23 Април, 2021 07:20 2 015 7

Британският премиер проучва изтичане на информация

  • великобритания-
  • премиер-
  • борис джонсън

Твърдения за негов съветник

Британският премиер проучва изтичане на информация - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Борис Джонсън смята, че зад изтичането на информация от неговия кабинет стои бившият му съветник Доминик Къмингс, съобщи Таймс.

Премиерът разглежда различни варианти. Преди дни изтече информация за негова кореспонденция с Джеймс Дайсън,

В информацията се разкрива диалог между двамата за осигуряване на условия за преместване на производство в страната. Близки до премиера разкриват, че Къмингс често е изнасял информация.

Той е бил недоволен от случващото се след неговото оттегляне от правителството. Британският премиер смята, че това понижава доверието в неговото правителство.

В момента има твърдения, че Джонсън е участвал в неправомерно лобиране, тъй като при договарянето на условия за данъците при установяване на бизнес, на място не е присъствал секретар. Смята се, че той се е опитвал да подкрепи и закупуването на футболния Нюкасъл.

Започва проучване, за това как информацията достига до медиите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    11 3 Отговор
    Всички англосакси са корумпирани,а народите им нещастни империята на Мордор - Англия и САЩ.
  • 2 Хахаха..

    14 3 Отговор
    Тоя като го видя,и почвам да правя хахаха..Е къде ще заведе албионското стадо този мистър Коч,непонятно?!
  • 3 щръкнал косъм

    11 1 Отговор
    има вид на избягъл от карлуково
  • 4 един от многото

    12 3 Отговор
    Ще върти , ще я сучи и накрая пак Русия ще им е виновна!
  • 5 Иво Христов

    10 2 Отговор
    Този алигатор е сънувал, че американската мумия му е казала: "Русия е виновна". Я да пратим войски до тях, че е надвиснала голяма опасност над "демократичния свят" (над бандите).
  • 6 Русия

    0 6 Отговор
    Време е десетината руски агенти играещи като путински тролове, които замърсяват информационното пространство в България, да бъдат осветени и блокирани. Аман от простаци.
  • 7 Георги

    5 1 Отговор
    Нагло-саксите са най-големите убийци в човешката история. Сметнете колко хора са избили за да завладяват, а и за да потушават възстанията в колониите си!!! Избити са жестоко цели народи, цели етноси!!! А и да не забравяме невинните жертви на Хирошима и Нагасаки, жертвите на нацизма!! (да не забравяме че ингилизите и швабите са братовчеди). Това се дължи донякъде и на човеконенавистната, елитарна и расистка природа на протестантската и католическата религия и култура! В православието не е имало клади и мракобесие.
Новини по държави: