Last news in Fakti

28 Май, 2021 13:40 1 821 4

Голям протест спира корабите в Гърция

  • гърция-
  • протест-
  • кораби

Протестът е предвиден за следващата седмица

Голям протест спира корабите в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям протест подготвят служителите на кораби в Гърция, съобщи Катимерини.

Това обявиха представители на няколко дружества на корабните служители. Протестът е срещу нов трудов законопроект.

Твърди се, че той може да оспори трудовите права. Визира се правото на осемчасов работен ден.

Заявява се, че в него не се прави разлика между срочните и безсрочни трудови договори. Смята се, че той узаконява гъвкавите форми на заетост, увеличават извънредния труд, като намалява предвиденото възнаграждение.

Протестът ще се състои на трети юни. Спряно ще бъде движението на всички категории кораби.

Планирана е и демонстрация в Пирея, която ще се проведе в същия ден.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само гърците са способни

    5 2 Отговор
    Да протестират, че някой може да ги накара да работят.

    Коментиран от #2

  • 2 Draco

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само гърците са способни":

    Добре знаят какво правят !
    В България , а и когато работиш за българи ,или дори само шефовете ти да са такива , важи правилото "Дайте да дадем ! Но не питайте за пари ! " . Синдикатите в България изобщо не работят в защита на работника ! Повечето са роби ! Затова и заплатите са толкова ниски !
  • 3 Перо

    1 0 Отговор
    Лично съм виждал преминаваща демонстрация покрай кафетерии и хората от масите само питат за какво е демонстрацията и ако ги засяга,скачат и се присъединяват веднага,независимо от партията. Много будна за справедливост нация! Барба Ганьос предпочита да гледа ТВ от канапето и да пие бира,чакайки господ да му свърши работа или мутрите да се омилостивят,но винаги теглят късата клечка!
  • 4 Перо

    2 0 Отговор
    Лично съм виждал преминаваща демонстрация покрай кафетерии в Гърция и хората от масите само питат за какво е демонстрацията и ако ги засяга,скачат и се присъединяват веднага,независимо от партията. Много будна за справедливост нация! Барба Ганьос предпочита да гледа ТВ от канапето и да пие бира,чакайки господ да му свърши работа или мутрите да се омилостивят,но винаги теглят късата клечка! Идващото лошо е неизбежно и с дългосрочно натрупване!
Новини по държави: