Last news in Fakti

12 Декември, 2012 16:26 23 271 6

Голи активистки нахлуха на коне в Украинския парламент (видео)

  • фемен-
  • украйна-
  • депутати
Голи активистки нахлуха на коне в Украинския парламент (видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ексцеси белязаха първото заседание на новоизбраната Върховна рада (Народно събрание) на Украйна, съобщи „Нюзру“. Двама депутати бяха изблъскани от парламентарната зала от свои съпартийци, а в разгара на сбиването на мястото на събитието нахлу тумба полуголи активистки на скандално известното движение ФЕМЕН. Независимо от инцидентите парламентаристите успяха да положат клетва.

Тържественото полагане на депутатската клетва беше предвидено за 10 ч., а в 12 трябваше да се проведе първото заседание. Двама от народните избраници – Андрей и Александър Табалов (баща и син) от Всеукраинското движение „Баткивщина“ (партията на екс премиера на Юлия Тимошенко) обаче не успяха да произнесат клетвените слова, тъй като бяха изхвърлени от съпартийците си, които после блокираха всички входове.

Табалови били натирени с обидни епитети, които в политическия живот на страната първоначално се употребяват за депутати, излезли от опозиционни партии, за да се присъединят към управляващата коалиция, а сега – в смисъл на „предатели, които са се продали за 30 сребърника“. Семейството си заслужило гнева на „Баткивщина“, защото не пожелали да влязат в опозиционна фракция.

Докато журналистите се опитвали да изкопчат коментари от изгонените депутати, останалите в заседателната зала гневно разкъсали екземплярите им с текста на клетвата. В същото време се появили и гологърдите феминистки, яхнали дълги пръчки с конски глави накрая. Милицията светкавично ги приклещила към главния изход, още преди девойките да успеят да обявят по какъв повод протестират.

„Въз основа на реални събития, свързани с въвеждането на императорския кон Иницитат в Римския сенат, днес четири кобили се опитаха на пълна скорост да проникнат в сградата на Сената на Украинската република. Табунът от потенциални сенатори беше беше варварски спрян от силите на охраната. Целта на акцията бе вниманието на украинците да се насочи към безмълвно-животинския характер на парламентарната система в страната“ - обясниха активистките в официалния сайт на ФЕМЕН. В YouTube вече има видео на днешния пърформанс (след края на видеото към материала автоматично започва записът на акцията на ФЕМЕН!).

Иначе първото работно заседание Радата беше решила да посвети на въпросите за избора на министър-председател и говорител на парламента. След скандала обаче досегашният говорител Владимир Литвин набързо закрил заседанието.

За да видите украинските девойки превъртете до третото видео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Димитров

    1 1 Отговор
    mn grozni
  • 2 Фемен фен

    1 0 Отговор
    "Милицията светкавично ги приклещила към главния изход" Пустите му ченгета са искали да намажат, ама ония не са им пуснали.
  • 3 MK13

    0 0 Отговор
    Позорят страну твари!
  • 4 Bossman

    0 0 Отговор
    Грозни ама опитни.
  • 5 ББТДУ

    1 0 Отговор
    Те поне ходят на заседания...
  • 6 муспи

    0 0 Отговор
    И нашите депутати искат!
Новини по държави: