Last news in Fakti

5 Юли, 2021 07:21 2 770 7

Маските остават въпрос на личен избор в Англия

  • маски-
  • коронавирус-
  • англия-
  • великобритания-
  • вирус-
  • пандемия

Време е британците да се научат "да живеят с вируса"

Маските остават въпрос на личен избор в Англия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Носенето на маска като предпазна мярка срещу COVID-19 ще става по личен избор в Англия от 19 юли. Ще разчитаме на личната отговорност на хората, каза британският министър по жилищната политика Робърт Дженрик, предаде БНР.

В интервю за Би Би Си той поясни, че ограниченията ще отпаднат с успешното напредване на ваксинационната програма. Министърът допусна, че новите случаи ще продължат да растат значително с отпадането на мерките, но е време британците да се научат "да живеят с вируса".

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия властите решават независимо от Лондон кои ограничения да останат и кои да отпаднат. В Шотландия правителството вече обяви, че задължителното носене на маски ще остане в сила. В Уелс политиката по този въпрос ще бъде преразгледана в средата на месеца. Днес в Обединеното кралство бяха регистрирани 24 хиляди случая на COVID-19 и 15 починали.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нъцнъц

    21 2 Отговор
    Щя ся усетят, ама нъц, икономиката и туризмът се спихнаха.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Щото тука кофти материала е в пъти повече!
  • 4 Ваксиниран1403

    2 13 Отговор

    До коментар #2 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Една подробност е, че го правят след като си решиха проблема с многото тежки и смъртни случаи, чрез масова ваксинация. Не го направиха по рано, а сега когато могат да си го позволят.
    Ние обаче тука сме “хитри” и не се ваксинираме. И ще платим за тази си “хитрост”. Поредната вълната при нас ще бъде каквато беше в Индия и е Русия , а не каквато във Великобритания.

    Коментиран от #6

  • 5 ARGON

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "нъцнъц":

    Еврейските медии са вирусът. Плашат наивното население (гоите) с несъществуващия ковид с цел манипулация и контрол.

    ПОЯСНЕНИЕ: Евреите презрително наричат всички останали "гои", което в превод от иврит означава "говеда", и съответно се отнасят с човечеството като с добитък.
  • 6 Неваксиниран

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ваксиниран1403":

    По този случай у нас зорлем докарват по 15-20 "заразени" дневно. И то без да се ваксинираме.

    Коментиран от #7

  • 7 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Неваксиниран":

    Те и другаде бяха по токова преди да се надигне вълната. Ще си говорим скоро колко ще са у ас. Ще има пак да броим хиляди нови и стотици починали. Да видим какво ще обяснявате за пореден път.