2 Юли, 2021 17:57 1 528 4

Католиците в САЩ одобряват папа Франциск

  • aleteia-
  • сащ-
  • католици-
  • папата-
  • папа франциск-
  • проучване

Американците гледат положително на папата

Католиците в САЩ одобряват папа Франциск - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Популярността на папа Франциск нараства както сред американските католици, така и сред протестантите. Това показват данните от проучване на Pew Research Center в Съединените американски щати, предаде Aleteia.org. 82% от католиците в САЩ имат благосклонно мнение за папа Франциск и неговото папство.

Изследване сред католическите подгрупи показва, че папата получава подкрепа и между привържениците на двете големи партии в страната. 73% от католиците-републиканци имат положително мнение за папа Франциск, докато този процент сред католиците-демократи е 90%. Процентът на одобрение на главата на Римокатолическата църква сред протестантите също е висок – 59%, сочат данните на проучването. Pew Research Center посочва, че като цяло в страната шест на всеки десет американци (63%) има чудесно мнение за папа Франциск.

По време на среща на Християнската асоциация на бизнес мениджърите папа Франциск изтъкна, че социалната икономика е пътят за истинското развитие. „Икономиката трябва да има социално измерение и да бъда в служба на общото благо. Всички, включително синдикалистите, предприемачите и работниците, са призовани да участват в изграждането на справедлива общност. Пътят, който трябва да се следва е този на социалната икономика”, заяви папа Франциск.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ¯\_(ツ)_/¯

    6 0 Отговор
    Ами няма как сатанистите да не одобряват луциферианския папа!
  • 2 В.В.П.

    2 0 Отговор
    Католиците са сатанисти...Грабежи и убийства..Първи търгуват с хора,,после им работят , ангария,,Как няма да са богати??..Не вярват на източноправославните..!!
  • 3 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор
    утопия (опиум) не може предприемачите и бизнесмен да строят социално общество. Тяхната задача е да получават максимална печалба и да плащат данъци. Държавата трябва от тези данъци да гради социални (справедливи) отношения а не обратното. Първия признак че Държавата "лъже" е голямата дистанция между богатите и бедните. Държавата е справедлива (балансира интересите) когато има широка средна класа плюс малко богати и малко бедни.
  • 4 Рико

    0 0 Отговор
    Колко милиони са избити в Африка и Л.Америка от Католическата църква при покръстването? И защо в днешния курс на "политическа коректност"не се пипат символите на католицизма в САЩ?