Last news in Fakti

11 Декември, 2012 16:19 1 610 0

Птичият грип се завърна в Индонезия

  • птичи грип-
  • индонезия

Нов смъртоносен щам на птичия вирус е регистриран в Индонезия H5N1, предаде АП.

Властите съобщават, че той е мутация на високо-патогенния подтип на птичия грип. Именно този щам е причина за смъртта на над 300 000 патици на о. Ява за последните четири седмици, уточняват от Асоциацията на птицевъдите в Индонезия.

Световната здравна организация (СЗО) отказва да коментира спекулациите, че вирусът може да пренесен в Индонезия от съседни страни, като Виетнам и Тайланд.

В средата на септември огнище на птичия грип беше регистрирано във Виетнам. Тогава бяха убити 60 000 патици.

Местните здравни власти и полицията са изградили пунктове за проверка на превозни средства, които превозват домашни птици. Мярката има за цел да предотврати разпространението на опасния птичи вирус.

Властите са готови и на нови извънредни мерки, за да опазят здравето на местното население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА