Last news in Fakti

25 Декември, 2012 12:29 1 864 0

Психар застреля двама пожарникари и се самоуби

  • пожарникари-
  • оръжие-
  • застреля
Психар застреля двама пожарникари и се самоуби - 1
Жители на Уебстър са оставили плюшено мече пред сградата на пожарната в памет на загиналите.

Мъж застреля двама пожарникари, рани други двама, а по-късно се самоуби в американския град Уебстър, щата Ню Йорк, съобщи Си Ен Ен. 

Стрелецът - 62-годишният Уилям Спенглър, през 1981 г. е бил осъден на 17 години заради убийството на баба си, ето защо не е имал законно право да купува и притежава огнестрелно оръжие. Не е ясно как той е успял да прескочи забраната, още повече че до тялото му полицаите открили няколко такива оръжия. Според тях, Спенглър се е застрелял в главата.  

Инцидентът станал вчера сутринта, когато екип огнеборци пристигнали да гасят пожар, избухнал в частен дом край езерото Онтарио. Спенглър, за когото се предполага, че е с психични отклонения, открил огън по тях, като убил двама и ранил други двама. Жертвите са едва 19-годишният доброволец Томаш Качовка и 43-годишният Майкъл Киаперини, уточни "Дейли нюз".

Пострадал е и полицай, който влязъл в престрелка с престъпника, след като силите на реда получили сигнал за действията му. Засега не се знае къде е сестрата на Спенглър. Съществува предположение, че тя може да е загинала в стихията.

Междувременно жителите на околните сгради били евакуирани, а пожарът бил потушен едва след неутрализирането на Спенглър. Огънят унищожил напълно четири къщи, а други четири били силно повредени. Полицията предполага, че злосторникът ги е подпалил умишлено, за да хване пожарникарите в капан.

Случаят разпали с нова сила дискусията за затягане на режима за продажба на огнестрелно оръжие в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА