Last news in Fakti

23 Юли, 2021 17:20 1 162 3

Важно е определени програми да попадат в правилните страни

  • германия-
  • журналисти-
  • ангела меркел

Това обяви Ангела Меркел

Важно е определени програми да попадат в правилните страни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Програми, които може да служат за шпионаж, не трябва да бъдат продавани на държави без съдебен надзор. Това обяви германският канцлер Ангела Меркел, цитиран от Ди Велт.

Меркел призова да се предвидят редица условия за получаването на подобни програми. Важно е те да се използват по правилния начин.

Коментарът идва след разкритията за програмата Пегас. Указа се, че тя е била използвана за следене на журналисти и държавници.

Често тя е била поръчвана от правителствата на отделни държави. Меркел смята, че подобни програми трябва да се предоставят на страни с гарантиран съдебен надзор.

Това ще гарантира, че те няма да бъдат използвани по спорен начин. Няколко правителства започнаха проучване по темата.

Разглеждат се различни държави.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    6 0 Отговор
    Ма, разбира се! Германия е от "правилните" страни.И САЩ, и Великобритания и Франция. Виж, страни като Куба, Ангола, Венецуела и т.н. са друга бира. Неправилни някакси...

    Гиди дърти лицемери!
  • 2 гл шеф

    2 1 Отговор
    от гл шеф. на тайно разузнаване. Г. МЕРКЕЛ. хиляди дълголетия и успехи в[ работата.]
  • 3 Няма безплатен обяд!

    3 0 Отговор
    Всяка една програма е ГЕОПОЛИТИКА! Дори Червеният Кръст и подобно ООН програми са ГЕОПОЛИТИКИ. Оправдание за мирно нахлуване в една страна, овладяване на правителства и опозиция и т.н
Новини по държави: