Last news in Fakti

24 Април, 2021 08:44 2 648 3

Бивш съветник на Борис Джонсън гневен на премиера за тежките му обвинения

  • борис джонсън-
  • доминик къмингс

Доминик Къмингс отрича да стои зад изтичането на информация за разменените мейли между Джонсън и милиардера Джеймс Дайсън, които на практика доказват, че премиерът е лобирал неправомерно за получаването от милиардера на държавна поръчка за производство на вентилатори по време на пандемията

Бивш съветник на Борис Джонсън гневен на премиера за тежките му обвинения - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Доминик Къмингс, бившият първи съветник на Борис Джонсън, предприе яростна атака срещу британския премиер, поставяйки под въпрос неговата "компетентност и почтеност". Къмингс отрече обвиненията, че е разпространил кореспонденция между Джонсън и милиардера сър Джеймс Дайсън.

Няколко британски вестника публикуваха през седмицата новината, че Доминик Къмингс стои зад изтичането на информация за разменените мейли между Джонсън и Дайсън, които на практика доказват, че премиерът е лобирал неправомерно за получаването от милиардера на държавна поръчка за производство на вентилатори по време на пандемията. Пишейки в своя блог, Къмингс категорично отрича тези обвинения. Разгневеният бивш съветник дори минава в настъпление с твърдение, че Джонсън се е ползвал от незаконен план за покриване от дарители на разходите по ремонта на апартамента му на "Даунинг стрийт". Освен това той призовава за незабавно парламентарно разследване на действията на правителство във връзка с кризата с коронавируса смятайки, че Джонсън "е паднал много под стандартите за компетентност, които страната заслужава".

Както отбеляза политическият кореспондент на Би Би Си Джонатан Блейк, в опита си да се защити Къмингс не би се поколебал да направи разкрития и за много други от обкръжението на премиера.

Доминик Къмингс бе принуден да се оттегли от ролята на първи съветник след вътрешни боричкания за власт на Даунинг стрийт в края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 All politician

    6 0 Отговор
    са К Р А Д Ц И и М О Ш Е Н И Ц И
  • 2 въпросче

    1 3 Отговор
    Бивш съветник на Борис Джонсън Е гневен на премиера за тежките му обвинения. Колко килограма тежат тези обвинения и мога ли да ги нося в полиетиленова торбичка от магазина?
  • 3 глоги

    3 1 Отговор
    Една муха се върти на вентилатора. Безплатно се вози нахалницата!
Новини по държави: