Last news in Fakti

26 Май, 2021 11:22 2 169 14

ЕС да намери нов подход към Русия

  • франция-
  • ес-
  • русия

Макрон очаква нов план

ЕС да намери нов подход към Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да преразгледа своето партньорство с Русия. Това обяви френският държавен глава Еманюел Макрон, цитиран от Фигаро.

Държавният глава смята, че ЕС е на границите на възможното в своята настояща политика. Той смята, че налагането на ограничения вече не показва сериозен резултат.

Макрон настоява за определяне на дългосрочна и краткосрочна стратегия. Тя ще определи диалогът с Русия.

Планът трябва да включва диалог и взискателност. Макрон призова за провеждането на взискателни дискусии с руското правителство.

ЕС възложи изготвянето на доклад за двустранните отношения. Върху него ще бъде изградено и поведението на групата спрямо страната.

Докладът ще бъде изготвен от европейския върховен представител по външните работи Жозеп Борел.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 газонафта

    23 1 Отговор
    най добре е Борел да иде пак в Москва

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Редови Гражданин

    15 0 Отговор
    Маларона запя друга песен.
  • 5 Павел пенев

    32 3 Отговор
    Такава взискателна дискусия може да провеждате с когото си искате но не и с Русия. Това означава вие да държите назидателен тон, а Русия да слуша с клепнали уши-чиста фантазия.
  • 6 TO220

    32 2 Отговор
    Започнаха да вдяват, че руснаците все повече се забавляват със санкциите и размахването на пръст. Но .... шутове винаги е имало.
  • 7 Най

    9 1 Отговор
    добре е ти точно да не даваш съвети, знаеш защо!
  • 8 kkk

    23 2 Отговор
    Макарончо, макарончоооо- объркал си държавите нещо...

    Не ви трябва "нов подход" към Русия- там стига да играете по схемата "просто бизнес и без нагли измами", другите неща сами ще се подредят.
    Нужно е вече да осъзнаете, че господарите ви от ФАЩ се гърчат в предсмъртна агония и вече НИЩО не зависи от тях. И свиквайте с идеята, че занапред света ще се управлява от Русия, Китай и техните силни съюзници- тоест има място и за ЕС при "господарите", но с много условности. Не спрете ли да ближете зад ника на ФАЩ и не смените ли бързо политиката на ЕС в посока Русия и Китай след 20г. Европа ще има тотално друг облик който няма да ви хареса.
  • 9 По добре

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "газонафта":

    Шарл Мишел с оная лелка. И Путин да не им даде и един стол.
  • 10 барчо

    15 1 Отговор
    На такъв тон, госин Макарон с Русия, а именно "взискателен" никой няма да допусне. Гледал съм доста интервюта и диалози между руски политици и западни. Козовете на руснаците са толкова силни, че ония мълчат като рибоци и мигат на парцали като крави. Досущ ученик изпитван на дъската и незнаещ нищо от материала, но имащ понятие къде точно се намира. След подобни разговори западните политици собствените им държавни органи, депутати, представители ги емват и ги навират на кучето у ......, че са мълчали и нищо не са могли да отговорят. Борето го направиха на салата, че нищо не бил казал и само хвалел руснаците, а сега пак искат да го сложат на топа на устата. Нали щяха да го махат, да го развенчават, да го транжират и т.н. Ще им се, ма са видяли, че човека е постъпил по единствения правилен начин и сега си пасувкат и се правят на ни лук яли, ни мирисали.
  • 11 барчо

    10 1 Отговор
    Госин Макарона е прав само в това, че трябва нов подход с Русия. И той трябва да е само и единствено на равноправни разговори, равни права, диалог основан на взаимното уважение на суверенитета. Така с времето вдигането на цените ще се забавя, а заплатите ще се вдигнат по-интензивно и икономиките ще вървят напред. Вече и няма да има нужда от превъоръжаване и голяма част от средствата ще бъдат насочени към наука и социалната политика.
  • 12 Сандо

    12 1 Отговор
    Толково е просто - отивати и казвате на руснаците:дайте да правим бизнес при който всички ще печелим.Какъв ви е евроатлантическия проблем?Аааааа,Боса не дава!
  • 13 123

    7 0 Отговор
    Видехте че за нищо не ставаш и сега за палците и право при царя на света за добре дошъл слава на Русия
  • 14 МАША

    7 0 Отговор
    КОЛКОТО ЗЛЕ ЗА РУСИЯ, ТОЛКОВА ЗЛЕ И ЗА ЕВРОПА
Новини по държави: