Last news in Fakti

25 Юни, 2021 15:04 6 887 112

Евролидери към Орбан: „Повече нямате място в ЕС“

  • унгария-
  • ес-
  • виктор орбан-
  • лесбийки-
  • гейове-
  • хомофобия-
  • учебници

Унгарският дискриминационен закон срещу хомосексуалните измести всички останали теми на срещата в Брюксел

Евролидери към Орбан: „Повече нямате място в ЕС“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Белгийският премиер Александер Де Кро беше само един от европейските лидери, които поставиха малко знаме с цветовете на дъгата на ревера си по време на срещата на върха в Брюксел. Лидерите на редица страни членки на ЕС се обявиха срещу наскоро приет закон в Унгария, който експерти, активисти и членовете на ЛГБТИ общността определят като хомофобски.

“Няма какво повече да търсите в ЕС”

17 държавни лидери подписаха писмото срещу Унгария, инициирано от министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел. По време на срещата някои от ръководителите на страните членки изгубиха търпение. Един от тях бе нидерландският премиер Марк Рюте: “За мен в такъв случай няма какво повече да търсите в Европейския съюз”, обърна се Рюте към унгарския си колега Виктор Орбан. Той обаче отчете, че не съществува механизъм за прекратяване на членството в ЕС. На унгарския премиер трябва ясно да му бъде обяснено, че ЕС е “общност на ценности”, категоричен е Рюте. Александер Де Кро подкрепи Рюте. След този емоционален дебат по време на срещата в Брюксел Орбан трябва да се прибере обратно в Будапеща и “да помисли, дали Унгария все още има място в ЕС”, смята белгийският премиер.

В писмото си до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел 17-те заявяват: “Трябва да се борим с дискриминацията срещу ЛГБТИ-общността и отново да подчертаем, че защитаваме техните основни права”. Люксембургският премиер Бетел, който е с хомосексуална ориентация, заяви, че който в Унгария вярва, че рекламата може да направи младежите гей, “не разбира живота”. Според него новите правила, които забраняват присъствието на хомосексуалност в рекламата и медии, прекрачват червена линия.

Само Полша е с Орбан

Ангела Меркел, за която това вероятно е последната среща на върха, определи закона като “грешен”. Тя каза, че дискусиите по време на вечерята на лидерите на страните членки е била “спорна, но и откровена”. Единствено полският министър-председател е подкрепял Орбан. Останалите ръководители на държави от Източна Европа - България, Румъния, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия - са запазили мълчание.

Орбан от своя страна не приема критиката. Той дори е заявил, че по време на комунизма е бил “борец за правата на гейовете”. До идването на власт на Орбан през 2010-а Унгария се считаше за най-либералната държава от бившия Източен блок, що се касае до правата на еднополовите двойки. Правото им да живеят на семейни начала беше уредено там още през 1996 година. В последно време обаче партията на Орбан вписа в конституцията, че едно семейство може да е съставено само от жена, мъж и деца. На еднополовите двойки им беше забранено да осиновяват, а на транссексуалните - да променят пола, вписан при раждането им.

Не само отношението към ЛГБТИ-общността е повод за разрива между Брюксел и Будапеща. Правителството на Орбан от години е обвинявано, че систематично подкопава правовата държава, свободата на медиите, науката и съдебната система. Европейската комисия започна няколко процедури срещу Унгария. Новият бюджет на ЕС предвижда разглеждане на въпроса с върховенството на правото преди да бъдат отпуснати европейските средства. Заради това Унгария се обърна към Европейския съд в Люксембург.

Пандемията и отношенията с Русия и Турция

Противопоставянето с Унгария остави на заден план темите, които бяха предмет на срещата - пандемията, Русия и Турция. Държавите членки решиха, че заради бързото разпространение на новата Делта мутация допускането на граждани на трети страни като Великобритания на територията на Съюза няма да се случи толкова бързо.

По въпроса с отношението към Русия така и не се стигна до конкретни решения. Държавите от ЕС се разбраха да продължат диалога с руския президент Владимир Путин по темите, които са от общ интерес. В същото време на нарушенията на човешки права, потискането на опозицията и намесата в конфликтите в Украйна и Беларус ще продължи да се отговаря със санкции. След срещата Ангела Меркел заяви, че може да си представи среща на върха с руския президент, както и че “очаква по-смел подход” от страна на 27-те, тъй като не е достатъчно американският президент Байдън да говори с Путин.

Макрон подкрепя идеята, но други държави, сред които източноевропейските, както и Нидерландия, засега отказват директен разговор с Путин. Руският президент първо трябва да си плати, преди да говорим с него, заяви латвийският министър-председател Кришянис Каринш.

От решенията на срещата става ясно, че ЕС иска да подобри отношенията си с Турция. Президентът Ердоган обаче трябва да продължи да работи за успокояване на напрежението с Кипър и Гърция. ЕС иска да продължи споразумението за бежанците и планира да осигури още 3,5 милиарда евро, които да бъдат използвани за осигуряване на подслон и грижа за бежанците от Сирия. Освен това трябва да се работи по подновяване на митническия съюз между ЕС и Турция.

Автор: Бернд Ригерт


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адреналектомия

    181 8 Отговор
    Гейовете са бита карта маските паднаха трябва да бъдат отстранени

    Коментиран от #20

  • 2 Ох Баня

    208 18 Отговор
    България подкрепя Унгария. И ние нямаме място в гейЕвропейският гейСъюз.
  • 3 recovery

    162 6 Отговор
    До къде стигна този свят!?

    Коментиран от #38

  • 4 Скорпи

    197 10 Отговор
    Така и не разбрах от глупостите на Рюте,каква ценност е да си примерно...гей...

    Коментиран от #39, #103

  • 5 русенец

    136 12 Отговор
    ЕС все повече заприличва на СИВ и то в много уродлива форма. Ако така ще я карате ще е добре да си продължите по пътя, а ние, дето сме преживели всичката тая простотия да си направим наш съюз.
  • 6 14 88

    82 6 Отговор
    Мисля че Рюте си търси куршума?!
  • 7 Махмуд

    161 7 Отговор
    Евала на Орбан. Така трябва.
    Аман от подлизурковци и слуги в ЕС.като БГ.
  • 8 Гост

    139 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ЕС е “общност на ценности”, категоричен е Рюте. Страшни ценности, няма що! Браво на Орбан!
  • 9 IVAN

    122 3 Отговор
    ЕВРОСЪЮЗА Е СЪЮЗ НА ОБРАТНИТЕ И БЕЗДЕТНИТЕ И ЗА ЖАЛОСТ ТЕ НИ УПРАВЛЯВАТ
  • 10 ШиШиШиШи

    113 7 Отговор
    Деградацията на лидерите на големите държави е невероятна. Изключение правят единици - Орбан, Путин.... Накъде вървим ?
  • 11 ДЖЕНДЪР ЕВРОПЕ

    85 3 Отговор
    УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЛЕВИ КИТКИ В ЕС ВКУПОМ СЕ СЪЕШАВАТ ПРОТИВ ОРБАН. НЕМА МЕСТО ЗА ТЕБ- ТИ НЕ СИ ЛЯВА МЕКА КИТКА КАТО НАЗИ. АМА БОЙКО ЩЕ ГО ПРИЕМЕМ ,ЗА ЧЛЕН.
  • 12 1998

    97 4 Отговор
    християнството отхвърля хомосексуалността
  • 13 Дани

    103 3 Отговор
    Бюрократи и педали ,много лоша комбинация... ,КОЙ ГИ СЛОЖИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ?

    Коментиран от #31

  • 14 русенец

    72 4 Отговор
    Сега се сетих, че и СтанишеФ подкрепя правилната сексуална посока. Халал да им е!
  • 15 батко мафи

    97 4 Отговор
    Не всичко е загубена,поклон пред Орбан!!!
  • 16 Браво

    98 4 Отговор
    Браво на Унгария и Орбан подкрепям.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шляхтиц

    88 3 Отговор
    Специално Унгария и България не търсят нищо в ЕС. За унгарския и българския народи много от евроатлантическите ценности са неприемливи. След като ЕС налага демокрация трябва да се примири с действителноттта и да приеме, че всеки народ има СВОИ ЦЕННОСТИ, различни от общоприетите в ЕС.
  • 19 ИВАН

    89 3 Отговор
    Браво на Орбан, от такива мъже има нужда света.
  • 20 СОДОМИТИ ЕВРО

    62 3 Отговор

    До коментар #1 от "Адреналектомия":

    ТИЯ ЛЕВИ КИТКИ СА ПРЕВЗЕЛИ ЕВРОПАРЛАМЕНТА И ВСИЧКИ СТРУКТУРИ НА ЕС. ЗА ТОВА ОТ ДНЕС ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА НА ЛЕВОКИТКОВ МЕК ЕВРО ГЕЙС СЪЮЗ. БОЙКО ИМА ЛИ ЧЛЕНСКА КАРТА И ТИЯ ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪЮЗ?????
  • 21 Лелее

    50 3 Отговор
    ....” лидерите” написаха писмо до Орбан , и след това се разпределиха на групички от по 30/40 “мъже” по апартаментите в Брюксел да вземат отдих от това “тежко “ решение - на кремвирш парти гарнирано с купи ко..ин !
  • 22 7593

    75 4 Отговор
    Браво на Орбан!Пожелавам му все така да защитава семейните ценности, защото иначе децата ще се сбъркат от глупостите на този съ-юз.- Много ми е интересно наште евро-г-е-... на какво мнение са по този въпрос?
  • 23 Българина

    61 3 Отговор
    Рюте от безценности бели нормални хора не останаха в скапания ЕС! За това бъдешето е на Азия, анадън му нешастнико
  • 24 Край

    36 3 Отговор
    Е ... м... ми ние в Брюксел се кълнем то се оказа гейгнездото на Света.
    Тия евраци къде ни ги дават как ли ще ни карат да си ги заработваме.
  • 25 Бай Манчо

    62 4 Отговор
    Браво на Орбан , при тези pedalski ценности по-добре извън европа .
  • 26 Сестра Галева

    4 67 Отговор
    Орбан утре Меркел ще посаветва германските заводи в Унгария да си намерят нови места и като се изнесът ще ядете камани и твоите сънародници ще те замерят с камани и ще те направят тебе на сила гей и булка на някои

    Коментиран от #30, #34, #95, #106, #110

  • 27 7829

    56 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:"... Останалите ръководители на държави от Източна Европа - България са запазили мълчание..." Срам за бълг.евродеп-утати. Срамувам се от тях.
  • 28 ЕвроЦенност

    48 2 Отговор
    Ценност имали ... че то вашата ценност никой не ви я иска, добре че красиво печтате евро, та ви го взимат на изток за момента... Когато няма идеология, а всичко се върти около едните пари ... все така ще става.

    Коментиран от #67

  • 29 дааа

    7 55 Отговор
    Който не одобрява европейските ценности, да отива в Ориента. Там бият с камъни различните, в Европа има толерантност към различните

    Коментиран от #99

  • 30 НовиЧленки

    40 4 Отговор

    До коментар #26 от "Сестра Галева":

    То пък Германия и ЕС ще могат да понедесат още една отделена членка - вие сериозно ли си мислите, че този съюз може да оцелее 7-8 години ако не залъгва нови членки да влизат ?
  • 31 нашия

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дани":

    ти и аз ги избтахме .....не знаеш ли????!!!...на изборите пак иди за гъби
  • 32 БКП=герп=сдс

    34 2 Отговор
    Браво на Орбан
  • 33 Рад

    48 2 Отговор
    Егати съюза, за какво говорим за демокрация, че къде е? С какво право и кой ще казва, че забраната за пропагандиране и рекламиране на извращения е в разрез с нац ценности на народа.? Сега да си дойдем на думата; такова отношение ни чака и нас заради "СРМ. Не знам кога ще имаме български Орбан не ни трябва НАХАЛНИ ни НЕЛСЪН МАМДЕЛА, а Орбан.
  • 34 Край

    46 3 Отговор

    До коментар #26 от "Сестра Галева":

    Е заради заводи сега да си правим децата гейове ли.
    Хубаво заводи, евраци, ама ...
    Не им ща еворото не им ща мегистралите ако ще трябва да минаваме на другия тротоар масово.
    Нормалното е у едно село по един мекушав мъж - другото трябва да са си от нашите.
  • 35 Българина

    46 2 Отговор
    Марк Рюте няма деца и не е женен, сиреч чист джендър, Орбан има 5 деца, зад чий ценности застава България????? Светът е голям, точно такива ценности не ни трябват. Западна европа е 300 млн останалите 6 млрд души не им споделят ценностите, да питат Си Путин или Индия!
  • 36 Чичо

    36 2 Отговор
    Вън България от натю и еурогейскоя, с Унгария може и към СИВ да погледнем, да са плющат еднокнижниците под дъгата
  • 37 Нормален човек

    44 2 Отговор
    Незнам дали ЕС разбра нашата позиция за БЮРСМ, но аз определено още не мога да разбера какви точно са тия ценности на ЕС, кой ги определи и кой ги гласува. Някакви западноевропейски инфантилни постоянно критикуват определени държави в ЕС за щяло и нещяло без да се съобразяват, че все пак ние сме суверенни държави и имаме право да определяме сами как искаме да живеем.
    Защо никой не скача на Холандия за легалната употреба на наркотици. Това ли е европейска ценност. Или на Меркел за насърчаването на нелегалната миграция и нарушаването на закона. Може би и това е европейска ценност. Или ние нямаме право да решаваме как да възпитаваме децата си. Това е май най-високата евроценност и само Рьотке има право да се произнася в ЕС. Освен това щом декларацията е подкрепена от 17, значи не е подкрепена от 10. Полша няма 10 гласа?!?!

    Коментиран от #46, #104

  • 38 Отново

    23 9 Отговор

    До коментар #3 от "recovery":

    Тозиии....Западният свят е стигнал отново до комунизма,по-точно НЕОкомунизма на културните марксисти,Даниъл Кон Бендит,Хербет Маркузе и Джудит Бътлър. Марксизмът още от времето на Маркс и Енгелс ратуваше за пълни привилегии на обратните и премахване на моногамното християнско семейство. Реално в Съветска Русия от времената на Ленин и Троцки това беше направено - хомото на секундата получиха привилегии,бутаха църкви и статуии така както сега бутат Black Lives Matter,общините обявяваха,че жените стават обща собственост,а комсомолските sекс комуни издухаха прахта на шведските тройки. Културномарксистките Sатани като видяха през 30-те години на миналия век,че работническатакласа не ги ебаvа да вдига Революция,се изсулиха в САЩ,превзеха университетите,после Холивуд,вестниците и телевизиите. Глобалният капитал, както при Майдана от 1917г.,пак щедро ги финансира. Източна Европа все още се съпротивлява защото все пак има още спомени от тия простотии от времената на Ленин и Троцки. Западняците обаче са забравили простотиите на якобинците защото са минали над 200 години от изпълненията им.

    Коментиран от #45, #65

  • 39 това е

    4 37 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпи":

    Не е ценност да си гей, а да бъдеш ТОЛЕРАНТЕН към различните, да не ги осъждаш защо са различни от теб, да не са дискриминирани примерно при кандидатстване на работа.

    Коментиран от #52, #83

  • 40 Нешастници

    40 1 Отговор
    Смятайте каква сган ни управлава в Брюксел. Изроди! Референдум за излизане от там веднага
  • 41 Коментатор

    35 1 Отговор
    Прави впечатление че всички източноевропейски ръководители са запазили мълчание. Аз го тълкувам така.
    МЪЛЧАНИЕТО Е ЗНАК ЗА СЪГЛАСИЕ С ОРБАН

    Коментиран от #47, #53

  • 42 тон

    3 52 Отговор
    Източна Европа е заседнала в Средновековието. Вижте арабските страни до скоро смятаха жените за по-ниска категория хора, нямаха право на глас. Същотоэе и с хомосексуалните, ще мине доста време, докато закостенелите мозъци се променят и ги приемат. Европа е за интелектуално развитите и толерантни към различните хора. Приматите вън от Европа.

    Коментиран от #51, #75

  • 43 Българина

    35 1 Отговор
    Рюте, оня виц където един се молил на Бог да спечели от тотото накрая Бог му се явил и казал ами пусни един фиш бе, та тия ценности барем ги напишете на един лист и ги публикувайте на сайта на скаоаната ЕК, че следващите кандидат членки да си знаят що за ЧЛЕН ство ги чака. сега да се чудим как да се махаме
  • 44 САДО МАЗО

    18 7 Отговор
    СЛАВИ ТРИФОНОВ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ В НАШИЯ ЛЯВО РЪКОВ ЕВРО ГЕЙСКИ СЪЮЗ. ИЗДАДЕНА МУ Е И ЧЛЕНСКА КАРТА ЗАЩОТО Е БЕЗДЕТЕН И АКТИВЕН ЛЯВ ГЕЙ САТАНИСТ. ТАКИВА НИ ТРЕБЯТ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ВАС НОРМАЛНИТЕ!!!!! КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ МУ Е ПЪРВА ДРУЖКА. ЕВРОПА ВЪРВИ КЪМ СОБСТВЕНАТА СИ ГИБЕЛ.
  • 45 нашия

    5 10 Отговор

    До коментар #38 от "Отново":

    ако знаеш колко си се объркал само....как ги написа тия буламачи....едно с едно не се връзват

    Коментиран от #66

  • 46 Е как

    36 1 Отговор

    До коментар #37 от "Нормален човек":

    какви ценности? Да подкрепяме джендъри и ге-йо-в-е. Нямам нищо против тях, но всеки да си знае сам за себе си какво прави под юргана, а не да ни го набиват в очите и да искат децата ни да се учат от тях. Аман от тези "Европейси цен-ност-ти"!!

    Коментиран от #54

  • 47 вурмел

    3 21 Отговор

    До коментар #41 от "Коментатор":

    Мълчанието е, че хем им се иска в развита Европа, хем манталитета им е ориенталски. И са в дилема, ами сега...
  • 48 хахаха

    31 1 Отговор
    абе това не е ли закон, забраняващ пропагандата на елгебетейците сред непълнолетни? Тия западняци какво искат, още от пеленачета ли да им набиват в главите гейските ценности?
  • 49 ПЕНКО

    23 1 Отговор
    С КАКВО БЕЛУЖНЯВИТЕ НА КРЮ И ХОРАТА ОТ ДОЛНАТА ЗЕМЯ НА РЮТЕ- ПРЕВЪЗХОЖДАТ ГЕРОИЧНИТЕ УНГАРЦИ ,ТА ЩЕ ГОВОРЯТ ЗА ЕВРОПА !!! БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ИЗРАЗ : " АЙ С... ИР " !!!!!!!!!!!!
  • 50 Holy Sh1t

    35 1 Отговор
    Жалко, че в България нямаме такива политици като Виктор Орбан. Хора които твърдо отстояват позициите си, а не дупедавци на които всеки като им свирне тичат като кученца (и старите и новите са едни и същи маскари и продажници - не си правете илюзии). Аз съм против това 2-ма хомо/транс да отглеждат дете например или разни хомо/транс да обучават децата в училище за различните видове сексуалност и кое е нормалното и кое не е ... Очертава се мрачно бъдеще за света
  • 51 хахаха

    29 1 Отговор

    До коментар #42 от "тон":

    аз пък предлагам всички обратни в резервати...там да се размножават, ако могат, и да се къпят в интелектуалната си мощ...
  • 52 3742

    22 1 Отговор

    До коментар #39 от "това е":

    Е кога си видял да ги осъждат? Човече, та те имат повече права от нас.

    Коментиран от #55

  • 53 оня с коня

    2 15 Отговор

    До коментар #41 от "Коментатор":

    По традиция Такива като тебе са с Тълкувания ПРОТИВОПОЛОЖНИ на Реалността.Мълчанието на Останалите лидери от Изтока/ВКЛ. и на БГ/ е че "Който слушка - папка"!Затова и Евросубсидиите към БГ за ББ течаха "НА ШЛАНГ"!Верно че "некои Гадове" го наричаха "Йес - мен" щото се съгласявал със всичко в ЕС,но същите тия хора ЗА РАЗЛИКА ОТ НЕГО не са вкарали ДОРИ И ЕДНО ЕВРО от ЕС !!!
  • 54 вархайт

    2 20 Отговор

    До коментар #46 от "Е как":

    Не да ги подкрепяш, а да си толерантен към тях. Като ги видиш да не ги сочиш с пръст, да не коментираш в тяхно присъствие обидни квалификации, да имат равен старт с другите и да се глада на уменията им, при кандидатстване на работа, а не ориентацията им. Да ги приемаш като всички други хора.

    Коментиран от #56, #57

  • 55 птнрх

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "3742":

    Ето виж коментар 51.

    Коментиран от #59

  • 56 хахаха

    23 1 Отговор

    До коментар #54 от "вархайт":

    че кой им пречи да се реализират на обратните? Какво ревеш и ти...

    Коментиран от #60

  • 57 До сега

    26 1 Отговор

    До коментар #54 от "вархайт":

    някой да ги е сочил? Аз имам колега гей и никога не сме го сочили. Но пък той е възпитан и никога не е демонстрирал рез-бата си.

    Коментиран от #61

  • 58 ПЕНКО

    18 1 Отговор
    ООН ПОДГОТВЯ ПРОУЧВАНЕ НА ТЕМА : КОИ СА ПОВЕЧЕ И КОИ СА ПО -ВРЕДНИ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО ---ЕВРЕИТЕ ИЛИ ЛЕ ЗБО- ПЕДЕ РА СИ ТЕ !?!?!?!?!!

    Коментиран от #96

  • 59 Ами логично

    19 1 Отговор

    До коментар #55 от "птнрх":

    е след като целия свят ни натрапват техните ценности. На човек да му писне.

    Коментиран от #68

  • 60 примо

    8 12 Отговор

    До коментар #56 от "хахаха":

    Моли се детето ти да не ти каже един ден, че е гей, че съдбата си прави шеги понякога с такива, които много плямпат. И ако получава такова като твоето отношение, ще те вися тогава друга песен ще пееш.
  • 61 док

    2 11 Отговор

    До коментар #57 от "До сега":

    Вие на работа да, защото го познавате като човек, но мислиш ли, че всички непознати имат като вашето отношение към него. Че никога не са му се подигравали или тормозили като дете например.

    Коментиран от #62

  • 62 Да мисля

    12 1 Отговор

    До коментар #61 от "док":

    защото, както написах по-напред човекът е много възпитан.

    Коментиран от #64

  • 63 За престъпниците от ЕС.......

    23 1 Отговор
    Бандата престъпници от ЕС /в момента пълна фашистка диктатура нарушаваща всички възможни международни и човешки права спрямо НАСЕЛЕНИЯТА си/ готвещи карантинни концлагери за принудително "евакуиране" и нови вирусни "вълни" заедно със всички "президенти" ги чакат военни трибунали!
  • 64 док

    2 11 Отговор

    До коментар #62 от "Да мисля":

    Питай го за ученическите му години. Или за отношението на хората извън работа.
  • 65 555

    2 8 Отговор

    До коментар #38 от "Отново":

    Отдавна не бях чел по голяма глупост!

    Коментиран от #88

  • 66 Отровни бурени

    11 4 Отговор

    До коментар #45 от "нашия":

    Ако преди 1989г. си изучавал марксизъм-ленинизъм е трябвало да четеш тая теория от произведенията на Маркс,Енгелс и Ленин а не сдъвкан буламач от учебниците. Теорията е заложена от Маркс и Енгелс ,а ляворъката практика е приложена от Ленин и Троцки от 1917 до 1928г. Първите чисто голи гей паради са в Съветска Русия в Петербург и Москва през 1918-1919г. В тия времена в големите градове в транспорта,на работни места и в учрежденията са се шматкали чисто голи - революционери за ужас на православния народ. Сталин нарита тая сган за 30 години,но при Хрушча,а по-късно при Андропов,Горби и Елцин тия отровни бурени пак избуяха. Ако се голишарче със жълта човка просто не си струва да ти обяснявам.
  • 67 Редови Гражданин

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "ЕвроЦенност":

    Оня, Джамбаьзки, оня Станишев и компания другари, но Ислямска държава ще влее разум в ду пе тата им.
  • 68 ценности

    4 19 Отговор

    До коментар #59 от "Ами логично":

    Никой не ти натрапва ценности. Просто ако искаш да бъдеш в цивилизования свят, приемаш техните ценности. Но имаш избор и да не ги приемеш, ако закостенелия ти мозък не може да ги приеме, тогава отивай в Ориента. То същото се получи и с бежанците, които хем искат в цивилизован и развит свят да живеят, хем да останат със средновековното си мислене за жените, че могат да хванат която си искат жена на улицата и да я изнасилят. Но Европа бързо им показа европейсщите ценности, че всеки човек е ценен и важен, независимо мъж, жена или гей и има равни права.

    Коментиран от #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 123

    18 1 Отговор
    ЕС да се прекръсти на ПС - педеpacтки съюз.
  • 71 Пак добре,че

    16 1 Отговор
    Нашите са запазили мълчание.Иначе,освен двама с мъжки топки- маджарина и шляхтича,другото е заднопроходни.
  • 72 Пидираси майна

    16 1 Отговор
    Тия еврогейци се боцкат май всички.
  • 73 Лески съм

    0 9 Отговор
    И аз съм хомо пенделсон
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ти от коя планета си

    15 1 Отговор

    До коментар #42 от "тон":

    На никелираните ауспуси?Такива " толерантни" при среща на живо ,само " вежлив разговор " ви оправя.Докато не закрещите..Олее,ле,защо акам през устата? С кожата си усещаме,как подличко и постепенно прониквате във всички сфери на живота.Освен в изкуството ( където вече е мерило за способност и умения) но в политика,бизнес,висшите етажи на властта.Но пропускате един Факт.С главно Ф.Българина от векове ви мрази и отхвърля.Дедите ни ви наричаха презрително- вътраци.Българина е оцелял,точно заради консеративните си,патриархални възгледи.Мъж- жена,а от тях продължение на Рода! Тук няма да ви мине номера.
  • 76 Румен Попов

    16 1 Отговор
    Струва ми се, че западът се опитва чрез либерализма да измие срамните петна от миналото си. Ние не ги разбираме, защото не сме имали колонии, не сме имали черни роби, не сме горили на клади проститутки и гейове, не сме имали зоологически градини с хора /справка Белгия до 1958г./. Очевидно им е нужна Германия обратно на сцената, та изместват целта от срама за ВСВ.

    Коментиран от #82, #86, #87

  • 77 барчо

    20 1 Отговор
    И аз съм с Унгария и орбановата политика на нетърпимост към икономическите търтеи, наречени заради евроценностите "бежанци" от зони с военни конфликти. Също съм съгласен и приветствам подобен закон, който да защити собствените ни деца от посегатеството над пола и в момент на все още обърканата детска психика.
  • 78 Ха ха ха

    24 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Унгарският дискриминационен закон срещу хомосексуалните измести всички останали теми на срещата в Брюксел" Браво Орбан, прекрасен закон срещу дискриминацията на нормалните ,от ненормалните хомосексуални . Продължавай да отсвирваш брюкселската толерастия .
  • 79 Да се знае

    21 1 Отговор
    Евротолерастията няма шанс пред Орбан.
  • 80 Бамбуков

    20 1 Отговор
    Да не забравяме че министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел е ляв петел. Тоя ЕС се превърна в ЛГБТ организация . Лошото е че ни ръководят хора с не добро психическо здраве.
  • 81 Gen Gurko

    22 1 Отговор
    Ние подкрепяме Унгария и искаме провеждане на референдум по членството и у нас. Никой не ни е питал за нищо, особено изкаме ли душите на децата ни да бъдат тровени от войнстващата п----астия и откровена п--офилия представяни като прескъпи ценности. На власт явно са предимно сбърканяци-вълци маскирани като агънца.
  • 82 барчо

    15 1 Отговор

    До коментар #76 от "Румен Попов":

    Много малко вероятно. Тази политика е налагана някъде отгоре. Целта е чистите раси да бъдат унищожени чрез асимилация и така да се получи хомогенна смес от лесно управляеми маси. Какво като са имали колонии. Отдавна вече няма колонии, така че стига границите да си изпълняват задълженията, всеки ще си седи там където му е мястото. Това става много, ама много лесно. Ако имаше някакво чувство за вина, то най-голямото чувство щеше да има САЩ. Пускане на две, не една атомна бомба. Ако целта е сплашване, то първата е напълно достатъчна. Избиването на 20% от населението на Северна Корея, като повечето са изгорени живи и са цивилни, избиването на сума ти виетнаци, избиването на над 4 000 българи и още толкова тежко ранени от бомбандировките през Втората световна. За капак избиването на коренното си население индианците и още много такива заигравки. Щом те не изпитват вина за подобни престъпления, защо другите да изпитват вина за някакво "присъствие" - нали така се нарича вече робството. Да не говорим, че повечето колониални и до сега щяха да са по дърветата, ако не и бяха показали цивилизацията.
  • 83 Епа да ама

    7 5 Отговор

    До коментар #39 от "това е":

    какво разбира примата от толерантност , виж че дъвчат едно и също като папагали , то си личи, че целта е лъжата им да се превърне в истина. все едно чиния с боб преговаря с отделителната система на крава, толкова са банални
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Вън от Европейският съюз.

    9 1 Отговор
    И без това полза няма.
  • 86 Катерят се по

    12 1 Отговор

    До коментар #76 от "Румен Попов":

    Тия човешки екскременти пъкнаха като свински мъdе в рядка кал след френската и американската революции.В края на 18-ти век един от първите крупни либерасти Джереми Бентъм е горещ застъпник на хомосексуалните актове. Тогавашните либерасти не се гнусяха,нито от робството,нито от човешките зоологически градини. Утопичните социалисти налапаха стръвно идеята,а по-късно марксистите и я развиха до отмяна на моногамния брак. Така чееее....тя крушката си има опашка при западняците от 18-ти век. Гузните съвести на тия екскременти въобще не ме интересуват - нито сме имали колонии и роби,нито сме горили левите резби на клади.....нооо няма да им позволим да ми се катерят по.....
  • 87 Леле

    7 1 Отговор

    До коментар #76 от "Румен Попов":

    наистина! Много неща съм чел, но това за първи път го прочетох и то в Белгия-люлкат на ес. Благодаря Ви за това.

    Коментиран от #90

  • 88 Едно и също

    12 1 Отговор

    До коментар #65 от "555":

    Видяла лисицата,че гроздето е високо и рекла - кисело е. Левичарите и левите резби винаги са такива - истина която не им изнася...я отричат,остракират и изтриват като с гумичка. Така френските левичари изтриха имената на месеците и "откриха" ново летоброене.Така якобинците направиха от Нотр Дам храм на Върховното божество,комунарите пък я направиха - обор. Болшевиките по техен пример през 1917г. обявиха Нова ера и пак бутаха църкви и правеха обори. Сегашните НЕОкомунистически талибани и в САЩ,и в Европа,и в Ислямския свят правят едно и също - бутат статуи,изтриват историята,изкуството и литературата.
  • 89 не може да бъде

    17 0 Отговор
    Това е положението,дами и господа ,Нидерландия е Долна Земя, министър-председателят и той не само пада по-долу,ами съвсем е пропаднал като долният ляв педал/амбриажа,когато се повреди хидравликата или се счупи пружината /ако има такава/.Забелязвам обаче,че и други лидери искат да бъдат като счупения амбрияж!а свободата и толерантността са като лекарството -ако объркаш дозата ,може да те убие!А Орбан,според мен иска точно да улучи дозировката и считам това за правилно действие!
  • 90 Истина е

    6 1 Отговор

    До коментар #87 от "Леле":

    Истина е за човешките зооградини. Виждал съм снимки. Дали една от последните градини не беше чак в началото на 20-ти век.

    Коментиран от #91

  • 91 Да вярно е

    5 1 Отговор

    До коментар #90 от "Истина е":

    в момента даже чета и нямам думи.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Гост

    12 1 Отговор
    Браво на унгарците. Отстояват си позицията и не се поддават на заплахите, на слугите, на 06ратните. ЕС явно е решила да превърне всички държави в територия за прайдове. Маджарите не са луди да го допуснат. ЕС забравят, че членовете им са част от този съюз само и единствено по икономически интереси. Скоро и това няма да могат да предложат, за да примамват нормалните държави към еурогейската си политика.
  • 95 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "Сестра Галева":

    Германските заводи дали ще слушат бабата, или ще си гледат интереса, къде им е по-изгодно да плащат заплати, а? И тебе ли не те слуша главата?
  • 96 5ко

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "ПЕНКО":

    И двете общности са вредни, но първите създават и подържат тези имагинери с цел разрушаване на морал, Истинските ценности, водят война на всички фронтове срещу християнството. По този начин насъскват хората едни срещу други с цел разединение и упражняване на тотален контрол над човечеството. Подкрепям Орбан!
  • 97 Георги

    8 0 Отговор
    Пълни глупости. Никой не може да изгони Унгария от ЕС.
  • 98 Пловдив

    9 0 Отговор
    Нормалните държави в Европа начело с Унгарияда си направим собствен съюз, а ония сатанисти в германия, франция, белгия и холандия да си живеят в измисления ЕС, докато ония от Африка и Близкия изток ги изколят до крак!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Хаха

    6 0 Отговор
    С тоя еврогейски съюз ще направят Европа с обратна резба и разбиране.
  • 101 100pera

    10 0 Отговор
    Какви ценности?
    По статистиките, по цял свят се раждат хора от един от двата пола (ако изключим заболяванията, водещи до хермафродизъм). И до смъртта остава това деление - на мъже и жени. Няма над 2000 пола, както се опитватдани накарат. Ако тези от Брюксел не го вярват - да видят разделението в World Fact Book на ЦРУ. И там е така - мъже, жени и толкова. Няма мъж в жена, жена в мъж, флуидни и кви ли не още...
    И дори в Германия и Нидерландия, тениските със символите на ЛГБТ+ се продават по размери но в две категории - мъжки и женски.
    Орбан е прав - докато стане на пълнолетно, детето не може да е отговорно за себе си. Отговорност за него и възпитанието му носят родителите му. И не трябва да се трови с хормонални блокери и да му се натрапва в съзнанието, че не е нормално да си нормален, хетерогенен човек и че е далеч по-добре да си хомосексуален.
  • 102 зъл пес

    3 0 Отговор
    А българското правителаство с кой е?
  • 103 как каква

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпи":

    първата и главна евроатлантическа ценност - "бъди гей".
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Бай ХЪЙ

    3 0 Отговор
    и аз неги одобрявам -махайте ни от това еврогейско гнездо.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Holy Sh1t

    2 0 Отговор
    Хора вижте какво представлява ЕС в момента. Пълна трагедия ...
  • 110 Крж

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сестра Галева":

    Бегай да л…ш Меркел
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 0808

    2 0 Отговор
    ... моите адмирации, г-н Орбан! Долу нечовеците..
Новини по държави: