Last news in Fakti

5 Юли, 2021 16:37 1 375 7

Китай е насочил внимание към икономическото развитие, а не към хегемонията

  • го чок тон-
  • икономическо развитие-
  • хегемония-
  • качество на живот

Го Чок Тон казва, че развитието на Китай има положително влияние върху Азия и света

Китай е насочил внимание към икономическото развитие, а не към хегемонията - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият премиер на Сингапур Го Чок Тон заяви, че Китай е насочил внимание към повишаването качеството на живот на обикновените хора чрез икономическото развитие и не се стреми към никаква форма на хегемония в Азия, нито към провокации срещу САЩ, предаде радио „Китай“.

Го Чок Тон каза по време на видео среща към 9-ия форум за световния мир, че развитието на Китай има положително влияние върху Азия и света. Според него азиатските държави трябва да увеличават взаимното доверие и сътрудничеството в региона, за да реализират мир и просперитет. Китай ще играе ключова роля в този процес, подчерта той.

Го Чок Тон каза още, че всички страни трябва да работят за насърчаването на регионалната икономическа интеграция чрез търговския договор. Той подкрепя участието на Китай в споразумението за Транстихоокеанско партньорство (CPTPP) и смята, че това ще бъде ясен сигнал за свободната търговия с по-високи стандарти и икономическата интеграция, което ще бъде от полза за просперитета на Азия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо

    2 2 Отговор
    Ми то е едно и също..
  • 2 asd

    4 4 Отговор
    "Китайският външен министър Ван И призова международната общност да изгради "Велика стена на имунитета" за борба с COVID-19 пандемията, предаде Ройтерс."

    Тиквопиците са матирани... дали да лижат китайски ъзове или не...

    Коментиран от #3

  • 3 Верно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "asd":

    Кво стана с бантустанците?
  • 4 Пенчо

    3 1 Отговор
    Много отдавна запада трябваше да бие шута на ККП-то, но алчността е сляпа.
  • 5 Госあ

    4 2 Отговор
    След земетресението в Катманду реставрацията на града беше извършена от Китай и Япония. Говорейки си с местните, ми казаха че нямят нищо против Китай, които изграждат болници, училища, ВЕЦ'ове на територията на цялата страна. За разлика от запада, които ги използват за носачи и подпомагат наркобизнеса.

    Коментиран от #7

  • 6 Русия и Китай

    3 0 Отговор
    пият водка и чай.А "изостаналите" им гледат чановете.Като си отзад,това виждаш..
  • 7 14 88

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    НЕка си седят в катманду но срещу китайската диаспора в Париж Лондон и АМерика трябва да се извършват нападения с коктейли Молотов бомби и атоматично оръжие