17 Май, 2021 09:53 1 124 1

EDF отчита ръст на печалбата с 6%

  • edf-
  • компания-
  • печалба-
  • франция-
  • атомна енергия

Това ще позволи на компанията да изпълни финансовите си цели

EDF отчита ръст на печалбата с 6% - 1
Снимка: Shutterstock

Френската EDF отчита увеличение на печалбите през първото тримесечие на 2021 г. с 6% на годишна база до 21,9 млрд. евро.

Това ще позволи на компанията да изпълни финансовите си цели за тази и следващата година, съобщи „Ройтерс“. Ръстът на печалбата се дължи на продажбите, заради „по-добрите цени на електроенергия и природния газ, както и индексирането на тарифите“.

Компанията потвърди целта си през 2021 г. във Франция да бъде произведена 330-360 тераватчаса атомна енергия, като отбеляза, че тази година се очакват по-продължителни планови спирания на реактори в съответствие с графика на експлоатация, което обяснява ограничените цели за производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    1 1 Отговор
    И какво забога го интересувс това българина някаква минтчииска компания на мнтчииска държава васал на ционистите и прокарваща зловреда политика.
Новини по държави: