Last news in Fakti

8 Януари, 2021 07:40 4 836 6

Англия ще изисква отрицателен тест от пристигащите

  • англия-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • тест-
  • отрицателен-
  • пандемия

Отрицателният тест ще трябва да се показва на граничните пунктове при пристигане в Англия

Англия ще изисква отрицателен тест от пристигащите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пристигащите в Англия със самолет, влак или по море ще трябва да покажат отрицателен резултат от тест за коронавирус, направен до 72 часа преди влизането на територията на страната. Това обяви министерството на транспорта на Великобритания, предаде БНР.

Властите са се решили на тази мярка заради появата на нови щамове на коронавируса в целия свят, включително Република Южна Африка и Дания, което увеличава риска от разпространение на COVID-19. Пътниците, пристигащи със самолет, ще трябва да показват резултата на представители на авиокомпанията преди излитането. Ако не го направят, може да им бъде отказано качване на борда.

Отрицателният тест ще трябва да се показва и на граничните пунктове при пристигане в Англия. Отбелязва се, че подобни изисквания скоро могат да бъдат въведени и от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Освен това отрицателният тест не освобождава пътниците от необходимата 10-дневна самоизолация след пристигане, допълва министерството.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да питам

    1 2 Отговор
    Кетапа, че си ваксиниран защо няма да се признава?

    Коментиран от #2

  • 2 ГОЛАТА ИСТИНА

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да питам":

    Защото... след ваксината твоето тяло има имунитет, но онези които не са ваксинирани нямат имунитет. Явяваш се преносител, който продължава да заразява хората около себе си.
    Аз лично не виждам никакви ползи от ваксината. Но рисковете на този етап, са твърде много.

    Коментиран от #4

  • 3 Смяяях

    8 0 Отговор
    Добре де , то на практика като си сложиш ваксината , ще имаш положителен резултат поне за 2-3 месеца ... И какъв е смисъла да се ваксинираш , след като няма да можеш да пътуваш по света да кажем ?
    То едва ли ще има някаква полза от тези ваксини (щом като вируса повтарял преболедувалите ) , ама нали трябва да се усвоят едни парички ...
  • 4 соросоиди

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Не бързайте да казвате какво ще има след ваксината..имунитет или ще им пораснат рога..едно е ясно парата тръгна на "Горе" трилиони ..а в БГ пенсия 150евро..мизерия и половина..затова трябва да се говори,че сме №1 по всички лоши показатели в Европа и дори по света..смъртност, демографска катастрофа и куп други прелести.
  • 5 Mimi

    0 0 Отговор
    Голяма измама
  • 6 123

    0 0 Отговор
    това вшизА в сила от 11.01.2021 пишете всичко както трябва да е.