24 Март, 2021 09:41 2 844 5

Великобритания затяга правилата за предоставяне на убежище

  • великобритания-
  • мигранти-
  • борис джонсън-
  • прити пател

Намаляването на имиграцията беше едно от обещанията, дадено по време на кампанията за излизане от ЕС преди референдума през 2016 г., която беше олицетворявана от сегашния премиер Борис Джонсън

Великобритания затяга правилата за предоставяне на убежище - 1
Снимка: shutterstock

Великобритания ще въведе нови правила за кандидатите за убежище, като направи по-трудно за бежанците, които влизат нелегално в страната, да останат в нея, съобщи министърката на вътрешните работи Прити Пател, която определи новата система като твърда, но справедлива, предаде Ройтерс.

„Новият план за имиграцията“, наречен от правителството най-голямата реформа в системата за предоставяне на убежище от десетилетия, предвижда по-бързо настаняване на бежанците в неотложен риск, като същевременно прави по-трудно това за онези, които пристигат нелегално, посочва БТА.

„Според новия план за имиграцията, ако хората пристигат нелегално, те вече няма да имат същите права като онези, които идват легално и ще им бъде по-трудно да останат“, заяви Пател.

„Печалбата от нелегалната миграция във Великобритания вече няма да си струва риска с новите максимални доживотни присъди за трафикантите на хора. Аз не отричам, че тези действия са сурови, но доколкото те също така ще спасят животи и ще бъдат насочени срещу трафикантите на хора, те са и неоспоримо справедливи“, каза британската министърка на вътрешните работи.

Тя допълни, че онези, които пристигат, след като са преминали през сигурна страна като Франция, няма да имат незабавен достъп до системата за предоставяне на убежище и че правителството „ще спре най-безскрупулната злоупотреба със системата в случаи, когато имигранти се представят за деца“.

Намаляването на имиграцията беше едно от обещанията, дадено по време на кампанията за излизане от Европейския съюз преди референдума през 2016 г., която беше олицетворявана от сегашния премиер Борис Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салама

    1 5 Отговор
    Това не е демократично!
  • 2 питър пан

    5 0 Отговор
    Ами хората достатъчни тръбяха, че от 1.1.21 е крайна дата за напускането им от ЕС...Достатъчбо време от брекзит до сега и който е имал мерак за уседналост, го е направил, а не сега да списвате как не може да стане
  • 3 Безпристрастен

    8 2 Отговор
    Помните У.Чърчил и неговата култова реплика: Великобритания няма приятели, а само интереси! " Брекзит без синхрон между Бъкингам и Даунинг стрийт, никога нямаше да се осъществи.Трезво прецениха плюсове и минуси,и елегантно се отеглиха.Без да си унищожат националната валута. Спестяват многомилиардни суми от членски внос ежегодно.Няма да се съобразяват със Директиви на шепа чиновници,който се избират сами.Няма квоти за внос- износ . Автоматично преминаха на двустранни търговски отношения.С когото искат,и ако искат.Сега ще затегнат миграцията до крайност.Ще подбират само качествена" стока" Независимо от кой регион на света.Да работи за Тях и да носи печалба.Другите приходящи ,черноработници ще бъдат за сезон.Приключва и обратно в къщи. Досегашната безпроблемна миграция,е в миналото.Безапелативно.Дори и бъдещите висшисти завършили английски Университет,трудно ще могат да се реализират на терен.И там ще подбират най доброто и качествено. Останалите пак в къщи.И сега пак ще бъдат финасов център на света, а със независимата си външна и вътрешна политика,за няколко години,ще компенсират не само загубите,но ще постигнат рязък скок в икономиката.

    Коментиран от #4

  • 4 No Exit

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Безпристрастен":

    Внасяха £80 милиарда, или към €100 милиарда всяка година в ЕС. Част от тях стигаха до София във вид на евросубсидии (метро, магистрали, чекмеджета). Ние затова сме най-ентусиазираните “европейци”.
  • 5 гаден имигрант

    2 3 Отговор
    Ай стига с тая Англия те вече не са в ЕС бегайте в Германия Франция Италия също Испания е много добре пари бол а работа ич.
Новини по държави: