Last news in Fakti

12 Май, 2021 17:21 1 501 6

В света работят 443 атомни енергоблока, а 52 се строят

  • атомна енергетика-
  • аец-
  • реактор

В САЩ работят 93 атомни енергоблока

В света работят 443 атомни енергоблока, а 52 се строят - 1
Снимка: Shutterstock

В света работят 443 атомни енергоблока, а 52 се строят, сочат данните на информационната система PRIS, поддържана от Международната агенция за атомна енергия.

В обновената статистика е отчетено спирането на трети енергоблок на американската АЕЦ „Индиан Пойнт“. По този начин в САЩ остават да работят 93 атомни енергоблока, а два се строят.

През тази година в света са пуснати в експлоатация два нови енергоблока – в Индия и Пакистан, и е започнало строителство на един енергоблок в Турция и един в Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЕЦ

    11 2 Отговор
    АТОМНАТА ЕНЕРГИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ С НИЩО ПО-ЕФИКАСНО ЗАМЕСТЕНА. ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ Е ЕФЕКТИЕНА, НО НЕ И ТОЛКОВА ЕФИКАСНА!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 АЕЦ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "АЕЦ":

    *ЕФЕКТИВНА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 GnG

    9 1 Отговор
    ЗАЩО бяха спрени 4-блока в АЕЦ "Козлодуй" и защо МАРИОНЕТНИТЕ български АДМИНИСТРАТОРИ не отвориха проекта АЕЦ "Белене", след като БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ на РЕФЕРЕНДУМ пожела това ?!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Зелчо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Браво бе,висшист":

    Май необразования си ти, правиш ли разлика между ефективен, тоест постигам целта и ефикасен, постигам целта по най-оптимален начин?
    Зеленото произвеждане на енергия е все още неефикасно/скъпо спрямо ядреното производство.
    И двете производства са ефективни, защото изпълняват целта да се прозведе енергия. Дано да си вдянал нещо.