Last news in Fakti

21 Април, 2021 11:54 2 243 6

До 25 г. Северна Ирландия ще напусне Обединеното кралство

  • северна ирландия-
  • ирландия-
  • великобритания-
  • обединеното кралство-
  • референдум-
  • разделение-
  • ес

Това показват данните от ново проучване

До 25 г. Северна Ирландия ще напусне Обединеното кралство - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мнозинството хора от двете страни на северноирландската граница смятат, че Северна Ирландия ще напусне Обединеното кралство до 25 години, показва ново проучване, предаде БНР.

Проучването, поръчано от програмата „Спотлайт“ на Би Би Си Северна Ирландия, показва, че повечето анкетирани смятат, че Северна Ирландия ще бъде част от Обединеното кралство до 10 години. Но на въпрос дали смятат, че до 25 години ще се запази това положение, 51% от северноирландците и 55% от ирландците са отговорили, че Северна Ирландия ще напусне Обединеното кралство.

При положение, че се проведе референдум днес за бъдещето на Северна Ирландия 49% от местното население са заявили, че биха искали оставане в рамките на съюза, 43 на сто са поискали обединение с Република Ирландия и 8% са отговорили, че не могат да решат. В Република Ирландия, където по закон гласуване трябва да се проведе, ако има такова в Северна Ирландия, 51% са казали, че ще гласуват за обединена Ирландия, 27% за оставане на провинцията в Обединеното кралство и 22% процента са колебаещи се. Много хора от двете страни на границата са заявили в анкетата, че се притесняват, че в провинцията ще се завърне политическото насилие.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    10 0 Отговор
    По-рано ще е - центробежната сила е Огромна..
  • 2 бушприт

    4 1 Отговор
    До 25 години,я камилата,я камиларя.
  • 3 1357

    15 1 Отговор
    Така трябва.Противна Англия няма да има възможност да налага мнението си.Тя винаги е подклаждала войни,винаги е била и е срещу Русия, и особено срещу България още от времето на Турското робство.Английски лекари са си правили експерименти с български революционери заловени от турците и тези английски лекари са им инжектирали разтвор съдържащ елемен който намалява способността на организма да устоява на изтезания.Волята на тези наши революционери е отслабвала и те без да искат, са съобщавали тайни.Много от тях ,разбирайки какво им е инжектирано са се хвръляли въху турците-мъчители и турците са ги убивали .Така, че тази противна измислена нация,трябва да понесе наказание.Ирландците са католици.Нямат място с тъпи протестанти,родоначалници на сектите в пропадналите сащ.Има възмездие,Свише и от хората.
  • 4 USA

    9 0 Отговор
    Ха ха - 25 години няма да изтраят северна Ирландия - най-много 4-5 години а Шотландия ще ги изпревари - след изборите ще има нов референдум.

    Общо взето "великата британска империя" се доразпада (той разпада почна много отдавна) и се очертава да стане една островна държава без никакво влияние.
  • 5 До 25 години

    2 1 Отговор
    Ще има мед и масло дори в Амазонка.Язък че филмите ги показват като борци и герои.Същите са и шотландците. От векове се борят за независимост и когато имат възможност за такава ми дрънка глупости за далечното бъдеще.Да вземат примери от Крим и Донбас.
  • 6 Ал Кайда

    1 0 Отговор
    На местото на Северна Ирландия ще се присъедини България, а Симеон Сакскобурготски като братовчед на Кралицата ще бъде губернатор на България на кралската корона на британската империя
Новини по държави: