Last news in Fakti

27 Май, 2021 17:25 5 543 5

Много добри новини за Гърция

  • гърция-
  • икономика-
  • правителство

Голямо повишение на брутният вътрешен продукт на страната

Много добри новини за Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Брутният вътрешен продукт на Гърция е показал сериозно повишаване, съобщи Катимерини.

Това показва статистика на Гръцката централна банка. Тя се потвърждава от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Брутният вътрешен продукт на страната е нараснал с 10 процента през последните два месеца. Ръстът през април на годишна база е бил 9.7 процента.

През май увеличението наближава 11 процента. Това може да осигури растеж от над 10 процента за второто тримесечие.

Възможно е очакванията на правителството за годишен ръст да бъдат надхвърлени с един процент. Статистиката за последните месеци говори за бързо динамизиране на икономическата активност.

Гърците смятат, че са по-добре подготвени от гражданите в други страни за връщането към определени дейности, които ще гарантират нормалност.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    8 2 Отговор
    и тия като нас смятат еврофондове и инфлация
  • 2 честен ционист

    8 4 Отговор
    Нащо момче Мицотакиц сме го научили как да лежиш цяла година и после как да излезеш на +.
  • 3 dfu

    6 1 Отговор
    Напомпаха БВП с нови дългове, и още ще помпат. Другите от ЕС завалийките и те помпат яко даже въпреки очакваната уж помощ за ковида.
  • 4 Behemoth

    7 0 Отговор
    Само на Шипка всичко е спокойно ....3%със зор...оня ден имаше и за Румъния 9%...Баце така ни е стабилизирал с чалъмите си ,че ще го помним с години...
  • 5 Русия 24 тв

    11 2 Отговор
    Ако минат стократно икономиката и населението на Турция ги признавам византийците че саслужават да си върнат Византийската империя. На света им липсва силни византийци а не радикалните ислямисти от Турция
Новини по държави: