Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 16:51 3 395 8

Люксембург и сейфът за 6 трлн. евро

  • люксембург-
  • инвеститори-
  • данъци

Страната привлича всякакви инвеститори

Люксембург и сейфът за 6 трлн. евро - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Малка страна като Люксембург предоставя сериозни данъчни облекчения, което и помага да привлича огромни активи. Това показва проучване на OpenLux, цитирано от Монд.

Държавата посреща активи на компании, хора на изкуството и спортисти. Експерти смятат, че това крие и много неразкрити подробности.

В страната действат 55 000 офшорни компании, управляващи активи за 6 трлн. евро. Държавата се свързва с 279 от 2000 милиардери.

Огромни компании отвориха свои филиали там, а заможни семейства инвестират в недвижими имоти. Известни спортисти също се възползват от удобната данъчна система и дискретността на работа.

В същото време се смята, че в страната се укриват средства на компании, свързани с италиански и руски престъпни групи. Твърди се, че партии имат скрити фондове, а някои държави чистят нелегално получени средства.

Оказва се, че инвестиционни фондове в страната са закупували цели ивици земя в градове като Берлин и Лондон, като цените на имотите скачат, без собствениците да плащат данъци или да бъдат разпознати. Преди три години ново европейско правило разпореди създаване на публични регистри на реалните собственици в европейските държави, като Люксембург бързо приложи правилото и сега се справя с идеята за прозрачност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    9 6 Отговор
    Италианската мафия ряпа да яде пред руската! Но и двете държави са изнесли през последните дава века предимно мафия и престапност! Едните фамилна, другите държавна! На далеч се пазете от русофили, те са децата на мафиотите!

    Коментиран от #3

  • 2 Монтерей

    9 6 Отговор
    БАЩИЦАТА ТРИФОНОВ ОТКОГА СИ ИМА ОФШОРКА, ОЩЕ СМЕ БИЛИ БЕБЕТА, НАЯСНО Е С ВСИЧКО ЩО Е СТАВАЛО У НАС, НЯМА КАК ДА КАЗВА МУТРИ ВЪН ЩОТО Е БИЛ С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, КАКТО СЕ ВЗИМА ОВЧАРКА ДА ПАЗИ ОТ ВЪЛЦИ ТАКА СИ ИМАМЕ БАШ МУТРАТА ДА НИ ПАЗИ ОТ МУТРИ, ТЕ СА ГО РЕШИЛИ ОЩЕ 2004г ЦАРЯ И ЦРУ
  • 3 един българин

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    В САЩ италиянската мафия е създала най-много проблеми на държавата, но бъдещите ще са главно от руската и китайска мафиотска прослойка свързана финансово с олигарсите им безскруполни щедро подкрепяни от управляващите им клики!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Така така

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "един българин":

    Забележи където мафията е силна, народа е беден и държавата зле! Италия е пример за това! Русия с бързи темпове крачи и тя към беднотията, управлявана от един цар избран от олигарсите! Но крепостните са си стадо, какво да се прави!
  • 5 Не не си българин

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "един българин":

    А пиян русофил със деменция и отколонения
  • 6 Читател

    7 0 Отговор
    Създател на тая перачница за пари обаче, не са посочените мафиотски държави. Защо ли?
  • 7 Нормалния

    0 0 Отговор
    Ако Италия е бедна не знам какви експерти сте във най богата в Европа държава
  • 8 Нормалния

    0 0 Отговор
    Тези платени уж русофоби защо не поогледат при нас каква мизерия е ,все Русия им пречи,сега пък Италия а нашата Мафия която нашия народ избрал волно или неволно докога ние ще си плащаме за да ги правим още по богати