Last news in Fakti

12 Април, 2021 11:05 1 251 1

Кандидатът на десницата спечели президентските избори в Еквадор

  • еквадор-
  • избори-
  • президентски избори-
  • гилермо ласо

Новият президент ще встъпи в длъжност на 24 май

Кандидатът на десницата спечели президентските избори в Еквадор - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Десният кандидат Гилермо Ласо обяви победата си на втория тур на президентските избори в Еквадор, предадоха световните агенции, съобщи БТА.

Ласо заяви, че приема предизвикателството да промени страната, изправена пред тежка икономическа криза, влошавана още повече от пандемията от COVID-19. "На 24 май ще поемем с отговорност предизвикателството да променим съдбата на нашата родина и да дадем на всички в Еквадор възможностите и просперитета, към които се стремим", заяви консерваторът, цитиран от AFP.

"Това е ден, в който всички еквадорци определиха бъдещето си", подчерта Ласо, цитиран от "Ройтерс". Кандидатът на социалистите Андрес Араус призна поражението си, след като преброяването на 95 на сто от подадените гласове показа, че той е получил подкрепата на 47,5 на сто от избирателите срещу 52,5 за неговия опонент. По-рано Араус обяви победата си, без да изчака официалното обявяване на резултатите, като се позова на данни от екзитпол.

Победата на консерватора Ласо ще бъде приветствана от чуждите инвеститори, които се притесняваха от обещанията на Араус за социални разходи на фона на слаби правителствени финанси и изпитваща затруднения икономика, отбелязва "Ройтерс". Новият президент ще встъпи в длъжност на 24 май.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кире

    2 0 Отговор
    Сега ще ги завърти схемата. Ако вече не са ги опоскали.