Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 16:14 1 557 8

Турция не предвижда скоро присъствено обучение за всички класове

  • турция-
  • училище-
  • коронавирус

Дистанционното обучение ще продължи да има важна роля в образователния процес в страната дори и след приключването на пандемията

Турция не предвижда скоро присъствено обучение за всички класове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция не предвижда скорошно преминаване към присъствено обучение за всички класове, заяви образователният министър на страната Зия Селчук, цитиран от държавната телевизия ТРТ Хабер.

"Преминаването към присъствено обучение едновременно и цялостно за всички класове не изглежда възможно в краткосрочен план с оглед на пандемията", каза министърът.

Селчук отбеляза, че властите имат отговорността да вземат "най-разумното" решение съобразно развитието на пандемията и полагат усилия да осигурят безопасна среда за учители и ученици, като преценят възможностите и предприемат всички нужни мерки.

"Наше основно усилие и принцип е да преминем към присъствено обучение контролирано в светлината на опита, който имаме", обясни министърът, цитиран от БТА.

Селчук добави, че дистанционното обучение ще продължи да има важна роля в образователния процес в страната дори и след приключването на пандемията.

Турция планира първо учениците в селата да се върнат в клас от 15 февруари, а от 1 март присъствените занятия да подновят и определени класове и възрастови групи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 2 Отговор
    Обаче, защо не казвате, че НЯКОЛКО държавни телевизионни канала предават уроците на децата? В България всичко е ПУНТА-МАРА! Никога,никога няма да стигнем комшиите, та ако ще и срещу тях да вървим!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сила

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Clyde Wyncham":

    Аха, казваш, че в България ще е същото след като толкова време децата не бяха присъствено на училище. Ами радвай се, на нещо ново ще те научат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Левтер

    2 2 Отговор
    турция не ни интересува!Мерси!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Clyde Wyncham":

    Нито си по-умен от тях, нито си повече успял! Освен всичко българите в повечето случай ползват религията само за ядене и пиене, но от скоро се наблюдава и голям отлив от православието, и преминаване в редиците на атеизма! Та в тоя ред на мисли, не е оправдано"потурчването" на България, защото българина не е вярващ човек!