Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 08:15 1 753 32

Съд в Москва ще заседава по делото за клевета срещу Навални

  • русия-
  • алексей навални-
  • новичок

Ако бъде признат за виновен, опозиционерът може да бъде осъден да плати глоба или да положи общественополезен труд

Съд в Москва ще заседава по делото за клевета срещу Навални  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съд в Москва ще заседава по делото за клевета срещу ветеран от Великата отечествена война, обвиняем по което е опозиционерът и критик на Кремъл Алексей Навални.

През лятото телевизия "Russia Today" излъчи агитационен видеоклип в подкрепа на президентските поправки в конституцията. Тогава Алексей Навални нарече участниците в клипа, сред които и 94-годишният военен ветеран Игнат Артьоменко, "позор за страната и предатели".

Първото заседание по делото беше на 5-и февруари, малко преди началото на преговорите в Москва между върховния представител на Евросъюза за външната политика и сигурността Жозеп Борел и руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Ако бъде признат за виновен, Навални може да бъде осъден да плати глоба или да положи общественополезен труд.

На 2 февруари той вече беше осъден на 2 години и 8 месеца ефективно за многократни нарушения на изпитателния срок на присъдата му за мошеничество от 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    49 7 Отговор
    Невални се изложи тотално-първо с това как ги хванаха да искат пари от МИ-6 за протестите..-а сега и с обидата му към ветерана...Руснаците вече го имат за политически труп-те обиди няма да простят...за парите могат и да простят-но за ветерана -никога...!

    Коментиран от #5, #8, #32

  • 2 Дългият

    10 31 Отговор
    Поредният фарс..
  • 3 БАЙ Х@Й

    79 44 Отговор
    Русия е фашистка държава
  • 4 пожелание

    37 2 Отговор
    Да не си забрави ушанка , защото в Сибир е голям студ сега
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диверсант

    36 3 Отговор
    Очаквайте тия дни жена му да говори е Брюксел колко е лоша Русия, а ЕвроГейците да ронят състрадателно сълзи. Другия път ако успее да го отрови успешно ще я направят ВДОВИЦАТА НА ПОЗИЦИОНИРА и ще гради политическа кариера
  • 7 С две думи

    29 6 Отговор
    Русите са великодушни и могат да си затворят очите за продажната му игра с Ми-6 .Но обидата към ветерана от Втората Световна война няма никога да му я простят.Тоя си направи сам политическото самоубийство.Дори опозиционни партии като Яблоко и Либерали за Русия се разграничиха от него-официално с декларации.
  • 8 сила

    77 30 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    реално не е обиждал никого,внука на ветерана иска пари и слава....изгледай материалите в нета и си направи сам изводите

    Коментиран от #10, #26, #28, #31

  • 9 пешо

    21 2 Отговор
    да му сложат още една година
  • 10 Реално

    28 3 Отговор

    До коментар #8 от "сила":

    Дали пък не е обидил ветерана-че след изказването на Невални-по руските градове му изпотрошиха офисите на НПО-то му.И на всеки офис имаше надпис"За Деда"...
  • 11 Сандо

    31 3 Отговор
    Ветеранът искаше съвсем малко:просто Навални да са извини.Вместо това на процеса получи нови порции обиди - защо спестявате информация за просташкото и провокативно поведение на мошеника и крадец Навални пред съда?

    Коментиран от #13, #21

  • 12 2121

    30 2 Отговор
    Не ви ли омръзна да ни занимавате с предателя, наркоман алкохолик ,на антидепресанти Навални. За всяка глупава фалшива новина, човек има граница на поносимостта.Съсредоточете се върху предателя на българския народ Бойко М. Борисов, комунистическия Герб, пошлия съюз между В. Симеонов/почти винаги на градус/ и Марешки ,осъден вече и на втора инстанция на 4 г. ефективно.Погледнете ДПС ,етническа партия ,която предлага Мутафа Карадайъ за Мин Председател в следващото Правителство.Ние България ли сме, ние Българи с Провославно вероизповедание ли сме, или сме колония на тъпите сащ и вилает на Турция?! Това са много важни въпроси, които на 04.04.2021 г. трябва да бъдат решени.Не ни интересува Навални,който ще лежи за престъпленията си срещу Русия и руския народ.
  • 13 сила

    4 24 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    ветерана е на 93,с деменция и въобще не разбира какво става....разкарват го и го тормозят,много грозна и жалка гледка...изгледайте материалите

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Чоко Бароко

    19 1 Отговор
    Този що на всяка снимка изглежда като наакан?
  • 16 Анатолий Стайков?? Заглавието, което си

    13 1 Отговор
    Сложил е подвеждащо, ще СЪДЯТ Навални а не някой който е клеветил Навални!!! Марионетка мисирка си СТАЙКОВ!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сух

    15 0 Отговор
    Не знам къв е ама супер противната физиономия има..
  • 19 Иван

    2 2 Отговор
    Нанесете щети на най-демократичното американско гробище и може би ще бъдете глобени около 50 долара (за затвор дума да не става).
  • 20 Иван

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "сила":

    Ама е истински, а еврейския Мешия е фалшив.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Зайо

    13 2 Отговор
    Ах, Навални си мислеше, че ще направи големия удар, а сега просто не може вече да изплува от л@.ната. Който голям го вади, голям ще го.......
  • 23 Ангел Григоров

    13 2 Отговор
    Колеги, много е неколегиално да преписвате дословно материалите на БНР без да посочвате източника на информация. Не ви е за първи път. Предполагам, че няма и да ви е за последен. Въпрос на професионална етика! С неуважение: Ангел Григоров, кореспондент на БНР в Москва.

    Коментиран от #24

  • 24 Зайо

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ангел Григоров":

    Имам един въпрос: журналистите на Факти пишат ли собствени статии? Защото аз само преведени или преписани неща чета.

    Коментиран от #27

  • 25 Костова

    12 2 Отговор
    Край на политическата кариера на Навални след този позор. Не че и преди е имал някаква сериозна поддръжка. Да оставим настрана личността му и другите издънки напоследък, но кой нормален човек ще вземе насериозно кандидат за президент в своят страна, който напада почти стогодишни старци в социалните мрежи, качва им снимки и води спор дали наистина са ветерани или лъжливи кукли, накичени с медали. Грозна гледка се получава. Ако е мъж няма да предизвиква сто годишни дядовци, а ще им уважение, ако не към делото им, то към възрастта им.
  • 26 Костова

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "сила":

    Кои материали? Дядката е опасен, той с немците се е сражавал, та ще остави един голфик фюрер с писклив глас да го обижда, макар и виртуално. С пари Навални ще трябва да се изръси. Но по - голямо наказание ще е да го осъдят и на обществен труд.
  • 27 сила

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Зайо":

    КОЕ ТЕ КАРА ДА МИСЛИШ ЧЕ ТУК РАБОТЯТ ЖУРНАЛИСТИ....
  • 28 Илия

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "сила":

    Не знам колко нереална може да бъде сагата на нападение над ветерана, след като е документирана в една от социалните мрежи? Там Навални постави снимката на ветерана, наред с обидите към него. Това ако не е реално,то тогава кое?
  • 29 Хора

    6 1 Отговор
    ПУТИН Е веЛИкан ЗА всиЧки !!!
  • 30 барчо

    10 1 Отговор
    Да наречеш 95 човек изкарал Втората световна на фронта предател е меко казано отвратително и би трябвало присъдата да бъде затвор, поради точно политическия нюанс. Той не е обидил някакъв тинайджър или престъпник, а един от малкото останали живи ветерани. Що се отнася до многократните нарушения, то явно тук нарочно не се споменава бройката, защото те не са многократни, да речем 3-8, а цели 60, така че би трябвало да се напише няколко десетократни, за да е по-точно. И още нещо за това дали е опозиционер. Той не е опозиционер, а разрушител без собствена програма, точно както стана при разрушителите Горбачов и Елцин. Те разрушиха готова база, без да създадат нищо. Както стана и продължава да става при нас.
  • 31 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "сила":

    Сила,силата ти не е в мисленето.
  • 32 барчо

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Наглонахални никога не е бил политически авторитет по една проста причина. Той не е политик. Той е мошеник на дребно, който още при първата възможност 2013 г извършва и първата си измама. До към 2017 г никой не е чувал нищо за него и е господин НИКОЙ. Кой решава да го набута в политиката не е ясно, но излизат материали от негово име колко са корумпирани държавните служители. Материалите са клипчета с дрон, който снима отвисоко някакви сгради, а той коментира, че това били дворци на този или онзи приближен на президента на РФ В. Путин. Имаше 2019 г пак клип на един полуостров, където пак беше казал, че бил дворец на Путин. Чуждите служби наливат пари в него и в общи линии това е неговата политическа кариера, ако може да се нарече изобщо такава. По принцип правораздавателната система и в България е като в Русия и както навсякъде с основа на римското право. Един далечен съсед беше уличен в изнасилване още през 1991 г, а преди два месеца влезе на топло. Така че системата е мудна, но правосъдието за много хора възтържествува. На Наглонахални няма да му се разминава вече. Просто системата и закона му бяха дали възможност да се кротне и да разбере, че предателите или трябва да се разкаят или да си понесат наказанията.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания