19 Януари, 2021 13:28 5 371 76

Украйна: Ценим факта, че България не признава незаконната окупация на Крим

  • виталий москаленко-
  • украйна-
  • крим-
  • нато-
  • посланик на украйна-
  • украинско посолство-
  • окупация

Българското правителство последователно подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна

Украйна: Ценим факта, че България не признава незаконната окупация на Крим - 1
Снимка: Shutterstock

Високо ценим факта, че България редовно изразява подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и провежда политиката на непризнаване на незаконната окупация на Крим. Това заяви посланикът на Украйна в България Негово превъзходителство Виталий Москаленко в интервю за Българо-украинската индустриална камара.

На В.Пр., Уважаеми г-н Посланик, как бихте накратко описали състоянието на политическото сътрудничество между Украйна и България към настоящия момент?

Преди всичко бих искал да поздравя всички членове, организатори и приятели на Българо-украинската индустриална камара с настъпването на Новата 2021 година! Също така, искам да Ви благодаря за проявеният интерес към развитието на сътрудничеството между Република България и Украйна, както и за стремежа към по-нататъшното укрепване на търговското, икономическото и инвестиционното сътрудничество между двете държави.

През последните години украинско-българските отношения се характеризират с активен политически диалог и тесни културни и хуманитарни връзки. Двустранните отношения се развиват в духа на взаимното разбирателство и конструктивното сътрудничество в пълно съответствие с Договора за приятелски отношения и сътрудничество от 02.03.1992 г.

През 2020 г. беше успешно осъществено официално посещение на Вицепремиера, Министъра на външните работи на Република България г-жа Екатерина Захариева в Украйна (17÷20 септември 2020 г.). Г-жа Захариева не само посети украинската столица, но също така, имаше възможност да посети и Одеската област, където постоянно живее българската общност, и да направи редица интересни срещи.

Ние високо ценим факта, че Правителството на Република България редовно изразява подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и провежда политиката на непризнаване на незаконната окупация на Крим. Както и факта, че българското правителство последователно подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна. Всичко това е в съответствие с нашите външнополитически приоритети.

Какъв напредък е постигнат в развитието на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни?

България е важен пазар за реализация на украинската продукция в ЕС. Икономическите ни отношения се укрепват със всяка изминала година. Според резултатите от 2019 г. общият обем на търговията между Украйна и България за първи път през последното десетилетие надхвърли 1 милиард щатски долари.

През 2020 г. обемът на външната търговия между Украйна и България леко спадна на фона на разпространението на пандемията на коронавирус Covid-19. Намалението се дължи главно на намаляване на българския износ за Украйна. Също така, почти през цялата минала година наблюдавахме спад и в украинския износ за българския пазар, но в края на годината ситуацията леко се промени, и според Държавната служба на статистиката на Украйна украинският износ за България за 11 месеца от 2020 г. се увеличи с 4% спрямо същия период през 2019 г. и състави 473,3 милиона щатски долари. Очакваме да получим данни на статистиката за цялата 2020 г. и се надяваме, че обемът на общата търговия между двете страни ще надхвърли 800 милиона щатски долари, което ще считаме за доста значителен показател предвид толкова трудна година.

Каква е ситуацията в областта на инвестиционното сътрудничество?

Според данните на Националната Банка на Украйна обемът на преките български инвестиции в украинската икономика към 1 април 2020 г. възлиза на 69,6 милиона щатски долара, а към 1 септември 2020 г. - 74,1 милиона щатски долара. Така че, виждаме, може би незначителна тенденция, но към увеличение в размер на 6%. Вярваме, че сегашното ниво на взаимното разбирателство и взаимната подкрепа между правителствата на Украйна и Република България ще бъде възприето от потенциалните български инвеститори като положителен сигнал и в резултат на това през 2021 г. ще се активизира инвестиционното сътрудничество между двете страни.

Днес на украинския пазар вече присъстват такива известни български компании като "Софарма", "Еврохолд България" АД и "Каолин", и ние вярваме, че инвестиционните планове на тези компании в Украйна ще бъдат успешно изпълнени през 2021 година. Освен това, наблюдават се положителни тенденции в отношение на развитието на украинските преки инвестиции в българската икономика.

Въздействие на COVID-19 върху развитието на икономическото сътрудничество между двете страни?

Очевидно е, че и през 2021 г. най-напред ще трябва съвместно да предприемем активни мерки за преодоляване на отрицателното въздействие на пандемията COVID-19 върху нашето двустранно икономическо сътрудничество. Имам предвид възобновяването на темповете на търговията между двете страни и нивото на нашето сътрудничество в областта на туризма. Ние много се радваме от факта, че през последните години броят на украинските туристи, които избират България като място за лятната си почивка, непрекъснато се увеличава.

През 2019 г. 471 хил. украински туристи са посетили България, което е с 24% или 91 хил. повече в сравнение с 2018 г. Обаче, 2020 г. се превърна в истинско предизвикателство за украинско-българското сътрудничество в областта на туристическия сектор. Заедно с нашите български партньори ние предприехме активни мерки за минимизиране на негативните последици от COVID-19 за туристическото сътрудничество между двете ни страни, поддържахме редовни контакти със Вицепремиера, Министъра на туризма на Република България г-жа Марияна Николова. В резултат на съвместните ни усилия за 9 месеца на 2020 г. 168 хиляди украински туристи посетиха България.

Надяваме се, че в резултат на ваксинацията на българските и украинските граждани ситуацията в областта на международния туризъм ще се промени и украинските туристи ще посещават активно България през 2021 година. Искаме да върнем възможно най-много украински туристи в България, да подкрепим страната ви в периода след пандемията и да установим още по-близки контакти между двата народа.

Активното развитие на сътрудничеството между двете страни се улеснява от наличието на директни редовни въздушни авиолинии между нашите столици Киев и София. Към днешна дата 8 украински, български и международни авиокомпании имат право да извършват директни пътнически и товарни превози между двете страни, което показва значителна либерализация на пазара на въздушния транспорт между двете страни.

Какви приоритети набелязва Посолството на Украйна през 2021 г. в икономическата сфера?

Развитието на икономическото сътрудничество между двете ни страни ще остане сред главните приоритетите. Както вече казах, през 2021 г. на първо място ще трябва заедно да предприемем активни мерки за преодоляване на негативното въздействие на пандемията COVID-19 върху нашите икономически отношения. В тази връзка полагаме специални надежди на Българската търговско-промишлена камара и Българо-украинската индустриална камара.

В рамките на такова сътрудничество вече са реализирани няколко успешни проекта, по-специално Украинско-българските форуми, които бяха проведени в Бургас (27 ноември 2018 г.) и във Варна (18 октомври 2019 г.). На 30 октомври 2020 г., съвместно с БТПП в Пловдив, се проведе Украинско-Български бизнес форум под формата на онлайн бизнес конференция: „Активизиране на икономическото сътрудничество между Украйна и България. Предизвикателствата на COVID-19“. Радващо е, че винаги намираме подкрепа за подобни събития от страна на Българската търговско-промишлена палата, и по-специално от нейните регионални палати в Бургас, Варна и Пловдив. Ние високо ценим двустранното ни сътрудничество и желанието да работим заедно. Планираме да продължим тази практика и вече има отделни споразумения с българската страна за 2021 година. Отправяме покана и към останалите регионални клонове на Българската търговско-промишлена камара за сътрудничеството с нас. Мога да Ви уверя, че Посолството на Украйна в Република България е отворено за нови бизнес предложения и инициативи и очаква активно сътрудничество.

Интервюто е взела г-жа Олга Конова, секретар на Българската търговско-промишлена камара.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекел

    105 23 Отговор
    Що да е незаконна окупацията.И спрямо кои закони е незаконна.Кой е напидал тези закони и върху кякво и докъде се простират.Кой съд гарантира изпълняването им и докъде се простира юрисдикцията му.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путин

    113 25 Отговор
    Крим е на Русия.

    Коментиран от #5, #22

  • 4 Сите Бандеровци бръже при ТЕЙКО си!

    110 18 Отговор
    Важното е ,че Българският народ,признава Крим,а не това какво говорят разни временни Бг"държавници"

    Коментиран от #16

  • 5 Шекел

    74 11 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    скоро Донбас и Беларус
  • 6 Ганьо

    66 10 Отговор
    балкански - с гащи американски !
  • 7 Да ама НЕ

    103 15 Отговор
    Не я признават само политиците ни-които са продажници...а 80% от народа приветства връщането на Крим у дома-Русия....

    Коментиран от #25

  • 8 Първенчук

    88 6 Отговор
    Щом уважавате българите дайте автономия на българите в Украйна а не да се опитвате да ги направите украинци
  • 9 56дж5дж5

    95 11 Отговор
    България не признава, ама българите признават. И още повече, българите питат, как може да се окупира собствена територия?

    Коментиран от #20

  • 10 ББ - БАЦО

    7 20 Отговор
    Много ясно !
  • 11 ежко

    95 9 Отговор
    Откога българското правителства изразява мнението на народа си?Българското правителство питало ли е народа си какво мисли по въпроса?
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    77 10 Отговор
    ‼‼‼‼ А ние Ви ценим по това как изгорихте живите хора в Одеса ‼‼‼‼‼
  • 13 КРИМСКИ ГЛАРУС

    68 7 Отговор
    А ЗАЩО НЕ ПИТАТ КРИМЧАНИ ДАЛИ ПРИЗНАВАТ "ИСКА " НА УКРИТЕ , А "НАЩЕ" ПОЛИТИКОИЗМИКЯРИ НИКОЙ НЕ ГИ БРЪСНЕ ЗА МНЕНИЕ !!!!
  • 14 Х@йло

    6 9 Отговор
    Ну , ихтамнет !
  • 15 бай Мирчо

    70 9 Отговор
    А не...това че шайка народни предатели не са признали връщането на Крим в пределите на Русия(където по право си принадлежи) няма нищо общо с мнението на оределия,мизерстващ и измиращ в смъртната хватка на чифутдемокрастията български народ.
  • 16 Винету

    14 62 Отговор

    До коментар #4 от "Сите Бандеровци бръже при ТЕЙКО си!":

    Да бе, още малко че руснаците са ни от освободили от “ фашистка окупация” и след това сме били свободни 45 години под съветска неокупация. Явно сте доста млади за да разсъждавате по тези въпроси.

    Коментиран от #18, #74

  • 17 504

    74 8 Отговор
    Когато Крим се върна в границите на Русия по телевизията се видяха десетки хиляди хора да се радват и празнуват ! Имаше един голям плакат и на него пишеше "Русия , колко дълго те чакахме "това беше показателно , че хората са с Руско самосъзнание.

    Коментиран от #73

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БАЙ Х@Й‼

    58 3 Отговор
    38 души изгоряха като факли при пожар в сградата на профсъюзите в Одеса... / 24 Часа
    2.05.2014 г./
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Петър

    56 6 Отговор
    "Окупацията" на Крим е в пъти по законна окупацията на Косово
  • 22 кнаус 485

    63 6 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    То се знае, че Крим е на Русия....знам , че българското правителство не признава Крим за руски заради страх да не разсърди ЕС и САЩ, а иначе 90 % от българския народ е убеден, че Крим е руски и ще остане такъв още дълго време...

    Коментиран от #39

  • 23 Герб са двуличници

    47 3 Отговор
    С непризнаването на Крим от ГЕРБ, създават същата ситуация като с Македония. КРИМ е подарен с акт на държавен глава ей така за кеф, Македония е дадена по същия начин на Сърбия!!! Герб да се изяснят принципно!
  • 24 Петър

    37 3 Отговор
    "Окупацията" на Крим е в пъти по законна от окупацията на Косово
  • 25 Русофилистик

    7 49 Отговор

    До коментар #7 от "Да ама НЕ":

    Да, прав си. Факт е, че на територията живеят 80% русофилистици. Затова сме зуки в Европа по всички направления.

    Коментиран от #28

  • 26 Фридман

    35 4 Отговор
    Наглите укри бендерски кое визират България?
  • 27 ДжафДжаф

    42 4 Отговор
    Българите наричат 5-те века Османско господство- робство! С эяе пан: 1/Макар и с ограничения османските турци не са забранявали християнството. Църквите не е е трябвало да са по-високи от конник, но все пак ги е имало. Да не забравяме, че именно със султански ферман е възстановена българската екзархия. Днес, през 21-ви век в Украйна се пребиват свещенници, експроприират се църкви, забранява се достъпа на еноряшите до църквите приели върховенството на московската патриаршия. 2/В началото на 19-ти век се създава мрежа от килийни училищар в които децата се учат да четат и пишат на български. Верно, че османските турци не са финансирали тези училища, но пък и не са пречели на тяхното функциониране.3/ В столицата на Османската империя, българи са издавали книги и вестници на български езикл Справка:Петко Р. Славейков! Днес в ужки европейска Украйна всичко това е забранено на руснаците, но и на българите в Южна Украйна. На скоро укрофашистите съзнателно разделиха административна област, населена преобладаващо с българи. Е, след като ние говорим за турско робство, как тогава да говорят и реагират руснаците в Украйна! Какво им остава, освен да се дигнат и да избиват целият този украинстващ башибузук!??
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 До всички

    9 41 Отговор
    по горе русофилистици. Ако майка ви ви подари апартамента си, то вие имате пълни права над него и тя не може да си го върне без ваше позволение. Това се нарича законност. Затова стига сте писали глупости, че Крим бил подарен.

    Коментиран от #37, #41, #48, #65

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КОНТРАТА

    59 4 Отговор
    1-Полуостров Крим не е окупиран, а е анексиран след законен референдум. 2-фашистите от Киев не ги искат и други две републики ДНРП и ЛНР! 3- бендеите опекоха 41 човека в общината в град Одеса и никой не беше осъден.4: В Киев хунтата превсзе власта със соросоиден незаконен преврат.

    Коментиран от #40

  • 32 Уди Кълвача

    40 5 Отговор
    В РБ само робите на колонялистите не признават, че Крим законно принадлежи на Руската Федерация!!!
  • 33 Монгола

    44 5 Отговор
    Косово беше незаконно отделено на сиша ит Сърбия, а в Крим беше оргабизиран референдум за отделяне от Украйна и само турците тарари които са мацинство гладуваха против. Полустров Крим само на картичка ще го гледат украинците!
  • 34 9*19мм

    46 4 Отговор
    Може да ви се признае само едно,слушайки запада,успешно си разбихте хубавата родина.
  • 35 RAMPEGE

    32 4 Отговор
    Законния президент на Украйна е Виктор Янукович. Ако Виктор Янукович беше изкарал мандата си полустрова още щеше да е част от Украйна.
  • 36 Сандо

    22 2 Отговор
    Две държави,намиращи се в дъното на всички класации,без никакви възможности и способности пане за малко да се отлепят от блатото,в което са затънали до шия,се самозалъгват заедно!А и като видим управляващите им елити и на кого се подчиняват,никаква,ама никаква надежда за минимален просперитет няма!
  • 37 9*19мм

    42 3 Отговор

    До коментар #29 от "До всички":

    Крим,това е преди всичко населението,а населението не искат да са в Украйна.
  • 38 Професора

    34 3 Отговор
    Външно министерство на РБ се подчинява на козяк. Външно не е гласът на Република България, а гласът на козяк, това е от 10 години скоро няма да е така!
  • 39 да питам

    20 3 Отговор

    До коментар #22 от "кнаус 485":

    И като 90% от българите знаят , че Крим е руски , кои тогава са ония 80% ? 🤔
  • 40 да питам

    3 18 Отговор

    До коментар #31 от "КОНТРАТА":

    Е що Путя подписа тогава Будапещенският договор?

    Коментиран от #43, #53

  • 41 Да ама не

    25 3 Отговор

    До коментар #29 от "До всички":

    Подарен е от ма майкатифутката. Без решение на държавен орган(парламент, или каквото и да е било тогава) украта Хрушчов издава указ за предаването на Крим на Украйна.

    Коментиран от #63

  • 42 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    34 5 Отговор
    Всеки българин знае че Крим е руски.
  • 43 КОНТРАТА

    25 1 Отговор

    До коментар #40 от "да питам":

    Тоя па, Будапещенския мемурандом от 1994г. го е подписвал пиандето Борис Елцин. Как си представяш Русия да остави собствените си ядрени оръжия в Украйна след отделянето на УССР от СССР ?

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Българин

    4 19 Отговор

    До коментар #43 от "КОНТРАТА":

    Научи малко български и айде бегай Сибир....

    Коментиран от #50

  • 47 шундурко

    15 2 Отговор
    НЕ ВА ЗНАМ КАКВО ЦЕНИТЕ НО УКРАИНЕЦА Е ПОД ЧОВЕК
  • 48 Петър

    21 0 Отговор

    До коментар #29 от "До всички":

    Според теб Русия е майка на Украйна,много правилен пример даваш,всяка майка има право да удари няколко шамара на детето си когато неслуша,прав си на сто процента.
  • 49 Усраински ПР

    18 1 Отговор
    До посланика: За Крим забравете, но по-лошото е че не след дълго ще се разпаднете на 5 части. Вие по-добре си знаете кои са. Една десета от вашата страна е за България, т.е. искат да се върнат в Родината-майка.
  • 50 Друг БГ

    16 2 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Не знам кой трябва да учи български, ама от изречението " Научи малко български и айде бегай Сибир.... " има какво да се желае.
    Научи малко български и ХАЙДЕ (запетая) БЯГАЙ в Сибир ЕДНА, ДВЕ, ТРИ точки. Без ЧЕТВЪРТА точка.
    И защо да бяга в Сибир?
    На същото основание, той може да те прати в САЩ. Още повече, че в САЩ е "безвизово за браткият, български народ".
    Дали пък не греша за визите?

    Коментиран от #70

  • 51 Перо

    15 0 Отговор
    Мутренският режим на толупа винаги признава измислените държави и не етнически нации и винаги за сметка на БГ!
  • 52 Чичо

    17 1 Отговор
    Ми тя цялата Украйна не законна бре. Хиляда години били част от Царството на Рюрикович и на Романови после, заради Хрушчов и Брежнев имаха особен статут щото бяха от Кримско 😂
  • 53 хахаха

    13 0 Отговор

    До коментар #40 от "да питам":

    няма такъв договор, има МЕМОРАНДУМ, който не е ратифициран дори и от Украйна...това е голата истина...
  • 54 пидорам слава

    20 0 Отговор
    Няма какво толкова да ценят. Ако наблизо има правителство с по-нисък рейтинг от украинското, то това е бойковото правителство със 7..10% одобрение пряко сили.
  • 55 ОШИБКА

    23 2 Отговор
    В голяма грешка са хохлите.Поне 80% от българите признават Крим за РУСКИ.
  • 56 Sofia

    4 13 Отговор
    Знаех, че Рушлямистан е създадена от украинци (Киевска Рус), ама не знаех че и Москвамабад е построен от тях

    Коментиран от #60

  • 57 Въпросче

    15 0 Отговор
    Абе , Н. Ненчев и Цв.Цветанов щяха да ходят да освобождават Крим , какво стана ? Някой знае ли ?
  • 58 българин

    15 1 Отговор
    И аз категорично не признавам незаконната окупация на руски Крим в периода 1954-2014 г :)))
  • 59 барчо

    12 0 Отговор
    От украинците внасяме шоколадите рошен, собственост на потрошенко. Само че замодите не са в Украйна. А. И внасяме майонеза, но в нея няма и помен от яйчен прах. Дори и тези 2%, където ги има в другите. Иначе се храним супер здравословно.
  • 60 Fakulteto

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Sofia":

    Добре е да знаеш , че нищо не знаеш .
  • 61 свой мой

    19 3 Отговор
    Не бъркайте факта,че българските продажни политици призанават окупирането на крим като незаконно.Българският народ смята,че анексирането на крим е законно и дори не е трябвало да се случва,тъй като Крим винаги е бил и ще бъде руски.Аз също смятам.че сегашната територия на САЩ е на индианците.
  • 62 Извинавайте

    16 1 Отговор
    но по отношение на това което вие наричате незаконна окупация,повечето българи наричат нормално връщане наисконни руски територии и не е окупация. А вие сте долни продажници,и дори забранявате език,който сте говорили в продължение на дестилетия,а това е против правата на човека.Що се отнася до българските власти,то те не са представители на общественото мнение,което е противоположно на това,което казват и правят. Те са същите подлоги,като вашите украински управляващи и то на един и същ чичко "Сам",който ви дърпа и ушите и конците.
  • 63 барчо

    14 1 Отговор

    До коментар #41 от "Да ама не":

    А да си представим, че тогава Украйна не е била в рамките на СССР!!! Дали Хрушчов щеше да издаде такъв указ. Все едно сега Бойко да издаде указ и да даде на Румъния Добруджа или на Турция южна България. Това решение е било чисто икономическо. Географски Русия няма сухопътна връзка с Крим и това затруднява до голяма част държавната дейност и контрол. Крим е придаден на Украйна в рамките на СССР. Все едно някой да дойде в моята фирма да бачка като шофьорче, да му дам един мой ТИР за работа и като напусне да иска да го вземе си вземе тира за себе си. Нема как да стане!!!!
  • 64 Мим33

    11 1 Отговор
    Това првителство е временно и не е важно какво подкрепя,а е важното народа какво подкрепя.Специално за Крим си е руски,а не украински и вие трябва да разберете и подкрепите това,за да имате малко напредък в живота си..
  • 65 Много си

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "До всички":

    зле с правото пич неграмотен. Подаряване няма,трябва да има документ,а не на добра воля и аз сине/дъще ти подарявам. Във всеки един момент родителя може и има право да развали дареното и да си го върне отново,единствено условие да е жив.В случая Русия си е доста жива,така,че е в пълното си право да си върне собствеността още повече,че народа на Крим го искаше това и се радваше и продължава да се радва на този акт. Това,че на вас ви пари под задника нас това не ни интересува ,краварски облюдаци.
  • 66 Бай Манчо

    10 1 Отговор
    Крим е Руски бе хо....хъл - 99% от Българският народ го признава останалият 1% са зависими по някакъв начин от шайката и козяк !
  • 67 България

    9 1 Отговор
    Българският народ не призна незаконната Окраинска окупация на Крим.
    Българският народ не призна О краинските убийци на Сто Човека на Майдана.
    Българският народ не призна свалянето на пътнически самолет от Окраина.
    Българският народ не призна над СТО УБИТИ ДЕЦА в Донецк и Луганск.
    Българският народ не признава опожарените Източно провославни Църкви.
    Българският народ не признава над 15 биолаборатории в Окраина.
  • 68 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ЕХ ХРУШЧОВ -ХРУШЧОВ ДАЛАВЕРИКУС !!!!! КОГА УКРИТЕ СА СЕ БИЛИ И СПЕЧЕЛИЛИ КРИМ ОТ ТУРЦИТЕ !!! ДА БИЛИ СА СЕ И ЗА БЪЛГАРИЯ ... АМА ЗА КРИМ --- АЙДЕ БЕ !!!!!
  • 69 ФАКТИ

    2 1 Отговор
    КАКТО НЯМА С.МАКЕДОНСКА ИЗМИШЛЬОТИНА,ТАКА НЯМА И УКРАИНСКА .......А,АКО СЕ ВЪРНЕМ ОЩЕ ПО НАЗАД ВСИЧКИ ТЕЗИ ЗЕМИ СА БИЛИ И СА БЪЛГАРСКИ !!!
  • 70 трети БГ

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Друг БГ":

    По-скоро ти би трябвало да понаучиш езика и граматиката. Може да се пише и АЙДЕ и БЕГАЙ, не е задължително да се използва ХАЙДЕ и БЯГАЙ. Както и при използване на многоточие на края на изречението не е задължително да се напишат три точки. А и се пише братСки, а не братки. Ясно?
  • 71 Украйна60%Руснаци, останалите Укри,

    0 1 Отговор
    Еврей, Румънци, Унгарци, Българи, Роми идр, Болшенството са Источно православни християни, Спирал съм да разглеждам новостроящите се църкви!!!? От Лвов на Запад има повече Католици, където е било Полско!!!Крим 80%Руснаци,останалото,Татари,еврей,роми и всякакви други!!!

    Коментиран от #72

  • 72 5113

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Украйна60%Руснаци, останалите Укри,":

    Няма роми бе дебил неграмитен. Не бе това няма край!
  • 73 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "504":

    Няма държава Русия, бе момче! Ти това не можеш да проумееш, а си тръгнал световната политика да коментираш.
  • 74 Малка задачка

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Винету":

    он един помнещ -"Кога България беше на 27 място в света по жизнен стандарт и на кое е сега" . Подусловие - "Имаше ли /щом помниш, лесно ще отговориш..../ по ОНОВА време територия в границите на България, на която не действа българската юрисдикция - и има ли такава сега?"
  • 75 Льоха

    0 0 Отговор
    В Крим не живее и един хохъл, каква украинска територия може да е?
    Даже в Донбас и Луганск е съмнително да има хохли.
  • 76 someone

    0 0 Отговор
    еми никой не ви е карал да правите наци бандеровски майдани, да горите руснаци в Одеса, нито да премахнете руския език, сами си ги надробихте. Евроатлантическата интеграция е ясна - без едри предприятия , източване на каквато е останала работна ръка и държава колония.
Новини по държави: