Last news in Fakti

27 Май, 2021 07:40 6 267 28

Нова "Кристална нощ"

  • израел-
  • хамас-
  • палестина-
  • оае-
  • кристална нощ-
  • евреи-
  • антисемитизъм

Антисемитизмът по света се засилва след израелските удари срещу ивицата Газа

Нова "Кристална нощ" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Посланикът на Израел в Обединените арабски емирства предупреди вчера, че има опасност от връщане към мрачните часове на "Кристалната нощ" през 1938 г., предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Антисемитизмът по света се засилва след израелските удари срещу ивицата Газа, подчерта Ейтан Наех вчера на откриването на изложба за Холокоста в Дубай, която беше представена като първата подобна в близкоизточна страна. "Къде сме след Газа? Намираме се в момент, напомнящ на "Кристалната нощ", когато се нападат синагоги, когато евреи отново са обект на насилие по европейските улици", подчерта посланикът.

По време на "Кристалната нощ" през ноември 1938 г. нацистки лидери дават началото на погроми срещу евреите в Германия, припомня АФП. "Виждаме грозното лице на антисемитизма да се връща на улиците на Европа и на други места", подчерта Наех, който беше назначен за посланик в ОАЕ след историческото нормализиране на отношенията между двете страни през миналата година. Той обаче приветства откриването на изложбата в Дубай, като дори спомена за духа на толерантност в ОАЕ (страна, където протестите са забранени, отбелязва АФП.

"Кой можеше преди 70 или 80 години да очаква, че израелски и германски посланик ще посетят заедно посветена на Холокоста изложба в арабска страна?", попита Наех. Израелските удари срещу Газа и репресиите срещу протестиращи в Източен Ерусалим поставиха в затруднено положение новите арабски партньори на еврейската държава, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    78 4 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило.

    Коментиран от #7

  • 2 Хайде

    68 2 Отговор
    стига , де ! Десетилетия вече ! Светът се умори !
  • 3 Много ясно

    53 3 Отговор
    Че ще има напади като се държите нагло както винаги...
  • 4 Кире

    55 1 Отговор
    Верно ли!? Чудно защо?

    Коментиран от #15

  • 5 Файнъл Солюшън

    39 1 Отговор
    Де да беше вярно,ма не е за жалост!
  • 6 ДаЗдраПерМа

    35 1 Отговор
    Израел може и да не стигне 80год възраст, арабските партии яко превземат Кнесета
  • 7 бл.134 в Зап. парк

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Глупости и манипулаци
  • 8 Мислещ

    39 1 Отговор
    Иронията е, че именно евреите манипулират народите по света да обичат ислямистите. Пък се оказа, че май няма как едновременно да обичаш и ислямисти, и евреи.
  • 9 другарят

    28 2 Отговор
    В новото "Варшавско гето", е превърнат сектора Газа!!! Лицемери жалки, не виждате ли!
  • 10 Хипи Пепи

    45 1 Отговор
    Значи като правят зулуми е за добро. Но закачиш ли тях се сещат за холокоста и вадят старите плашила. От потушаването на юдейското въстание от Тит, римската провинция Юдея се преименова на Палестина, за да унизи допълнително победените евреи. Започват гонения, за да разпръснат това племе. И така до 1948, когато американци и англичани решават да забият клин между арабските държави. Та така по международното право. Ако може така да си искаме 1/2 Украйна, защото Кубрат е имал държава там?

    Коментиран от #20

  • 11 Данс

    7 2 Отговор
    Адв. Николай Хаджигенов: 82-ма са подслушваните, една трета са от БСП
  • 12 чалма тв

    5 26 Отговор
    Араби няма да имат държава на територията на Израел...Точка.
  • 13 Ха ха ха

    26 1 Отговор
    След като първата кристална нощ не се е справила със задачата си , е съвсем нормално да има и втора , този път може и да е успешна .....
  • 14 Пако

    34 0 Отговор
    Не една нощ ,а много нощи трябва да има за вас.Вашата карма е да бъдете мразени и гонени вечно понеже сте доказано лош материал.
  • 15 Jacques Yves Moineau

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кире":

    Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Какво искат евреите...да си правят каквото си искат, и да няма реакция срещу тях?
  • 16 ТаУмВзе

    19 1 Отговор
    Моше, не ми го играйкай Венецианския търговец пак, че си знаете много добре.
  • 17 Израел е болест

    27 1 Отговор
    Как един евреин не си зададе въпроса, абе защо антисемитизма се засилва повсвместно по света както и 1938, както и през средновековието в Испания с акт са изгонени мноого преди Хитлер и още 100 подобни акта къде ли не? Пак ги питам юдеите, защо не си зададат този прост въпрос????
  • 18 ттт

    19 0 Отговор
    Подзаглавието казва всичко: "Публикувано във факти.бг: Антисемитизмът по света се засилва след израелските удари срещу ивицата Газа"!

    Продължавайте с ударите и ще ви се наложи по целия свят да се криете като мишки!
  • 19 Поляк

    16 1 Отговор
    За антисемитизъм не може да се говори тъй като 90% от израелците са европеиди от източна Европа.
  • 20 Савромат

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хипи Пепи":

    Точно по времето на тит, 24 юдейски фамилий се преместват в Рим в последствие окупират властта, сменят си имената и се превръщат в династията на флавийте и създават Конническото съсловие.тези юдей не са от семитски произход.произхода им е от северен казакстан(културата курган)и не са семити!
  • 21 1234

    17 0 Отговор
    Има една хубава българска дума, МОШЕНИК! Етимологията всеки може да си я обясни. Историята познава много случаи, когато уж си направил добро, като спасиш нечии живот, птк той се окаже убиец и убие друг..... Е същото е българския грях при спасяването на евреите.....
  • 22 Навлеци

    19 0 Отговор
    Абе, що само вас ви гонят и преследват бе?
    Що няма дума за преследването на да речем белгийци, японци, бушмени, киргизци и пр. ? Що само за вас има измислена таква дума?
    Явно има нещо неправилно у вас, щом само вас гонят.
    От древни, древни времена, вие сте се скитали като колибари и сте просили при разни, различни народи. Тия народи са се смилявали над вас, а вие сте им се качвали на главите в последствие.
  • 23 Редови Гражданин

    8 0 Отговор
    Ааах ! Къде е, чичкото с мустачките ?
  • 24 Павел пенев

    8 0 Отговор
    С Решение на ООН от 1948 год. се създават двете държави - Израел и Палестина,но до сега се изпълнява само решението за Израел,което става с политическата и финансова помощ на САЩ. За това всички по света мразят и Израел и САЩ.
  • 25 1357

    6 0 Отговор
    По отношение на евреите прочетете "Истината за съдбата на евреите през Втората Световна Война",автор Юрген Граф,изд. Жар птица, 2003 г.,превод Аспарух Етцел.Всичко за т. н. холокост си идва на мястото.По отношение на Българите прочетете "Геноцидът и Холокостът над българите,извършени от:юдеи, турци, гърци, руснаци, сърби;комунисти, масони, богоборци, глобалисти, ционисти, автор Георги Войнов,изд.АРАТЕБ,2006 г.И пак всичко си е на мястото.Книгите,е важно да се четат паралелно и да се направи сравнение.Пишете !И още за евреите -те не признават незнайно защо Ийсус Христос за Месия, /разпънат на кръст от евреи а той сам е евреин/;искат всички да лежат в краката им по време на военни действия против палестинци/също евреи ,но мюсюлмани/и да ги величаят.Според Голямата Книга Библията ,евреите са разпръснати по света без Родина/отговорете си сами защо/;Цар Борис III спаси 53000 евреи /това е точната цифра,има и още но след време и тези исторически документи ще бъдат публикувани/,а евреи членове на комунистическата партия ,заедно с български комунисти го извадиха от саркофага в Рилски Манастир и никой не знае какво е станало с тленните останки на Царя-Обединител.Има много въпроси ,които търсят отговори.Дали ще дочакаме да ги получим?!Истината преди всичко!
  • 26 1357

    9 0 Отговор
    В един от коментарите е написано ,че всички мразят Израел/евреите/и сащ.Това ,е точно така.Сащ като страна създадена от изхвърлени на брега на Сев. Америка престъпнице, гейове, лезбийки, извратени типове преди около 300 години/някъде около 1492 г-1565 г../,от Англия, Франция, Испания,Холандия.Именно престъпниците избиват местното население -индианците.после ги пращат в резервати, където са и до днес.Такава страна лесно се управлява от евреите.Израел управлява сащ-публична тайна.Дори в най-изостаналата Африканска държава няма чуждо управление ,а местно.Декларацията на Независимостта е написана от маркиз дьо Ла Файет/французин;дори не могат една декларация да напишат/и той великодушно я оставя Томас Джеферсън да я подпише.Това става на 4 юли 1776 г.Статуята на Свободата в сащ също е създадена във Франция и изпратена от тях.Това е посредствена във всяко едно отношение страна и евреите там са намерили пристан и живеят там и управляват сащ.Другаде евреите нямаха успех.Лошото е ,че те привнесоха лош морал, търговия с оръжие, 25 престъпни секти и още други поражения.Затова другите народи не понасят сащ и Израел ,както е написано в един от коментариите.
  • 27 Вечно

    4 0 Отговор
    оплакващи се,вечно недоволни,все другите им виновни,винаги против естествения ред,вечни революционери,вечни антихристи,вечни сатанисти...Задават ли си въобще въпроса къде ги харесват,обичат,уважават и ако го правят не е ли от страх да не им лепнат познатия етикет "антисемити".
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.