Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 09:05 2 394 9

Хакер опита да зарази водата в пречиствателна станция

  • пречиствателна станция-
  • вода-
  • хакер-
  • сащ-
  • флорида

Действията на хакера били забелязани навреме

Хакер успял да проникне в компютърната система на пречиствателна станция близо до Тампа, щата Флорида, в безуспешен опит да зарази питейната вода, съобщиха световните агенции, като се позовават на местните власти.

Инцидентът станал в петък, когато хакерът проникнал в компютър на служител в станцията чрез програмата за отдалечен достъп Team Viewer и дал команда за увеличаване на количеството на натриев хидроксид /сода каустик/ във водата, предаде Новини.бг.

Действията на хакера обаче навреме били забелязани и опасността била избегната. Този химикал обичайно се използва в малки количества за контролиране на киселинността на водата, но в по-висока концентрация я прави опасна за пиене. Местните власти увериха, че няма опасност за здравето на 15-те хиляди жители на градчето Олдсмар, в което е разположена пречиствателната станция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям мозък

    2 0 Отговор
    Ама винаги има по-голям
  • 2 Боже опази...!

    1 2 Отговор
    И там ли си наместиха,, мръсните ръце,,.....!
  • 3 1234

    11 0 Отговор
    Защо станцията е вързана в интернет!?!?! Смятайте като дойдат модерните ел коли. Ще ги крадат дистанционно или ще убиват хора с тях без следи.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    С TeamViewer? Това сериозно ли се е случило?
  • 5 плевен

    2 0 Отговор
    Хакера ще го спрат лесно. Но ако Румен Петков реши да им се изпикае във водоема, и Господ не може да им помогне. Нашият шадраван още понамирисва.
  • 6 ДемонКрат

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Много правилно мислиш. това е демокрацията ... може да говориш каквото си искаш, докато някой не натисне един бутон и колата ти не излети на първия завой. И това било право на избор: дали да говориш или не против системата им )

    Коментиран от #8

  • 7 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    В мотрисата на метрото трябва да има жив човек; в самолета трябва да има жив човек; във водохранилището трябва да има жив човек.... Механизация , автоматизация и електронизация да, но до последното стъпало. Там да решава жив човек. Ама човекът можел да сбърка. Ами нали човекът е измислил механизацията, автоматизацията и електронизацията, по каква логика ще сбърка?
  • 8 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДемонКрат":

    Идеята Интернет е Мрежа. Ако някой иска да прекъсне и "взриви" тук, там и другаде, мрежата ще заобиколи взрива и пак ще достигне. Вълшебство е това, никой да не може да ти ограничава информацията.Но това да бъде за информацията, за команди - пред техническото средство да има не филтър, спирачка да има и да решава човек.
  • 9 ЛЪЖЦИ

    0 0 Отговор
    АКО Е БИЛ ИСТИНСКИ ХАКЕР ЩЕШЕ ДА Е ЗАРАЗИЛ КАКВОТО Е ИСКАЛ , КАК МОЖЕ ДА ГО ЗАБЕЛЕЖИШ ПРЕДВАРИТЕЛНО !?