Last news in Fakti

26 Декември, 2012 15:56 10 573 5

Германка приюти българо-гръцко семейство, живеещо на летище

  • семейство-
  • живее-
  • чакалня

Българо-гръцко семейство, което от няколко месеца живееше на летището в Мюнхен, за да избяга от бедността в Солун, намери нов подслон, съобщи бТВ в свой репортаж.

Тричленното семейство на гръка Атанасиос, неговата българска половинка Албена и 15-годишният Николай спеше от половин година по пейките в една от чакалните на аерогарата. Тримата се изхранваха като събираха пластмасови и стъклени бутилки и ги предаваха за рециклиране срещу дребни суми. Служители на летището също помагаха на закъсалата фамилия с каквото могат.

По Коледа обаче състрадателна германка, чието име не се съобщава, им предложила да се преместят да живеят в нейния апартамент. Жилището е малко, съставено от две стаи, но пак е по-добре, отколкото семейството да спи по пейките в чакалнята.

Главата на семейството дори успял да си намери работа. В средата на януари той ще получи първата си заплата, а дотогава семейството ще трябва да изкара с 18 евро.

Двойката се запознава през 2007 г. в Солун, когато Атанасиос е диджей в местно радио и дори има нощно заведение. С настъпването на кризата обаче той остава без препитание, продава заведението и накрая се преквалифицира в продавач на плодове и зеленчуци. Но и това не го спасява от мизерията.

Тогава Атанасиос и Албена решават да заминат за Германия, за да си опитат късмета там, но начинанието се оказва безуспешно, тъй като в страната вече са пристигнали много гърци и намирането на работа дори за чистачка се оказва трудно.

Накрая българо-гръцкото семейство решава да живее на летището в Мюнхен по примера на героя на Том Ханкс от филма "Терминал" на Стивън Спиблърг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор
    ujas
  • 2 МакСиТуУу

    1 0 Отговор
    Каква трагедия какво нещастие има по този свят :(
  • 3 диан

    1 0 Отговор
    абе лошо лошо
    но не се връщат тука
  • 4 stefan

    0 0 Отговор
    виликити нации са тъка
  • 5 АЗ

    0 0 Отговор
    Как да се върнат тука като всички ще ги подритват. Полицията ще ги изрита от летището в бг, служителите на летището ще им се присмиват и плюят и т.н , докато в белите страни като германия ще им помогнат кой с каквото може. Не сме дорасли още за съюз със Африка камоли за Европа. Така че всеки да се спасява докато е време кой на където му видът очите само да са обърнати на запад.
Новини по държави: