Last news in Fakti

21 Декември, 2022 10:30 2 219 19

Китай към САЩ: Спрете да използвате НАТО като инструмент за поддържане на хегемония

  • китай-
  • сащ-
  • хегемония-
  • инструмент-
  • нато

Това съобщи на брифинг говорителят на ведомството Мао Нин

Китай към САЩ: Спрете да използвате НАТО като инструмент за поддържане на хегемония - 1
Източник: БГНЕС

Министерството на външните работи на Китай призова САЩ да спрат да използват НАТО като "инструмент за поддържане на хегемония и създаване на безредици в света“. Това съобщи на брифинг говорителят на ведомството Мао Нин.

"[САЩ трябва] да спрат да използват НАТО като инструмент за поддържане на хегемония и създаване на безредици в света“, каза Мао Нин в отговор на молба на кореспондент на ТАСС да коментира думите на постоянния представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит за Москва и Пекин и за споделяне на стратегии за подкопаване на единството на Алианса.

Пекин призовава Вашингтон да спре да създава въображаеми врагове на международната арена.

"Китай винаги е бил ангажиран с поддържането на световния мир, стабилност и просперитет. Съответната страна трябва да спре неоснователните обвинения и клевети срещу Китай, да спре да насърчава конфронтация и да създава въображаеми врагове", призова Мао Нин, предаде Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Китай се наака

    5 43 Отговор
    Два военни кораба и китай клекна
  • 3 Упса

    4 39 Отговор
    Китай е голям и силен там трябва американски юмрук

    Коментиран от #14

  • 4 Токсик

    37 5 Отговор
    Англосаксонските фашисти си имат терористите от НАТО, които използват като бухалка за подчиняване и ограбване на всички държави, и насаждане на фашизъм! България трябва незабавно да излезе от този престъпен алианс!

    Коментиран от #12

  • 5 тез откриха топлата вода

    29 3 Отговор
    е моля ви се че то за какво да съществува инъче това нато??? то е като мутрите с охраната ходят и бият хората рекетират ги убиват ги и за това им трябва охраната да ги брани същото е и с нато и америка…
  • 6 китайчетата айде пък и вие

    12 1 Отговор
    Че за кво му плащат масрафа тогава ?
  • 7 Атлантик

    6 38 Отговор
    НАТО е най-мощния военен съюз в човешката история и кошмар за азиатските диктатори като Путин и Си.

    Коментиран от #15, #18

  • 8 Гочо

    4 26 Отговор
    А стига фъстък...две думи не обелихте срещу терориста Путин...да му скръцнете че така не става...От всички Вие най си гледате интереса..само да изкярите,друг да се вре в огъня...
  • 9 станчо

    11 0 Отговор
    Песента на СНАП ДЪ ПАУАР вече не върви. Трябва да измислят нещо друго, в обратният смисъл :)))
  • 10 Комуниста

    21 2 Отговор
    Руската армия пази Китай с ядрено оръжие. Китай има най силния гръб в Света Русия и реално Китай са непобедими.
  • 11 Цун Кай ...

    17 1 Отговор
    Право, куме, та в очи !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лаврентий Берия

    3 16 Отговор
    Забелязвам, че този сайт е тотално налазен/превзет от фенове на Си, Айатолах Хоменей, Ким и Бащицата Путин. Не мога да преценя дали са повече хейтъри-пенсионери или тр/ол къмпани. Второто изглежда много по вероятно. НАТО няма никаква алтернатива в България. Съседите ни чисто исторически имат апетити към нас. Ние нямаме нито възможност нито политическа воля за силен отбранителен потенциал. Тези които призовават да излезем от НАТО или са кръгли хИдеоти, или откровени Предатели като Копейкин и компания които ако се обърне гърнето и се наложи да хванем оръжието първи ще избягат от Родината!
  • 14 Ха ха ха ха ха

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Упса":

    САЩ вече и юмруче нЕмат, ти за юмрук говориш:))))

    Коментиран от #19

  • 15 Ха ха ха ха ха

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Атлантик":

    Видяхме го в Окраината "мощният" съюз:))) Натовските генерали се изпокриха у бункерите ха ха ха
  • 16 А Вие Другарю Си,готови ли сте?

    1 12 Отговор
    Готовите ли сте да станете световен полицай номер 1 и да поемете финансовата тежест на това бреме?Готови ли сте да отделите средства,да обучите хора и да ги пращате в горещите точки на света,защото все някой трябва да го направи за да има някакъв що годе мир и да не настане анархия!Ако сте готови - заявете го смело,а ако не сте си стойте там където сте.Всичко друго е само ДЕМАГОГИЯ!
  • 17 един от многото

    12 1 Отговор
    Опааа , вятър духна друг , Станойке! Следващото ще е , ако не престанете с НАТО , ще има реципрочност от азиатския съюз!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания