Last news in Fakti

11 Декември, 2012 18:22 2 751 6

„Шотландец“ с тюрбан ще охранява кралицата - Видео

  • джатиндерпал сингх бхулар-
  • сикх-
  • тюрбан-
  • шотландски гвардейци

Британската армия показа смелост да променя традициите. За първи път в дву вековната история на полка на Шотландските гвардейци, които охраняват английската кралица ще служи войник който няма да носи традиционната шапка от меча кожа, а тюрбан, коментира в. „Ивнинг Стандарт“.

Това става възможно след като 25-годишният сикх Джатиндерпал Сингх Бхулар беше приет на служба. По тази причина британското министерство на отбраната е взело решение да му разреши да носи тюрбан.

Ние приветстваме разнообразието и широката гама от етноси, религии и деноминации.

Разчупването на традициите от Бхулар срещна критиките на бивши членове на Шотландският гвардейци, но се радваше на широка подкрепа във Фейсбук.

Бившият зидар се присъедини към полка на Шотландските гвардейци миналия месец след като се отказа от плановете си да стане първия сикх на служба в десантните части на Великобритания.

Традицията за носене на меча кожа датира от 1832 г. Според статистиката между 20-50 сикхи, родени във Великобритания служат в армията. Стъпката на Бхулар е в тяхна подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    0 0 Отговор
    След време английската кралица с......фередже
  • 2 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Това е пълна глупост! Няма значение каква е религия ти, това е приета униформа и етикет за външен вид(обръснат,спретнат и с голяма шапка от меча кожа на главата).Скоро може да видим и някой гвардеец с къси шорти, поради това, че в родната му страна това е национално облекло и по религиозни причини не си сваля слънчевите очила, за да не види друговерец в очите му!
  • 3 кик

    0 0 Отговор
    осама е живввввввввввввввв
  • 4 Бай Онзи

    0 0 Отговор
    Голяма тъпня!
  • 5 руснака

    0 0 Отговор
    "Разчупването на традициите от Бхулар срещна критиките на бивши членове на Шотландският гвардейци, но се радваше на широка подкрепа във Фейсбук." - оказва се че "подкрепа във фейсбук" е по важна от диспциплана в армията!
  • 6 муспи

    0 0 Отговор
    А лезбийките защо ги дискриминират? Те нямат нищо против калпаците, но в останалото си държат на традиционното нудистко облекло, със щипки на ц.ците. Че това си е откровен антисемитизъм!
Новини по държави: