки , представляващи непосредствена заплаха за руската нац. сигурност.
  • 31 Иван

    12 43 Отговор

    До коментар #22 от "pepy":

    Масона Хари Труман е против иэполэването на атомни бомби.

    Коментиран от #145

  • 32 Бат Мишо

    41 15 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Нали всички разбирате че това ще изостри отношенията и че НАТО се мъчи, като не може да развали нашето отношение към Русия да развали руското към нас
  • 33 JEB

    6 31 Отговор
    тоз не е важен..важни са хората от бг страна които са контактували с него..цру също има агенти в русия ако са почнали да виждат много често документи с произход България работата е ясна..предстоят покупки на нови системи въоражение никой няма да толерира шпионска мрежа в бг армията при това положение..сега да слагат каските и да чакат данс да ги привика на разговори..естествено никой няма полза да прибира бг граждани и да им завежда дела за шпионаж при условие че техният допуск до тайни на нато е нисък
    просто набиваш шута на един и нашите бг русофили си харчат парите със страх в мола
  • 34 alfaman

    10 15 Отговор
    Руснаците са решили да го пенсионират , нашите да отчетат дейност и работата станала.
  • 35 Да бе,да!

    23 10 Отговор
    Събираш инфо,за хвърчоплан,който го няма,на писта, който дори липсва на производствена линия,и то не една ( крилата в обетованата земя) задкрилки вероятно в Папуасия, седалките в Бонго- Бонго,е като да ближеш сладолед през стъклото на шолата.Ние няма да ги нападаме,но те анексираха Крим!? Смях през сълзи!
  • 36 100

    3 9 Отговор
    А, добро утро.
  • 37 Sofia

    16 44 Отговор
    Кoлкoтo и Крeмъл дa ce oпитвa oбaчe дa ce изкaрa мишeнa нa „плaнoвeтe” нa НAТO зa нaпaдeниe cрeщу нeя, тo имeннo Руcия e тaзи, кoятo aнeкcирa нeзaкoннo укрaинcкия пoлуocтрoв Крим прeз 2014 г. Руcия e тaзи, кoятo извършвa пoдривни и aгрecивни дeйcтвия cрeщу cвoи cъceди и нe caмo, и ce oпитвa чрeз пoдoбни шпиoнcки oпeрaции дa пoдкoпae eдинcтвoтo нa НAТO, към мoмeнтa бeз ocoбeн уcпeх.

    Коментиран от #46, #51

  • 38 шефа

    24 8 Отговор
    Това е най новия и актуален виц ха,ха.
  • 39 JEB

    10 24 Отговор
    виц е врякането на чантата захарова по телевизията
    ..крайно време е да си научат мястото и да разберат че не ни пука за драмите им
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Черен Петър

    35 8 Отговор
    Голям шпионин хванаха, няма що! Първо, военните аташета във всички дипломатически мисии по света са си професионални шпиони с дипломатически имунитет. И второ, не знам каква чувствителна информация е събирал, но само като отвориш някои сайтове и печатни СМИ и се сдобиваш с всякаква информация, легална и секретна, без да се мъчиш да я "събираш"...Та така за шпионите у нас...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 100

    12 5 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й":

    §Част от нашите контраразузнавачи най-вероятно са работили с него срещу съответната сума, ма когато и чужди служби са научили за това, вече е трябвало да се предприеме нещо... те чуждите служби може и от много време да са знаели за това, ма сега да са разкрили, че знаят...
  • 44 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    29 12 Отговор
    Yankee, Go Home! България отдавна вече няма национална сигурност, щом сме в лапите на НАТО т.е. Кравария, ние сме слуги...

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЛЛЛ

    27 6 Отговор

    До коментар #37 от "Sofia":

    Като се изказваш можеш ли да посочиш исторически доказателства че Крим е украински
  • 47 Строго секретно

    29 2 Отговор
    Каракачанка яде по 5 кила на ден македонска наденица и цоца по бутилка марково уиски. Информацията е секретна и дори в БИЛА издирват, кой е издал тази строго пазена тайна.
  • 48 Behemoth

    27 11 Отговор
    Как па един американец няма да шпионира ,все руснаци....
  • 49 СССРБарета

    25 7 Отговор
    Неее руснаците събирали данни на Боко пищова на шкафчето със или без заглушител е! Ама сега разбирам Боко що спи с пищова! Като гледам кви помий въртат на руснаците и аз бих спал с пищов! Ааааааа българско контра разузнаванеее.........ХАХАХАХАААААОХАААААААААОАОХААООААА....КО КО КАЗА?.. ХАХАХАААААААА
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Биби Кинг

    5 12 Отговор
    Че ги гониме до де им сваршат агентите дее! ГРУто че преврътиме през Бойковина целото! Чекаме ги на курорт летоска, в еднакви костюми и големи очукани неогледни чамодани на летштата у Варна и Боргаз!
  • 53 Националист

    18 16 Отговор
    Всеки русофил потенциален шпионин или национален предател ,Гешев трябва да се замисли
  • 54 Зайко Байко многознайко

    11 8 Отговор
    Да, трябва да се отчита някаква дейност, нали и теэи лежляци трябва да оправдават парите си, иначе нищо ново под Слънцето!
  • 55 Друг танкист

    15 9 Отговор

    До коментар #9 от "танкист":

    Събира информация за НАТО. Това не го ли разбра? Явно трябва да го пишат с по-големи букви!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Весел пор

    20 3 Отговор
    И какво събират,шкембе войвода с 12 танка и 6 изтребителя,а да не забравя и 4 летящи щайги су25.Забога...все още ползваме ак47 бе хоран😄😄😄
  • 58 Секретна информация!!!

    16 9 Отговор
    Ще купим едни ...... планове на самолети от 70 години!!! Тъй като са много стари руснаците вече са ги забравили,ще ги изненадаме с тях! До тогава смело срещу тях с нашите ...6 бройки .... Ми 29 !
  • 59 лллл

    13 6 Отговор
    смех смех та чак жалки сте и да верно е че е спуснато от козяк както един човек пише и без редакция сте на пасквилар абе смех
  • 60 пешо

    16 8 Отговор
    сменете плочата , тази се изтърка вече , никой не ви вярва .
  • 61 Българина

    27 13 Отговор
    А мрежата на цру изнася 12 т злато годишно шрез концесиите, 2 млрд през тец 1 и 3 и вече 20 г шантажира България чрез компромати записи и заплахи
  • 62 То е ясно

    26 13 Отговор
    Тази помийна кампания се ръководи от краварското посолство.Не им отърва,че българския народ обича Русия и руснаците.За това трябва да ги изкарат наши врагове.Но,ние помним и виждаме кой ни унищожи държавата.

    Коментиран от #64

  • 63 ВЪН РУСКИТЕ ШПИОНИ,ПОД'ЛОГИ, РУСОРОБИ

    11 21 Отговор
    И ИБ'РИЦ'И ОТ ДУНДУРКОВ 2!
    ЗАБРАНА И СЪД ЗА ВСИЧКИ ПУТКИНСТАНСКИ ПАРТИИ,Г-ЕЙ-КЛУБОВЕ И ОРГАНИЗАЦИИ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ!
    РУСОРОБИТЕ- ИЗМЕННИЦИ.. НЕНАВИЖДАТ БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКО БЪЛГАРСКО!

    Коментиран от #68, #139

  • 64 Обичат... Русия или... Престъпният и

    9 14 Отговор

    До коментар #62 от "То е ясно":

    Мракобеснически Комунистически Режим окупирал РУСИЯ с Военен Преврат?
  • 65 Минчо

    14 8 Отговор
    ООО РАЗБИРА СЕ ЧЕ ПУТИН И ЦЯЛА РУСИЯ ТРЕПЕРИ ОТ БЪЛГАРИТЕ Ф 16 4 ПОКОЛЕНИЯ МАКАР И ЧЕ ОЩЕ ЕДНО БОЛЧЕ НЕ Е ПРОИВЕДЕНО!!!СТИГА ГЛУПОСТИ!!!А КОЛКОТО ДО НАТО Е НАЛИ ОФИЦИАЛНО ИМА 5 ТАНКА???ИЛИ ПАК НИ ЛЪЖАТ!!!!

    Коментиран от #67

  • 66 Blackthorn

    11 6 Отговор
    Много добре, много добре! Дано са успели да съберат достатъчно информация за тази сатанинска организация!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 НРБ

    8 8 Отговор

    До коментар #63 от "ВЪН РУСКИТЕ ШПИОНИ,ПОД'ЛОГИ, РУСОРОБИ":

    Като северномакедонец лаеш.

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 гост

    16 8 Отговор
    Това е за раздел ,хумор и сатира , България няма контраразузнаване нито пък Русия се интересува от нещо тук .

    Коментиран от #74

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бат Мишо

    11 0 Отговор

    До коментар #69 от "Доцента":

    Ам иди в украйна и ги бий бе доценте ко лаеш тука иззад клавиатурата - приемат доброволци и право в Донбас да биеш- да ни покажеш как се бият -запиши и сина си с тебе аз ще ви покрия пътните
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Пенев

    12 17 Отговор
    В този форум като гледам 99% са ушанки....Сигурно у тях на стената стои икона на Путин.

    Коментиран от #83

  • 76 СТРАННО, ЗАЩО ФЪР'ЧИЛОТО НА РЕШЕТНИКОВ

    8 13 Отговор
    МЪЛЧИ И СЕ ОСЛУШВА В ЗЕМЛЯНКАТА КАТО...ПОЗИТАНСКИ ПЕЛ'ЕРАС НА.. АНАДОЛСКО СЕ'КИШ ПАРТИ?!?
    ДА РАЗМАХВА ПО.. ЖЕНСКИ ЮМРУЧЕТО И ДА СЕ...ИЗМЕТНЕ НА .. БАРИКАДАТА ПРЕД РУСЛЯМСКИТЕ ШПИОНЬЕ ✊😂

    Коментиран от #144

  • 77 В.В.П.

    12 5 Отговор
    Това е,,,,сговняване на отношения,,,..Така се казва...Само Глейте,как САЩ и Англия ще подарят на Турция Източната Румелия...Да и направят жест,и да не си мисли някой , че НАТО,ще изкара войска за териториална цялост на България...Това ще го направи ,само в случай на ,,,ГОЛЯМО ЛАПАНЕ,,,КЕШ...КАКТО В БАГДАД...
  • 78 Доналд Дончев

    6 2 Отговор
    Коментарите недвусмислено показват, че статията си е свършила работата.

    Коментиран от #82

  • 79 Стефан Петров

    15 6 Отговор
    Най-големият враг на България е Турция, но това явно не се осъзнава. След толкова антируски действия дали ще дойдат руски туристи у нас? От две години руснаците масово продават имотите си в България и се изселват . Не изключвам възможността след някоя година да поискаме някаква помощ или съдействие от Русия по някакъв повод, защото сме малка страна. Ще ни обърнат ли изобщо внимание- съмнявам се. В своя антирусизъм за кой ли път потвърждаваме думите на Достоевски и така доказваме още един път неговата гениална предвидливост.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Кой68

    15 4 Отговор
    Военен аташе какво да прави друго!!!Няма да събира рецепти за супи?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Нинка.

    7 4 Отговор

    До коментар #75 от "Пенев":

    Има и 1 % краварски изпражнения..Все е нещо..Свиркай си,живота е красив..и розов..
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Посерковци

    14 4 Отговор
    Хахаха
    Голям смях!
    В България имало военна техника.
    Някой ще каже ли каква е тя?
    Даже по времето на социализма военната ни техника беше на по високо ниво от сегашната-допотопна ,която е на ниво феодализъм
    Ако някой каже поне едно нещо ново в въоръжението на българската армия-ще му стисна ръката
    Пълни простотии от неуки хора
    Като това че военния министър след като изстреля няколко патрона се напика от страх!
  • 86 Денис Аналанишки

    10 0 Отговор
    След тази мерзост дето качих за РФ ще си взема стотинките от НПОто и ще се на ям с баница
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Българин

    13 6 Отговор
    " Институтите" на Сорос (ЦиРейУ) в България ще раздават коледни премии само на най-усърдните натовци - министри, прокурори и обикновени русофобски тролове . Така че, да се стараят повече.. 😜
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Историк

    13 4 Отговор
    Руски Шпионин до шпионин. Да не забравим, колко висши български офицери са били на обучение в СССР, закърмени с любов към страната на Сталин. Много са...
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 КГБто

    0 1 Отговор
    Кво стана траветичо?
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Юпин

    6 1 Отговор
    Разобличено НПО аналниче
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Жорже

    3 0 Отговор
    Засрами се нащастник
  • 111 АХМАКА

    4 0 Отговор
    ИМА КАРТОНЧЕ В ГРУ. КВИ СА ТИЯ МРЕЖИ И ГЛУПОСТИ, КВИ СА ТИЯ ИЗМИШЛЬОТИНИ И ЛЪЖИ ?!
  • 112 Капитан Негъра Америка

    3 5 Отговор
    Скрий се НПО
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 важен член на НАТО

    13 5 Отговор
    Смях ! Сравнете само, когато България беше част от Варшавският договор , каква армия имахме, и А сега какво е останало от нея! За тези които са ходили в казарма си спомнят! Сега сме , само Маловажен член на НАТО!

    Коментиран от #122

  • 116 Ювиги Хана

    10 4 Отговор
    Много жалка статия
  • 117 Сатъра на Хана

    2 2 Отговор
    Що се опитват да Внушат
    че НЯМА Българи
    които бихме убивали Мутри , Ислямисти и Фашисти
    за кеф и без Руска помощ ? :))
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Сатъра на Хана

    7 5 Отговор
    И да изчезне Дунавска България и Българите се претопят на турци ,
    ...
    Народите потомци на Волжка България ще продължат да са носители на Българската Кръв. А тия народи са в Руската Федерация :))
  • 122 Варшавския договор

    5 3 Отговор

    До коментар #115 от "важен член на НАТО":

    Сега са свалените гащи на Балканите
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Морфей

    9 9 Отговор
    Важен член на НАТО дето ги клатушкат с 3 милиарда за вехти технологични фърчила
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 4268

    2 8 Отговор
    НАТО е събирала ценна информация за ГРУ от България.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Шаолина

    4 2 Отговор

    До коментар #133 от "АААХАХАААААА....ЕТО ЗАРАДИ ТАКИВА":

    То след Бокича от България не остана нищо освен една колония
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Капитан Негъра Америка

    7 8 Отговор
    Браво господин Джамбазки браво браво личи си, че сте акуратен и лоялен роб на моята родина браво ще им премия
  • 138 НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..

    3 8 Отговор
    ЧЕ БОЙКО Е НАИСТИНА ВЕЛИК!
    ЧЕСТИТ ...4 ПОРЕДЕН МАНДАТ,БОЙКО!
    ПАЗИ БЪЛГАРИЯ , ЦЯЛ НАРОД СМЕ С ТЕБ!

    Коментиран от #141, #143

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Ген Шивиков

    18 1 Отговор
    Всичките ни генерали и полковници ,"атлантици", са завършили школи на ГРУ в Москва.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 pepy

    21 1 Отговор

    До коментар #31 от "Иван":

    "Бащата на народите" пък е бил най-големият противник на ГУЛАГ и няма нищо общо с ГЛАДОМОР-а...
  • 146 Лукашенковец

    4 12 Отговор
    ЦЕЛТА НА ЗАНЯТИЕТО Е ДА ИЗГОНЯТ КРАЕАРИТЕ РУСКИТЕ ТУРИСТИ , И СЛЕД ТОВА ФЕСОВЕТЕ ДА ЗАВЗЕМАТ НАЩО ЧЕРНОМОРИЕ , МА НАРОДА ДОКАТО БЛЕЕ КАТО СТАДО ОВЦИ ТОВА НИ ЧАКА , И ПОСЛЕ ЩЕ ВУДИТЕ ПОЧИВКИ НА МОРЕТО НА КУКОВ ДЕН , ТЕ ЗА ТОВА ИМА ТУКА ФЕСОВЕ ПО ФОРУМА , КОИТО СЕ НАПИНЯТ КАТО ЦЪРВИК НА ЛАМАРИНА , САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗАЩОТО ДОПУСНАХМЕ ТУРСКА ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА , ТОВА Е БИЛО С ЦЕЛ , ЗА УЩЪРБ НА НАШИЯ ИСТРАДАЛ НАРОД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА И СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ПО ВЪПРОСА , ФЕС СТЪПНЕ ЛИ ТУК , САМО ПРАВИ РАЗДОРИЦИ И ПОМИИ !!!!!!!!!!!!!.
  • 147 Лукашенковец

    5 2 Отговор
    ЦЕЛТА НА ЗАНЯТИЕТО Е ДА ИЗГОНЯТ КРАЕАРИТЕ РУСКИТЕ ТУРИСТИ , И СЛЕД ТОВА ФЕСОВЕТЕ ДА ЗАВЗЕМАТ НАЩО ЧЕРНОМОРИЕ , МА НАРОДА ДОКАТО БЛЕЕ КАТО СТАДО ОВЦИ ТОВА НИ ЧАКА , И ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИТЕ ПОЧИВКИ НА МОРЕТО НА КУКОВ ДЕН , ТЕ ЗА ТОВА ИМА ТУКА ФЕСОВЕ ПО ФОРУМА , КОИТО СЕ НАПИНЯТ КАТО ЦЪРВИК НА ЛАМАРИНА , САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗАЩОТО ДОПУСНАХМЕ ТУРСКА ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА , ТОВА Е БИЛО С ЦЕЛ , ЗА УЩЪРБ НА НАШИЯ ИСТРАДАЛ НАРОД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА И СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ПО ВЪПРОСА , ФЕС СТЪПНЕ ЛИ ТУК , САМО ПРАВИ РАЗДОРИЦИ И ПОМИИ !!!!!!!!!!!!!.
  • 148 Факт

    5 0 Отговор
    Българското аташе в Русия май нищо не прави, но взима заплата!?
  • 149 гост

    4 9 Отговор
    Кой е българската къртица бе падиденисчо, или пишеш статийки по поръчка, или ти ги дават готови от Козяк, но запомни, парите винаги остават непохарчени, защото трупът се вмирисва под земята.

    Никой предател не е видял, и няма да види нищо добро.
  • 150 руска смрад

    12 9 Отговор
    Това са все руски шпиони и продажници или на кратко "русофили".Всички тези платени и антибългарски индивиди трябва да бъдат пратени обратно в северноазиатския резерват !
  • 151 Аз40

    0 6 Отговор
    Супер. Обаче и от посолството на САЩ, от покрива, имат силни антени за шпионаж. По темата обаче и гък не става, че ще се сменят непослушни правителства.
  • 152 СВД

    4 5 Отговор
    Неща, с които всеки ден министрите се хвалят в новините, тук се обявиха за секретни!
  • 153 егати

    5 6 Отговор
    помиярската статия. Тоя шорошод денисчо направо счупи тъпомера.
  • 154 Уточняване

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Грогу":

    Байдън още не е дошъл... Старичък е човекън...
  • 155 Путин

    2 3 Отговор
    Мисля, че американците отново готвят пакости, с началото на шпионски скандал, последван от спиране на Южен поток и мечтите на братушките ще се окажат глупави. Това е заповед на задокеанския господар.
  • 156 хаха

    2 2 Отговор
    Стигнали са до най-секретната информация, която за Нато представлява от изключителна важност, и е първо място в прерогативите на сигурността – руския аташе е разбрал за складовете пълни с памперси, които са приготвени за американските войници, особено важна е била информацията за размера и това, колко килограма може да събере всеки един американски памперс в действие.
  • 157 Дмитрий

    0 0 Отговор
    България е и ще бъде важен член на НАТО.

    Да, это важнее экономики))