2 Април, 2021 15:30 1 958 1

Германия иска негативен PCR и при транзитно преминаване през летищата

  • германия-
  • коронавирус-
  • мвнр-
  • пътници-
  • летище-
  • летища-
  • негативен тест-
  • pcr-
  • pcr тест

От вторник влиза в сила ограничение на събиранията

Германия иска негативен PCR и при транзитно преминаване през летищата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Федералното министерство на външните работи на Германия ни уведоми, че въведеното от 30 март 2021 г. изискване за представяне на отрицателен PCR тест при пристигане в Германия важи и за пътниците, осъществяващи транзитни полети през летища на територията на страната, съобщиха от Министерство на външните работи.

Всички пътници, пристигащи със самолетен транспорт в Германия, следва да представят негативен PCR тест, не по-стар от 48 часа. Считано от 02 април 2021 г. (Разпети петък) федерална провинция Берлин въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19. Ограничава се напускането на домовете между 21.00 и 05.00 ч. В този времеви интервал гражданите могат да бъдат навън сами или с не-повече от едно друго лице. За останалата част на денонощието остава в сила въведеното по-рано тази седмица ограничение за събиране на не-повече от 5 лица на едно място.

От 06 април 2021 г. (вторник) влиза в сила ограничение на събиранията, според което всеки гражданин може да се среща с не повече от един представител на различно домакинство. От същата дата не се разрешават срещите на представители на различни домакинства за времето между 21.00 и 05.00 ч. Изключение се предвижда само за лицата с фактическо съжителство и за болногледачи и социални работници.

Остава в сила изискването за носене на маска на открито в случаите, когато не може да се гарантира дистанция от 1,5 метра. В столицата на Германия има 15 улици и 16 площада, на които носенето на предпазни маски е задължително. В затворени пространства е задължително носенето на медицински маски тип FFP2, OP или KN95. В градския транспорт и в магазините е задължително носенето на маски тип FFP2. От 08 април 2021 г. се ограничават посещенията в детските градини. Берлин е третата федерална провинция, която въвежда вечерен час. Припомняме, че ограничения за напускане на домовете вече бяха въведени и в Бранденбург и в Хамбург. Валидните правила и ограничения могат да бъдат намерени на страницата на Федералното правителство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    6 0 Отговор
    ХА, ИСКАМ ДА ВИДА ОТГОВОРА НА ГЕРМАНЦИТЕ...АИ ТАЗИ ЗАЛАГА НА ПОЛИЦИЯТА....АМА ЩЕ ВИДИМ,...АЗ ЗАЛАГАМ НА БУДНИТЕ И МИСЛЕЩИТЕ