Last news in Fakti

12 Май, 2021 15:20 1 449 5

ЕС с нова методология при преговорите със Сърбия и Черна Гора

  • сърбия-
  • ес-
  • черна гора

Обявени са важните условия

ЕС с нова методология при преговорите със Сърбия и Черна Гора - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия и Черна гора ще минат през нова методология при кандидатстването си за влизане в ЕС, съобщи Пинк.

Това беше решено от Съвета на ЕС. Основната тема на преговорите ще е върховенството на закона.

Решението беше обявено от представителя на португалското председателство Ана Закариаш. Припомня се, че европейската перспектива за Западните Балкани е главна движеща мотивация за региона.

Това е от съществено значение за съвместното бъдеще и напредък. Европейският представител Марош Шефчович обяви, че новата методология трябва да помогне за ускоряването на преговорите.

Страните, които търсят присъединяване, трябва да докажат въвеждането на всички реформи. Основно става въпрос за върховенството на правото и човешките права.

Важно е да се покаже демократично функциониране и реформа на държавното управление. Икономическият напредък на държавите също ще е важен за европейските представители.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    2 0 Отговор
    Решението беше обявено от представителката на португалското председателство Ана Закариаш- Захариева.
  • 2 Реалист 2

    4 3 Отговор
    Брюкселските слуги на Саш и Турция (натото) бързат да приемат мюсюлманска Албания, но поставят все нови условия на православните Черна гора и Сърбия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дедо Либен

    3 3 Отговор
    Србите са наши бракя како македонците, не моем ги сопрем к европската уния. А и нас в европата никой не ни е... за слива.
  • 5 Дебилчев

    2 1 Отговор
    Няма смисъл с тия да се преговаря, сърбия е сателит на русия
Новини по държави: