Last news in Fakti

4 Април, 2021 08:47 3 081 5

Демонстрации срещу ограниченията имаше в Румъния

  • румъния-
  • коронавирус-
  • протест-
  • пандемия

От полицията заявиха, че участниците в митинга в Букурещ ще бъдат глобени, тъй като значително надхвърлят максималния брой на хората, които могат да се събират заедно на открито

Демонстрации срещу ограниченията имаше в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Демонстрации срещу ограничителни мерки се проведоха за седми пореден ден в Букурещ и други румънски градове, съобщава ТАСС.

Демонстрантите размахваха трицветни флагове, дрънкаха с тенджери и свириха на вувузели. Те скандираха "Свобода" и "Долу предателите". Демонстрантите поискаха оставката на правителството заради затварянето на училищата, намаляване на работното време на магазините и задължителното носене на маски на открито.

Според агенция "Аджерпрес" броят на протестиращите на Площада на победата в Букурещ е бил около хиляда души.

От полицията заявиха, че участниците в митинга ще бъдат глобени, тъй като значително надхвърлят максималния брой на хората, които могат да се събират заедно на открито и който е 100 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чаушеску

    33 0 Отговор
    Румънците ако решат не си поплюват.

    Коментиран от #2

  • 2 сила

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чаушеску":

    ако бяхме направили като тях,Тиквата щеше да е безработен.....
  • 3 Миризлив пор

    1 13 Отговор
    Събрали се били 1000 човека. Я погледнете Букурещ колко милиона е? После погледнете там какви бяха ограниченията най-малкото беше, че нямаш право без причина да ходиш от един квартал в друг.

    Коментиран от #4

  • 4 Наистина

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    Си миризми, ама много!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.