Last news in Fakti

21 Март, 2021 22:12 2 786 19

Папа Франциск: Мафията се възползва от пандемията

  • папа франциск-
  • мафия

В публикация в "Туитър" папата също така окачестви расизма като вирус

Папа Франциск: Мафията се възползва от пандемията - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Папа Франциск призова хората да се опълчат на организираните престъпни групи по света като мафията, и предупреди, че престъпниците се възползват от пандемията от Covid-19, за да се обогатят още повече, предадоха Ройтерс и АП. През декември Интерпол вдигна тревога, че организирани престъпни мрежи атакуват ваксините.

По-рано този месец полицията в Република Южна Африка конфискува стотици фалшиви ваксини и арестува четирима заподозрени.

"Мафиите присъстват в различни части на света и, като се възползват от пандемията, се обогатяват чрез корупция", каза в неделя с Франциск в деня, когато в Италия отбелязват паметта на жертвите на организираната престъпност.

"Тези структури на греха, мафиотските структури, са против Божието слово и смесват идолопоклоничеството с вярата", добави папата.

По данни на италианската полиция престъпни кланове се възползват от пандемията, за да се облагодетелстват от бедни семейства, изпаднали във финансови затруднения, като им предлагат заеми и храна. При огромни лихви мафиотските акули кредитират бизнеси, изпаднали в затруднение заради пандемията.

В публикация в "Туитър" папата също така окачестви расизма като вирус, който се е спотаил и дебне да се прояви и да покаже, че "нашият социален напредък не е толкова истински и категоричен", колкото хората мислят.

"Случаите на расизъм продължават да ни засрамват", добави той, без да посочи конкретни примери.

Честваният на 21 март по инициатива на ООН Международен ден за премахване на расовата дискриминация съвпада с годишнината от деня на 1960 година, в който полицията в ЮАР открива огън по мирни демонстранти срещу апартейда в град Шарпвил и убива 69 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    15 5 Отговор
    и най слабата държава е по силна и от най мощната мафия

    Коментиран от #8

  • 2 Аха

    14 2 Отговор
    и този е част от конспирацията.Знаех си ....
  • 3 Бат Бойко нощния бандит

    16 1 Отговор
    Еничарите и пандемията ми спасиха задните части.
  • 4 ОСТАВКА

    14 1 Отговор
    за боко говори

    Коментиран от #6

  • 5 Stéphanie 🎲

    8 2 Отговор
    От една трета страна имаме и високопоставените лица в Църквата, които карат скъпи и лъскави коли, живеят в луксозни къщи, изглежда не се лишават от абсолютно нищо в живота си и чиято морална система е поставена под въпрос, когато някой ги погледне отстрани. Дали крадат от църквата, дали са мошеници, дали се възползват от хората, никой не знае освен те самите. Но винаги са изглеждали прекалено подозрителни и рядко са от хората в църквата, на които можеш да се довериш, когато искаш да се изповядаш или да дадеш дарение например.

    Светът на религията много често е разделян между двете основни човешки способности: чувствата и разума. Как един рационален човек дори започва да вярва в Бог? Дали е нещо, което просто се случва на човек? Дали е предизвикано от криза, поради която е принуден да повярва... и няма избор? Търсенето на Бог е преобръщение и обръщане на гръб на познатия и обикновен светски порядък
  • 6 Бат Бойко нощния бандит

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "ОСТАВКА":

    Мене трима папи са ме галили по главичката.И горната и долната.
  • 7 Читател

    17 1 Отговор
    Забравя да каже как чрез същата тази мафия Ватикана изпра милиарди долари за справка вестник "Строго секретно".
  • 8 бл.134 в Зап. парк

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    Магията са политиците и централните банки
  • 9 Диверсант

    14 0 Отговор
    Прав е човека, мафията е навсякъде.. Спомням си преди години един папа се отказа от божия пост че бил болен а вече осма година си е жив и здрав... Дойде един друг кръстил се папа който уж комуникира с бог, божественото и душата, а започна да се ангажира с икономика, имиграция политика, ваксини, локдауни. Ох обърках се вече. Кой папа кой лапа.
  • 10 Хан Сол

    7 0 Отговор
    Папата ако не знае мафията се възползва от всичко
  • 11 Диверсант

    6 1 Отговор
    Прав е човека, мафията е навсякъде.. Спомням си преди години един папа се отказа от божия пост че бил болен а вече осма година си е жив и здрав... Дойде един друг кръстил се папа който уж комуникира с бог, божественото и душата, а започна да се ангажира с икономика, имиграция политика, ваксини, локдауни. Ох обърках се вече. Кой папа кой лапа.
  • 12 неяснота

    6 0 Отговор
    таз папа дето целува ръката на един бос,за него ли говори?
  • 13 Рошко

    5 1 Отговор
    Тоя шапчо говори за себе си измислената им религия на злото
  • 14 Мафията

    2 1 Отговор
    Е в Бг не в Сицилия и мафиозите са В ПАРЛАМЕНТ .БГ на 4 Април да ги обесим
  • 15 YUI

    6 0 Отговор
    За мафията знаем, може ли главата на Ватикана да сподели кога ще ревизира и реваншира хора като Джордано Бруно и много други личности, които е погубила във вековете невежество? За един приятел питам. Благодаря.
  • 16 ИзточенВъпрос

    0 0 Отговор
    Неотдавнашното посещение на папата в кюрдската част на Ирак, по повод геноцида на християните там от джихадистите на Ислямска държава, по никакъв начин не е случайно и бележи развитието на създаването на Кюрдистан, което ще се види от всички, особено турците, от юни 2021г.
  • 17 СусБе

    4 0 Отговор
    Амин дедо попе - нали със вашата благословия е тая осерия!
  • 18 Един

    2 0 Отговор
    Всички "мафии" - и политически и икономически и религиозни ... се възползват от истерията по ковид19!!!
  • 19 Папата говори за тиквата

    0 0 Отговор
    И за убиеца путин
Новини по държави: