Last news in Fakti

10 Май, 2021 10:29 2 188 22

Северна Македония изпълни това, което трябваше

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • ес

Зоран Заев на среща на върха на ЕС

Северна Македония изпълни това, което трябваше - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония изпълни своите задължения по пътя за европейско присъединяване. Това обяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от Нова Македония.

Днес той ще се срещне с висши представители на ЕС. Очаква се да бъде обсъден старт на преговорите със страната за присъединяване.

Премиерът вече проведе среща с Мирослав Лайчак. Специалният представител за преговорите между Сърбия и Косово смята, че срещата е преминала добре.

Обсъдено е било започване на преговорите за присъединяване. Предстои Заев да се срещне с европейския председател Урсула фон дер Лайен.

Той обяви, че е време ЕС да изпълни обещаното. Премиерът смята, че е важно да няма повече забавяния.

Страните от Западните Балкани очакват европейска перспектива и това е важно за поддържането на доверието към групата.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ох Баня

    30 5 Отговор
    Както каза Първанов.- Докарахме я до там че даже не на и питат а на заобикалят вече. До къде на докара Боката че македонците да ни се пресмиват.

    Коментиран от #22

  • 2 Си ган

    28 0 Отговор
    Абе ия на улави ли се правят!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дебилчев

    25 3 Отговор

    До коментар #3 от "джаич":

    Мошеници сте вие, не изпълнявате договори, антибългарска риторика, забавянето зависи от вас
  • 5 Отговор

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "джаич":

    Винаги човек се учудва на македонските измислици
    Много си приличат със сърбите -както с еказва намаани са със самочувствие,макар след като Войводина се присъедини към Унгария на националистите сърби ще им остана стария български град Белград.
    Иначе ако ги слуша човек те владеят едва ли не цякла Европа.
    Накрая ще скроят номер и на Путин,както навремето направи Тито на Сталин
  • 6 Не, не изпълни

    30 1 Отговор
    Не спря езика на омразата към България и българите, не спря с историческите фалшификации! Затова, Вето, разделяне на Албания и Македония в преговорния процес и да си стоят и славят Тито и Александър Македонски, докато не спрат с лъжите, омразата и не-европейското поведение!
  • 7 Васил Ботев

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "джаич":

    Как може да направиш толкова много правописни грешки бе келеш? Като се уморите да говорите на измислен език и си минавате на оригиналният си български. Я равнис мирно. Погледни си пагона и си намери място в строя.
  • 8 Дебилчев

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "джаич":

    Ползваш български език, за да обиждаш българите, история на България си пришивате, вземете сръбска като се имате/краставите магарета се намират/, с тая наглост стигате под кривата круша, да ме плюеш и да искаш да ми седнеш на масата, наглост безпределна, що за кратуни сте, опротивяхте и дотегнахте мнооого

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дебилчев

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "джаич":

    Никой не се срамува, потеклото НЕ Е САМО татарско, сармати е по-вероятно, това според вас обидно ли е, македонското Банско е географска област в държавата България днес и в миналото, както е била Вардарска Македония населена преобладаващо с етнически българи, които са гонене и репресирани от сърбите в бивша югославия, изопачавате историята, до кога, с Гърция ви отне 28г, сега ще видим колко

    Коментиран от #13

  • 13 Дебилчев

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дебилчев":

    Стига го трихте тоя джаич,10-ти
  • 14 BigBulgarianBoss

    9 0 Отговор
    Дано тази Северна Македония да се разпадне най-накрая на 40 части даже на повече, колкото може повече. Ако може на милиарди милиметрови държавички.
  • 15 Сиси

    11 0 Отговор
    Македонците и руснаците постоянно лъжат че сме татари а където и да отидеш в България виждаш само симпатични хора и никъде няма с дръпнати очи а татарите въобще нямат нищо общо с България и българите това са измислици на недоброжелатели и българите сме си местно население и все тук сме си били .българите, сърбите,черногорци,гърци ,румънци,сме си близки племена и си приличаме по всичко
  • 16 доктор

    8 0 Отговор
    Изпълнихте всичко, само не и най важното- не спряхте да лъжете и да мразите, тези които се опитват да ви говорят за истината!

    Коментиран от #17

  • 17 тракиец

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "доктор":

    На сила , не става ! Мразят ни , не ни искат ! Защо да се натискаме да ни са сънародници ? Тези са българомразци , не ни трябват !
  • 18 БЮРМ/FYROM

    8 0 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 19 Историк

    2 0 Отговор
    Е па що му се сърдите, ми то челяка си написал Ич, а почва с джаф- джаф.Един от 50 000 хиляди сърби, дето навремето Ванче Михайлов им режеше чурките със кунките
  • 20 Историк

    0 0 Отговор
    Русофилнята друго да погледне, как се координират посолството на Руската федерация в Скопие и в София.Аз се чудя дали няма от злоба посланиците дали няма рак да ги хване.Фашисти' машисти пляс пляс
  • 21 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ЗОРАН Е ОТ ЕДНО КОТИЛО НА ЦРУ : ЦИПРАС ; ЗАЯЦ И ГОВНАЙДО + ЗАЕВ И БЕГЛАЯ БЕЛАРУСКА + ПРОДАЛИТЕ СЕ НА ЦРУ - ПРОТИВ НАРОДИТЕ СИ " СУПЕРИ " ---КАТО - ЗО.ЗА. !?!?!?!? НО НА КОГО СА СЕ ПРОДАЛИ- НА СЕМИТИТЕ -ЦИОНИСТИ -ВЛАДЕТЕЛИ НА ДОЛАРА И НА ВЛАСТ В САЩ - С ЦРУ И МОСАД ???!!!
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ох Баня":

    Caми cмe cи винoвни макетата да ни се смеят...
    1. Миниcтърът нa прocвeщeниeтo в Бългaрия 1881 – 1882, историкът специалист по Българска история прoф. Ирeчeк, e aвcтoунгaрcки шпиoнин oт вoeннoтo рзузнaвaнe...
    2. прoф. Вacил Злaтaрcки, кoрифeят нa Бългaрcкaтa Иcтoрия, e рeктoр нa CУ и същевременно руcки aгeнт...Видeн "визaнтoлoг", въпрeки, чe тaкaвa държaвa Визaнтия никoгa нe e cъщecтвувaлa...
    3. Бeшeвлиeв, eдин oт cъздaтeлитe нa "ПРAБЪЛГAРCКAТA OРДA НA ХAН ACПAРУХ" e пък видeн гъркoфил...
    4. .....чeт нямaт прoдaжницитe!

    OФИЦИAЛНAТA бългaрcкa иcтoрия e пълнa фaнтacмaгoрия cътвoрeнa oт чужди aгeнти и бългaри-прoдaжници. Имeннo пo тaзи причинa ca възмoжни вcякaкви мaнипулaции c нeя, eдни вчeрa, други днec....
Новини по държави: