Last news in Fakti

24 Декември, 2020 08:05 2 476 15

Тръмп наложи вето върху стратегически бюджет

  • доналд тръмп-
  • бюджет-
  • отбрана-
  • вето-
  • конгрес

Проектът за военен бюджет е различен от законопроекта за бюджета на САЩ за финансовата 2021 г.

Тръмп наложи вето върху стратегически бюджет - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на проектобюджета за отбрана на САЩ за финансовата 2021 година. Тръмп наложи вето върху проекта въпреки голямото мнозинство, с което бе одобрен той в американския Конгрес.

"За жалост, този законопроект не включва мерки, които са от ключово значение за националната сигурност, и е в разрез с усилията на моето правителство да постави Америка на първо място по въпросите на националната сигурност и външната политика", аргументира Тръмп решението си да наложи вето на военния бюджет. Този законопроект е "подарък за Китай и Русия", изтъкна Тръмп.

Американският президент върна текста на законопроекта за повторно разглеждане в Конгреса. Конгресмените имат възможност да преодолеят президентското вето, ако одобрят законопроекта с квалифицирано мнозинство.

Проектът за военен бюджет е различен от законопроекта за бюджета на САЩ за финансовата 2021 г., който съдържа предвидения от конгресмените помощен пакет за американските домакинства и компании. Проектът предвижда над 740 милиарда долара за отбраната на Съединените щати през финансовата 2021 г. и увеличение на заплатите на служителите в сферата на отбраната с три процента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    30 4 Отговор
    Толкова много пари защото се защитатат с бази по цял свят. Лицемерието няма край.

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Емил

    26 3 Отговор
    Така се прави "демокрация".
    Но за тях си, а ние им строим заводи за самолети, защото те са бедни.......
    Нема държава като нашата!
  • 3 Демократ

    28 1 Отговор
    740 милиарда за демократични бомби и ракети
  • 4 на село

    3 5 Отговор
    През левия ми крачол,та в десния. Бай Дончови работи.
  • 5 Аз40

    23 2 Отговор
    В България има повече новини за САЩ, отколкото за която и да е друга страна. слОчаенОс?

    Коментиран от #7

  • 6 Парите за тех не са проблем

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Ще си напечатат колкото искат ..целта е ние да нямаме пари и да не можем да ги печатаме а саш принежават и свърхсекретни технологии който им осигуряват лидерство във всяка сфера а останалата част на света е под тяхно командване и според техните интереси
  • 7 Не просто

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аз40":

    най-лесно и несоказуемо се точат пропагандни мънин от горецитирания бюджет в безкрайно корумпирана България. Това е единствената причина темата да се лее от сутрин до здрач. Наще парцалеси пишат 200 долара за пост на ресипта, на драскачите дават 20 стотинки и разликата си я делкат с американското корумпе. Сметката я плаща фед.
  • 8 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    7 10 Отговор
    Бай, бай, Луд Перчем, остана ти по-малко от 1 месец...

    Коментиран от #13

  • 9 Българин

    0 21 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Благодарение на този бюджет живеем в един мирен свят, без войни, фашисти и комунисти.

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Димо

    15 1 Отговор
    Ако Тръмпо беше снимам с пачки и пистолет на нощното шкафче, понеже е пуснал в Белия дом hуrvе без да е регистрирано от охраната, сега щеше да се нуждае той самият от помилване за престъпления срещу националната сигурност и укриване на доходи . Тук Тиквата даже не е разпитан.

    Коментиран от #11

  • 11 Тимо

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "Димо":

    Борисов не е разпитван защото сме тъпо стадо овце, дори един протест не можем да спретнем като хората, а Гешев открито ни се изсмя в лицето.
  • 12 Буха Ха

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Иди в Сирия или в Йемен или в Либия или в Ирак или в Афганистан да видиш колко им е мирно, спокойно и весело.
  • 13 оня

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Този луд перчем, както си го нарекъл, не сътвори нито един военен конфликт през мандата си. Ще видиш Байдън, който почна преди да е встъпил с желанията си. :))
  • 14 Антитрол

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Ако на това му казваш мирен свят - че ние сме по-зле и от война и мрат повече хора на ден отколкото при военни действия през ВСВ. Отделно знаеш ли колко регионални конфликта има по света и почти всичките са подполени от САЩ.

    Значи новите фашисти и комунисти им казват "либерални демократи" - та не се подвеждай по заглавията - тя и на Хитлер партията е била национал-социалистическа ама само по заглавие.
  • 15 Коко

    0 0 Отговор
    Не знам защо само в България има протести и анти протести едновременно!!