Last news in Fakti

10 Юли, 2021 12:20 3 138 7

Гореща вълна доведе 45-грасува жега в Европа

  • испания-
  • време-
  • горещини

Испания е в капана на жегата до неделя

Гореща вълна доведе 45-грасува жега в Европа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Испания този уикенд се очаква нова гореща вълна, която ще доведе до 45-градусови жеги в южната част на страната. Температурите ще варират между 5ºC и 10ºC над нормалните за това време на годината и се очаква това да бъдат най-горещите дни през лятото.

Постепенното покачване на температурите, започнало още в четвъртък, ще продължи до неделя. Горещият вятър от Северна Африка ще засипе с пясък южната част на страната, уточнява БНР. В събота най-високи температури се очакват в долината на Гуадиана с 42°C , а оранжево ниво на риск се очаква в Андалусия и Кастилия-Ла Манча. В неделя 45°C се очаква да бъде в Източна Андалусия, а интензивните жеги ще достигнат и до Канарския архипелаг, където 40°C се очаква да е на остров Гран Канария. Дори в ранните сутрешни часове няма да бъде под 25°C градуса.

Министерството на здравеопазването препоръчва уязвимите групи от населението да си останат по домовете. Според говорителя на Държавната метеорологична агенция Рубен дел Кампо едва в понеделник следващата седмица е възможно да има забележим спад на температурите, а във вторник, рязкото понижение се очаква да бъде усетено на територията на цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    12 5 Отговор
    Да бе, вълната докара жегата а не лятото и че сме в средата на юли. Евтини репортажчета.
  • 2 Ротшилд

    6 3 Отговор
    Един хубав зелен данък, и всичко ще се оправи.
  • 3 Бати жегата

    11 3 Отговор
    Бати и Европата.Слънцето пече немилостиво,гей-парад друса хоро игриво..
  • 4 Испанец

    8 0 Отговор
    Значи ореваха света за 4 дни жега и следва застудяване от вторник. А в България? В този капан сме всяка година 3 или 4 месеца нон стоп почти без никаква пауза...

    Коментиран от #6

  • 5 цербер

    0 0 Отговор
    Гореща вълна доведе 45-граДУсОва жега в Европа.
  • 6 Кой я

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Испанец":

    урева бе трол бг смешните медии или Испания?!?
  • 7 португалци

    0 0 Отговор
    В испания е страшно. Испания = Сахара на европа.
Новини по държави: