Last news in Fakti

11 Март, 2021 11:23 1 855 2

Издадоха лиценз за експлоатация на втори енергоблок на АЕЦ „Барака“

  • барака-
  • аец-
  • атомна централа-
  • лиценз

Първи енергоблок на централата започна работа през 2020 г.

Издадоха лиценз за експлоатация на втори енергоблок на АЕЦ „Барака“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Федералната агенция за ядрено регулиране (FANR) на Обединените арабски емирства издаде лиценз за експлоатация за втори енергоблок на АЕЦ „Барака“, съобщи операторът на централата Nawah.

Корпорацията за ядрена енергия на емиратите (ENEC) кандидатства за лиценз за експлоатация за първи и втори енергоблок на централата през 2015 г. Решението за одобряване на лиценза за енергоблок No 2 е взето след разглеждане на заявката от 14 000 страници, над 220 инспекции и 59 допълнителни въпроса, за да бъде потвърдено, че блокът напълно съответства на регулаторните изисквания. Лицензът е с продължителност от 60 години.

Първи енергоблок на централата започна работа през 2020 г. В страната се предвижда изграждане на 4 реактора APR1400 по корейски дизайн.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котито

    2 2 Отговор
    и кво ?

    Коментиран от #2

  • 2 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Котито":

    Те такова шарено.