Last news in Fakti

10 Юни, 2021 07:16 1 893 22

Кремъл vs. Навални - войната продължава

  • русия-
  • алексей навални-
  • кремъл-
  • новичок

Московски съд обяви за екстремистки три организации, свързвани с опозиционера

Кремъл vs. Навални - войната продължава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Московският градски съд обяви за екстремистки три свързани с опозиционера Алексей Навални неправителствени организации.

Съдът удовлетвори искането на прокуратурата от 16 април, в което се посочва, че Фондът за борба с корупцията, Щабовете на Навални и Фондът за защита на гражданските права „създават условия за дестабилизация на социалната и обществено-политическата ситуация в страната“.

В края на април Московският градски съд забрани дейността и на трите организации. Координаторът на щабовете на Навални Леонид Волков обяви разпускането им, като обясни, че служителите им са заплашени от обвинения в екстремизъм и последващо наказателно преследване.

Междувременно срещу Алексей Навални беше заведено дело за създаване на неправителствена организация, извършваща посегателство върху личността и правата на гражданите. През февруари опозиционерът беше осъден на две и половина години затвор по обвинение в мошеничество. В момента той изтърпява присъдата си в наказателна колония №2 в град Покров във Владимирска област.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    30 0 Отговор
    Войната свърши с пълна капитулация.
  • 2 Хахаха

    46 8 Отговор
    Каква война може да се води между държавата и един престъпник? Не издигайте престъпника в ранг на някакъв борец. Той не е авторитет в Русия. Ако е авторитет е за вас, то ми е жал за вас.
  • 3 Само така

    8 4 Отговор
    Се печелят избори,простичко е ЯВЯВАШ СЕ САМ!
  • 4 Васални

    11 1 Отговор
    Да му построят една секретна дача в Сибир на Навални и за семейството му и да го затворят в нея като не го лишават от нищо така запада няма да знае къде е Навални а той ще води пропаганда против Русия без да знае какво става в Русия.

    Коментиран от #21

  • 5 Сесесере

    8 21 Отговор
    Всички знаят как действа империята на злото - терор и убийства !

    Коментиран от #10, #16

  • 6 питане

    7 8 Отговор
    В Русия има ли опозиция и каква е съдбата на нейните водачи?

    Коментиран от #9, #12, #18

  • 7 Сандо

    21 5 Отговор
    Е,в такъв случай войната е завършила с победа на Кремъл и Навални е военнопрестъпник,макар че си е един най-обикновен мошеник и политически шмекер.Как пък западните демократизатори не могат да си намерят едни нормални борци,а всичките им хора са едни такива субекти с объркани мозъци,заешки сърца и крадливи ръчички?

    Коментиран от #11

  • 8 Иван

    2 15 Отговор
    Малеее, рубладжийчетата пак се разпениха. 😂😂😂😂

    Коментиран от #13

  • 9 Японеца

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "питане":

    Опозицията е на пряко подчинение на запада!
    Стани Да Седна!
    Руснаците не са прости като нас, да дават всичко!
  • 10 САЩ

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сесесере":

    Да видяхме това. Показваха го по телевизията. Видяхме как при демонстрация пред Капитолия, едни тежко въоръжени войници разстреляха невъоръжени протестиращи.
  • 11 Ева

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    Ми това е така, понеже нормален човек не би станал глашатай на западняшките умрелници.
    Колкото до навални, то той е обикновен мишок-крадец. И е в затвота, защото е осъден по тамошните закони. А законите против кражба и злоупотреби са почти еднакви в цял свят. Малко по-разлини са в арабските държави, където за такива неща се режат ръце или ги бесят с кран.

    Коментиран от #15

  • 12 Хахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "питане":

    В Америка имали опозиция и каква е съдбата и?
  • 13 малиййй

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Таман си мислех, че фактето е забравил или се е успокоил за житието на шпионина Нахални!!!!
  • 14 Гришата

    8 1 Отговор
    в миналото западняците изпратиха агента Ленин да разбуни бедняците с фалшиви обещания и успяха ,съсипаха една конкурентна държава ,сега отново пращат човек агент на ЕС и САЩ да повтори мисията на Ленин но не се получи и няма да се получи,Русия няма да бъде разграбена и разпарчтеносена
  • 15 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ева":

    И ро искане на френските власти първоначално.
  • 16 пешо

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сесесере":

    така е. но жертвите на силовите структури ги броят в париж, нашингтон и другаде.
    это путин виноват!
  • 17 Диверсант

    6 1 Отговор
    Малка подробност до соросоидните мисирки и тролове. Информация публикувана от италианските вестници La Stampa и Republica от 2012 година. .. В РУСИЯ Е РЕГИСТРИРАНА НАЦИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ С ВОДАЧ АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ, КОЯТО Е ЗАПЛАХА ЗА ЕВРОПА......... Въпросната преса е ляво ориентирана и е под контрола на американските демократи....
  • 18 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "питане":

    имат няколко и се лаят постоянно в Парламента (дкмата), не е трудно да регистрираш партия, събираш 500 души и готово но ако 7 (седем) години подред не участваш във избори (всякакви) и те заличават от регистъра но и това не е проблем Европейския съд по правата на човека накара Русия да възстанови в регистъра партия ПАРНАС и тя изпълни решението.
  • 19 Олга

    6 0 Отговор
    Западните “приятели ” на Русия и тези, които им препяват, да не бъркат хрян с ряпа. Умишлено го правят.
    Организациите, които се финансират отвън, изпълняват методички от там, фактически се ръководят отвън, открито призовават към сваляне на властта дори с въоръжен мятеж, излизат на незаконни протести, в които въвличат несовершеннолетни, се назовават не опозиция, а терористична организация, целяща разрушение на държавата.
  • 20 барчо

    3 0 Отговор
    Няма значение как ще наречеш определена организация, а с какво тя се занимава. Тези организации са организирали подривна дейност, създаване условия и легенда за метежи, прикрити зад афиши за борба с корупцията, нападения над полицаи, подклаждане на омраза към държавния апарат, както и опит за манипулиране на непълнолетни граждани. Това е и основанието за обявяването и за екстремистки. Съвсем елементарно е. Това е същото като да обявиш, че ККК се бори за правата на африканците живеещи в Америка.
  • 21 ТИ ДА ВИДИШ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Васални":

    Абе притесних са бе фактче... половин ден никаква инфо не ни давате за агента НаХални ...ял ли е, акал ли е, киха ли, пърда ли...ама недейте така... по често ни информирайте!!!!!
  • 22 Свобода

    0 0 Отговор
    НА ШАМАРДЖИЯТА НА М - КРОН . САНКЦИИ ДО ДУПКА .НИЩО НЕ СЕ КАЗВА ЗА СЪДБАТА МУ . ЗА ОНОВА ГО-ЕДО В БЕЛАРУС КВИЧАХА И ВИЕХА НА УМИРАЧКА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания