Last news in Fakti

21 Юли, 2021 15:08 1 783 30

Гръцката църква призова вярващите да се ваксинират

  • православна църква-
  • синод-
  • ваксинация-
  • конспирации-
  • вярващи

Църквата дори разпространи отворено писмо от четири страници с 12 въпроса и отговора за ваксините

Гръцката църква призова вярващите да се ваксинират - 1
Снимка: Shutterstock

Синодът на Гръцката православна църква призова вярващите да се ваксинират срещу коронавирус. Църквата дори разпространи отворено писмо от четири страници с 12 въпроса и отговора за ваксините, пише гръцкият вестник "Катимерини".

В писмото подробно се обяснява ползата от ваксинацията, опасността от варианта Делта, както и разобличаване на най-разпространените антиваксърски конспиративни теории. "Коронавирусните ваксини не съдържат микрочипове. Това са нереалистични теории, основани на дезинформационни кампании в интернет. Също така ваксините не съдържат клетки от ембриони - такива ваксини няма", обясняват от Синода.

Подкрепата на църквата ще бъде много ценна в борбата срещу коронавируса, защото религиозните хора са сред най-големите скептици в Гърция по отношение на ваксинацията.

Атина полага всички усилия да убеди гърците да се ваксинират, дори социалните служители са заплашени от уволнение, ако не се имунизират до 16-и август. До началото на септември задължителна ваксинация постепенно се въвежда за всички работещи в здравния сектор - както в общественото, така и в частното здравеопазване.

Беше приета и друга мярка - на закрито в ресторантите и в културните институции ще се допускат единствено ваксинирани лица. Но ресторантите и баровете сами ще решават дали да приемат под открито небе и неваксинирани хора.

Властите заплашват с високи глоби и тези заведения и институции: между 2000 и 5000 евро, плюс заплаха за затваряне при неспазване на мерките.

Премиерът Кириакос Мицотакис подчерта: "Трябва да върнем на ваксинираните техните законни права. И да убедим онези, които още са скептични".


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 4 Отговор
    Същите подлоги като нашите.Отец Дионисий патриарх!
  • 2 Майна

    28 2 Отговор
    Последните данни от EudraVigilance, база данни на Европейския съюз, подобна на VAERS (Vaccine Adverse Event System Reporting System), показват, че близо 20 000 души са починали от „ваксини“ от коронавирус на Wuhan (Covid-19) в районите на Европа, която тя оценява, заедно с почти два милиона души, които са били сериозно ранени от инжекциите.

    EudraVigilance обхваща 27 от 50-те европейски държави, което предполага, че истинските цифри на целия континент могат да достигнат до 40 000 смъртни случая и четири милиона сериозни наранявания. Това е съществено, като се има предвид, че много по-малко хора се разболяват или умират от самия китайски вирус.
  • 3 Как така

    21 3 Отговор
    До вчера проповядваха, че Господ ги пази.
  • 4 алилуя

    36 2 Отговор
    СЗО е новият господ ! Явно плаща много добре на слугите си.
  • 5 2843

    22 1 Отговор
    Аденовирус от шимпанзе, кодиращ вирусния шипов (spike) гликопротеин на SARS-CoV-2
    (ChAdOx1-S)*, не по-малко от 2,5 × 108 инфекциозни единици (infectious units, Inf.U)
    *Произведен в генетично модифицирани човешки ембрионални бъбречни (human embrionic
    kidney, HEK) 293 клетки чрез рекомбинантна ДНК технология.
    НЕЩО НЕЯСНО?!
  • 6 ха ха ха

    29 2 Отговор
    Ако и БПЦ се обади за вакса - край с Православната църква!!!

    Не можеш да призоваваш към самоубийство!
  • 7 kaptain Morgan

    16 2 Отговор
    Важното е, че нашата църква още държи!
    Не знам гърците от къде имат информация какво има в тези експериментални ваксини /и дали някъде по света ваксинираните първо подписват декларация за "информирано съгласие"???/.
    Между другото не съм антиваксър, даже имам много повече ваксини от задължителните.
  • 8 Майна

    19 2 Отговор
    Обикновеният човек, който живее днес, няма представа колко е напреднало развитието на самосглобяващи се нанотехнологични биосхеми. Така наречените „проверки на факти“ (професионални пропагандисти и лъжци) умишлено заблуждават хората да мислят, че няма такова нещо като самосглобяваща се система за биоциркулация на базата на графен, която би могла да бъде инжекционно осъществима в хората и наречена „ваксина“, но публикуваната научната литература представя изчерпателна, добре документирана съвкупност от изследвания, която показва, че тази технология е съвсем реална ... и е тествана в биологични системи от поне две десетилетия.

    Система за „самосглобяване“ означава, че на човек се инжектират инструкции, които задействат процес, при който структура се сглобява вътре в тялото, като се използват наличните в кръвта ресурси (като атоми на желязо и кислород). В действителност, нанотехнологичното самосглобяване означава, че микрочипът не трябва да се „инжектира“ в някого, тъй като веригата може да се сглоби in vivo след инжектирането
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 SH BG

    27 1 Отговор
    А н т и х р и с т а превзе гръцката православна църква през Синода...!!!

    А Н А Т Е М А...!!!
  • 11 Майна

    23 1 Отговор
    Пфайзер и Модерна съдържат графенов оксид, при Пфайзер е 99% .Навсякъде се инсталират 5G...Пловдив лятото един приятел, който работи при инсталирането им каза, че Пловдив вече целия е ,,опасан,,..
    Това не е конспирация, това са ФАКТИ
  • 12 Тия там

    18 1 Отговор
    От жегата ептем изкукаха.Щом и църквата намесиха...Тъпомера им удари дъното.Знам ги,че са смотани,ама чак пък толкоз
  • 13 Someone

    7 1 Отговор
    Е защо? Нали Бог ги пази?
  • 14 честен ционист

    5 1 Отговор
    Скоро и в БГ ще почнем да уволняваме неваксинирани попове.
  • 15 Горките гърци

    13 1 Отговор
    Колко ли още безполезни издевателства е необходимо да преживеят в борбата срещу разпространението на ковид-19 за да им дойде акъла в главите, че така не става. Слепи ли са, че не виждат, че само ги правят на луди?
  • 16 Рошко

    8 0 Отговор
    Интереса клати феса, че и килимявка
  • 17 АНТИВАКСЪР

    12 1 Отговор
    ТАКОВА МОЖЕ ДА ГО ТВЪРДИ САМО ЦЪРКВАТА НА АНТИХРИСТА,НАПУСНЕТЕ Я НЕЗАБАВНО.
  • 18 Ковидарите

    11 0 Отговор
    Позор за гръцката църква обрекла се да служи на сион без никаква съпротива! Това е новата Религия "Ваксърство" и служат на новия Бог Ковид Вакси! Който не му се подчиини, ще бъде писрпен от ръката Мицотакива! Защо религия, ами защото, както във всяка религия и тук вярват сляпо в нещо недоказано уповавайки се само на "вярата", че Бог Ковид Вакси, ще ги спаси!

    Коментиран от #21

  • 19 dfu

    8 1 Отговор
    Тия в гръцките църкви са Юди. Както нашите се продват за 30 сребърника на Бойко.
  • 20 Гаф

    3 0 Отговор
    ТОЗИ ЕГИПТЯНИН ДО ГОСПОД ЛИ ДОСТИГНА ИЗОБЩО ЯСНО ЛИ МУ Е НА КОЙ СВЯТ СЕ НАМИРА НЕ ОСКВЯРНЯВАЙТР ГОСПОД НЕКЪДЪРНИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ
  • 21 Гърците

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ковидарите":

    Ще усетят,че ги работят...но ще бъде късно.Като офце ,с промити мозъци са.Повечето гърци вярват,че Мицотаки е новия герой,който ще ги защити от турския Доган.Всяка вечер им гледам пропагандните новини.Внушават на народа какви ли не глупости.Абе какво да пиша друго- прост народ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Православен

    7 0 Отговор
    Аз призовавам гръцката църква да не чете Библията, както Дяволът Евангелието !
  • 24 Днес протести в Гърция......

    9 1 Отговор
    Масови протести се организират днес в почти всички големи градове на Гърция против опитите за насилствено вкарване на вещества в човешкото тяло! Много от персонала на Болници в Гърция отказва ваксиниране с отрови и при напускане здравната система ще бъде допълнително осакатена! Що се отнася до жалките църковни смешници с всеки изминат ден се компрометират непоправимо, което ще доведе до неизбежното им пълно падение и презрение от народа включително вярващите!
    Въпреки СС пропагандата по тв, процента на ваксинираните е много нисък или цифрите са точно наопаки от лъжите по средствата за масова дезинформация!

    Коментиран от #27

  • 25 Ирина

    3 0 Отговор
    "До началото на септември задължителна ваксинация постепенно се въвежда за всички работещи" - как ще стане задължително въвеждане на нещо за което се иска съгласие ? Както и да извъртат изразите все си противоречат и са в контраст със законите , при положение че това са техните закони но са се оплели сами в тяхната си мрежа. Не се лъжете , оставете ги да се борят сами. Гейм оувър .
  • 26 бай Даньо

    0 1 Отговор
    Какви времена! Доживяхме гръцката църква да е по-прогресивна от една друга непорината гръцка воня!?
  • 27 бай Даньо

    0 8 Отговор

    До коментар #24 от "Днес протести в Гърция......":

    Колко много нисък е процента на ваксинирани в Гърция? От статистиката се вижда до тук 45% напълно ваксинирани и с една игла 53% , тоест и те ще се ваксинират. А къде е Ганчо !? Ами 12% и 15% , като в Африка и други държави пълни с безмозъчни морони. Каквито и проблеми да имат днес гърците ще ни се смеят как се прострелваме в крака сега когато заразата у нас е ниска ( не като при тях) и имаме късметлийски един прозорец от 3-4 месеца да се ваксинираме за избегнем каквото идва ма тц Ганчо знае... ха честито!
  • 28 Аз на листовката на производителя ли

    2 0 Отговор
    да вярвам или на гръцката църква св чудя...
  • 29 Гост

    7 0 Отговор
    Срам за църквата да участва в глобалистките планове
  • 30 Симеон Велики

    3 0 Отговор
    Кога ще закрият американската шпионска агенция наречена световна здравна организация