Last news in Fakti

6 Януари, 2021 12:44 1 207 3

АЕЦ „Моховце“ в Словакия получи допълнително финансиране

  • моховце-
  • словакия-
  • аец-
  • финансиране-
  • атомна енергия

Изграждането на двата енергоблока бе рестартирано през 2008 г.

АЕЦ „Моховце“ в Словакия получи допълнително финансиране - 1
Снимка: Shutterstock

Компанията Enel Produzione, дъщерна на италианската Enel, и чешкият холдинг EPH се споразумяха за предоставяне на допълнителен кредит за завършване на строителството на трети и четвърти енергоблок на АЕЦ „Моховце“ в Словакия.

Двете компании се договориха и за промяна на условията за изкупуването на дела на Enel в словашката енергийна компания Slovenske elektrarne, предаде World Nuclear News.

Изграждането на двата енергоблока на Моховце бе рестартирано през 2008 г. Проектът тогава се оценяваше на 2,8 милиарда евро. През миналия месец стойността на строителство на енергоблоковете достигна 6,2 милиарда евро, а зареждането на гориво в активната зона на реактора на трети енергоблок се планира през април 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо хо

    3 0 Отговор
    Много прсти тия Словакия бе що не си монтират фотоволтаични шапки и перки ма гза.
  • 2 Нннн

    2 0 Отговор
    Нямат си Бойко, за да им оскъпи проекта от 2.8 милиарда, на 9 милиарда.
  • 3 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Хм. Що не си сложат един английски и един щатски тец , като в България ? Хем да им тровят държавата, хем всяка година заради тях да им вдигат цената на тока.
Новини по държави: