Last news in Fakti

18 Май, 2021 14:17 5 634 40

Ердоган направи любопитно предложение кой да управлява Ерусалим

  • реджеп ердоган-
  • ерусалим-
  • израел-
  • турция-
  • комисия-
  • евреи-
  • мюсюлмани

За да бъде постигнат траен мир и спокойствие в Ерусалим, всеки трябва да пожертва нещо, каза Ердоган

Ердоган направи любопитно предложение кой да управлява Ерусалим - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предложи да бъде съставена комисия, в състава на която влизат евреи, мюсюлмани и християни, която да управлява Ерусалим, предадоха турски медии, предаде БТА.

За да бъде постигнат траен мир и спокойствие в Ерусалим, всеки трябва да пожертва нещо, каза Ердоган след заседание на правителството. Турция ще предостави политическа и военна подкрепа за международните усилия за защита на палестинския народ, добави президентът.

Ердоган обвини Израел, че е "терористична държава" и вреди на Ерусалим, който се смята за свещен град от представителите на трите религии. Президентът на Турция също така обвини американския си колега Джо Байдън, че ръцете му са изцапани с кръв заради подкрепата му за Израел в момента, в който еврейската държава извършва удари в ивицата Газа. Ердоган упрекна американската администрация, че е одобрила нови продажби на оръжия за Израел.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    17 24 Отговор
    Турчолята и те поянаха да се месят и да си навират гагата навсякъде.

    Коментиран от #8, #36

  • 2 Калитко

    33 17 Отговор
    Веднъж да каже нещо вярно.
  • 3 Мим

    28 15 Отговор
    Давай Ердо,насъпи го тоя бай дън и да те слуша..
  • 4 Мнение

    14 15 Отговор
    Религиозни управляват 20 века и положението е нетърпимо , време е властта да се даде на атеисти за да вкарат живота в ред
  • 5 Скорпи

    16 16 Отговор
    Ето,този пак се навира между Големите....
  • 6 Доган

    17 4 Отговор
    ДПС,БСП и ГЕРБ ще управляват най добре Йерусалим.Етническия модел .
  • 7 Дельо Хайдутин

    10 4 Отговор
    Дано американските оръжия за евреите да са като нашите.На чертеж.
  • 8 Тодоров

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Правилно си навират гагата, БОЛШЕВИК. Една изкуствено създадена държава (юдейска) през 1948 г. с подкрепата на САЩ не може да се прави на близкоизточен жандарм и не е хванала Господ за шлифера, за да се мисли за свишепомазана и да отрича правото на самоопределение и територия на други религии. Ако ги нямаше Щатите........

    Коментиран от #15, #19

  • 9 Хасан

    12 12 Отговор
    Приказките на турчина са като прах на ТУПАН , никой не му обръща особено внимание , то е същото като някой да каже , че в Турция трябва да управляват турци , българи и кюрди !
  • 10 Кой

    12 12 Отговор
    Първо в Турция.Кюрди, християни, арменци и т.н.Ако сработи.Ердоганови фантасмагории.Да не се окаже, че освен руски и ирански ракети, има и турски за обявената от ЕС, теростична организация Хамас.Военна подкрепа щял да дава.То след дни иде хуманитарна, ама необелва и думичка за това.Да си спре съидейниците да убиват собствения си народ, стреляйки от домовете им.
  • 11 Фаик Йозтрак

    10 10 Отговор
    Всичко това се прави от него само за да служи на определена цел. За да скрие ужасното финансово състояние. Телевизионният сериал La casa NO Papel се снима в Турция. Ако мишка падне в сейфа на Централната турска банка, тя ще си счупи главата. Касата е празна. Няма пари. Всъщност към 30 април наличните парични средства са минус 45 милиарда долара. Сега той иска да предложи своите „добри“ услуги, за да ...помогне на други нации и в същото време иска нашите хора да забравят страданията, причинени от него.
  • 12 Брендица

    4 3 Отговор
    Благодаря Султане! Дано те чуят. Архангел Гавриил е троен-евреи, мюсюлмани и християни, бе неграмотници в света

    Коментиран от #20

  • 13 Гост

    8 12 Отговор
    Я да каже нещо Кюрдистан? Как коментира паша ефенди?
  • 14 Истина

    2 10 Отговор
    Палестинска автономия в ислямска арабска расистка неонацистки организация и при всяко дарение на милиони от ООН както сега от свързания с ислямиста Обама, Байдън се надпреварват да вършат престъпления срещу Израел за повече корупционни заплати за семействата на терористите. Всички удлянисти са на страната на ислямските терористи затова нямат право на глас тк са антисемити, пристрастни и свързани с терористите като Ердоган

    Коментиран от #22

  • 15 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тодоров":

    Айде малко история да понаучиме и тогава да пишем коментари! Ходи прочети Палестина под коя юрисдикция е била и кои има най големи заслуги за създаването на Израел щото не са Сащ и пак ела.
  • 16 Константин I

    7 10 Отговор
    Ако беше честен, морален и прав, първо щеше да предложи кой да управлява Констатинопол.
  • 17 Правда

    6 10 Отговор
    Само нечестиви корумпирани безбожници без страх от Бога могат да дръзнат да си пожелават, разделят, окупират, ограбват, тероризират святата земя на единствения истинен Бог на Израел дадена на Неговия народ за вечно притежание. Ерусалим е освободен още от 1967 с победа на Израел и всички ислямисти антисемити там са противозаконни окупатори и под Божието проклятие и гняв и трона на Израел отдавна е зает за вечността от Бога на Израел - Исус Месията!
  • 18 dfu

    2 2 Отговор
    От заглавието помислих, че Ердоган е предложил наш Бойко. С уникалните си способности да козирува и да се дупи във всички посоки, той би постихнал траен мир и спокойствие в Йеарусалим.
  • 19 Много ти убаво именцето

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тодоров":

    Ама и да беше чел малко в училище! Не за друго, ама да не ти се смеят хората! Жалко, излагаш си името!
  • 20 Много разбрано си го писал

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Брендица":

    Сигурен съм че само ти си го разбираш! И ти ли си скаран с учението?
  • 21 Божият съд

    7 7 Отговор
    А кога Ердоган ще направи любопитно предложение кой да управлява Константинопол? За да бъде постигнат траен мир и спокойствие в Константинопол, всеки трябва да пожертва нещо... Някой трябва да признае геноцидите, някой паметник трябва отново да стане църква, някой лидер, който е потопил ръцете си в кръв, трябва да бъде обесен. Турция трябва да направи тези жертви.

    Коментиран от #37

  • 22 ХИЛЪРИ

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "Истина":

    ПРАВИЛНО КАЗВА ЕРДОГАН, МНОГО ПРАВИЛНО НО ИЗРАЕЛ ОКУПИРА ЕРУСАЛИМ И НАСИЛА ГО ПРЕВЪРНА В СВОЯ СТОЛИЦА. ИЗРАЕЛ СА ОКУПАТОРИ НА ЧУЖДИ ЗЕМИ.

    Коментиран от #23

  • 23 И ти не си бил в училище

    3 8 Отговор

    До коментар #22 от "ХИЛЪРИ":

    Обаче да те питам. Верно ли всички комплексари пишат само с големи букви?

    Коментиран от #27

  • 24 Брет Макгърк

    3 5 Отговор
    Πредложение. Световната цивилизована общност трябва да изпрати миротворци в Турция, за да гарантира, че потиснатият и измъчван кюрдски народ има право да има собствена държава, без да се страхува от нов геноцид от турците.
  • 25 ФАКТ

    5 2 Отговор
    ,,,,АМИ МИСЛЯ ЧЕ ПО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ ОТ ТОВА КОЕТО Е ПРЕДЛОЖИЛ ЕРДОГАН НЯМА НА КЪДЕ...ЯВНО ТОВА Е ГРАД СВЕЩЕН ЗА ВСИЧКИ РЕЛИГИИ..И НАИСТИНА Е РЕДНО ДА ИМА ПОДОБНА КОМИСИЯ КОЯТО ДА КОНТРОЛИРА ГРАДА..НЯКАК СИ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ЗАРАДИ ЕДИН ГРАД..ДА ИЗЧЕЗНЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ...ОСВЕН ТОВА И РУСИЯ И ТУРЦИЯ НАСТОЯВАТ ЗА МИР В ЕРУСАЛИМ..ЕДИНСТВЕНО ЕВРЕИТЕ ОТ АМЕРИКА ГИ УСТРОЙВА ДА ИМА ВОЙНА ..ЗА ДА СИ ПРОДАВАТ ОРЪЖИЯТА..А И В КРАЙНА СМЕТКА НАЛИ И АМЕРИКАНЦИТЕ СА СИ ЕДИН ВИД ЕВРЕИ..НОРМАЛНО Е ДА СИ ЗАЩИТАВАТ ТЕХНИТЕ ХОРА..САМО ЧЕ ТЕ СА НА ДРУГИЯ КОНТИНЕНТ..НЕ ВИЖДАМ КАКВО И ПРЕЧИ НА РУСИЯ И ТУРЦИЯ..ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ..И ДА ВКАРАТ РЕД В ТОЗИ ГРАД..ЗАЩО ПОЗВОЛЯВАТ НА СКАПАНАТА АМЕРИКА ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА КЪДЕТО СИ ИСКА ПО СВЕТА.....А И В КРАЙНА СМЕТКА ИЗРАЕЛ Е БУКВАЛНО НА ДВОРА НА РУСИЯ И НА ТУРЦИЯ..КАКВО ИМ ПУКА ЗА МНЕНИЕТО НА АМЕРИКА ДЕТО Е НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА..ДА ИДАТ ДА И СПРЕТНАТ ТАМ ЕДИН "КУПОН" НА ЕВРЕИТЕ ЗА ЕДИН ДЕН....И СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НА ДРУГИЯ ДЕН..ЩЕ ЗАБРАВЯТ ДУМИТЕ КАТО РАКЕТИ И ВОЙНА..И БЪРЗО ЩЕ МИРЯСАТ..АМАН ОТ ТАЗИ СКАПАНА ЕВРЕЙСКА СГАН..
  • 26 Саладин

    5 4 Отговор
    Ерусалим принадлежи на мюсюлманите.
  • 27 ХИЛЪРИ

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "И ти не си бил в училище":

    НЕ МИ ПУКА ЗА ТВОЕТО МНЕНИЕ ТЪП И КРАДЛИВ ГЕРБЕР.
  • 28 Seid & Selahaddin i Eyyubi

    1 0 Отговор
    Това ще го бъдъ нека вярваме
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 чалма тв

    0 4 Отговор
    Ердоган не чул ли защо в Бг обиковено правят комисии ..за да прикрият истината и да баламосват хората..питайте ББ и Гроб..колко комисии съдадоха и как нещата станаха още по-зле...За палестинци има един вариант да се разселят по арабски държави и в Турция, те и без това 90% не живеят на тази територия..
  • 31 5иция

    2 3 Отговор
    Свадата на божия гроб за ключът между различните християни е решен от преди столетия ката ключа е даден на мюсюлманите които да отварят вратите на Божия Дом защо не и това предложение да бъде сполучливо.
  • 32 Турчуляк

    2 6 Отговор
    Израел е създаден от Русия.
    Но не са очаквали,че щемпросъществува-между толкова "добри"съседи.
    Арабите тотално загубиха Ерусалим,след като нападат Израел.
    Не виждам защо някой предявява претенции към Ерусалим освен Израел.
    Арабите го загубиха-ядоха бой!!!
    Въпреки,че започнаха подла война-след сключено примирие и нападение от всякъде на младата и малка държава.
    А пък тоя смешляк Ердоган-не стига ,че си тормози и избива народа ами се бута там където ще яде чепатия!
    Подтисник ердогански-съсипва си държавата!
    500 години но тъпкаха,а сега се опитва да раздава акъл на най-умниге!
    ФесТурски- стига мачка народа си уруде!

    Коментиран от #34, #38

  • 33 123

    1 0 Отговор
    БРАВО , ПОЗДРАВЛЕНИЯ МНОГО СИ ПРАВ .
  • 34 5иция

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Турчуляк":

    Западняците създадоха Израел за да се отърват от бедните евреи. САЩ създадоха ЛИБЕРИЯ за да се отърват от бунтовни чернокожи, САЩ създадоха и КУБА за да се отърват от прокомунистите в странара си ако не е така защо тогава американците държат такава страна под носа си при условие че разгромига такива сърани далеч от себеси заедно със СССР.
  • 35 Слави

    3 0 Отговор
    Този човек все по-често е извънредно точен в коментарите и предложенията. Обаче ционистите няма да се съгласят. В окупирана Палестина християните стоят по-ниско от бездомно куче, а Палестинците им са трън в окото, защито след 70 години окупация и Бавен Геноцид продължават да се борят за независима държава.
  • 36 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Щом Русия ,Сащ ,Франция могат да се могат да се месят защо турчина да не може ?;с
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Турчуляк":

    Абе бунак ..що си мислиш че всички араби са мюсюлмани ..има и араби християни ..

    Коментиран от #39

  • 39 boyde

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Прав си ... днес. Утре не!
  • 40 cpv

    0 0 Отговор
    Това е умно предложение!Дано се съобразят с него!
Новини по държави: